KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Her engeli aştı, kpss'ye takıldı

Denizli'li görme engelli 24 yaşındaki Emel Sargın, öğretmen olabilmek için verdiği mücadeleyi kazandı, ancak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) takıldı.

Her engeli aştı, kpss`ye takıldı
12 ARALIK 2007 ÇARŞAMBA 09:44
0
1133
0
AA aa

Henüz altı aylık bebekken geçirdiği ateşli hastalık sonucu iki gözü de görme yeteneğini kaybeden Emel, göremese de hayata hep olumlu baktı, engelleri aşmak için yıllarca mücadele verdi. Emel Sargın, İzmir Bornova Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda eğitim hayatına başladı, Denizli'de devam etti. Denizli Atatürk Ortaokulu ve ardından Denizli Lisesi'ni başarıyla tamamladı. ÖSS'ye girerek Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı. İki yıl önce de fakülteden başarıyla mezun oldu.

Ancak, okulunu başarıyla bitiren Emel Sargın, ilk KPSS deneyiminde 70 puan aldı. O yıl 73 puan alanların atamaları yapıldı. Sonraki yıl sınava bir daha girdi, 73 puan aldı. O yıl da 76 puan alanların atamaları yapıldı. Emel Sargın da işsiz kalıp, evinde oturmaya mahkum oldu.

Görme engelli olmasına rağmen, yıllarca gören gözlerle eşit koşullarda mücadele ettiğini, bunun haksızlık olduğunu söyleyen Emel Sargın, “Bana ayrıcalık tanınmasını istemiyorum. Ama benim gibi görme engelliler KPSS'ye görenlerle eşit koşulda girebilmeli. Evde oturmak acı veriyor. Onca yıl okudum, okulumu bitirdim, ama bir sınav yüzünden öğretmen olamıyorum. Ancak yılmayacağım, atamamın yapılmasını sağlayacak puanı alana kadar KPSS'ye gireceğim” dedi.



hurriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın