KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Şubat 2026 Salı
°C

'Her konuyu parlamentoda görüşmeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hamas'ın Türkiye ziyareti hakkındaki eleştirileri, ''her konuyu parlamentoda görüşmek zorunda değiliz, danışmanlarımızla görüşür adımımızı atarız'' diye yanıtladı.

`Her konuyu parlamentoda görüşmeyiz
27 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ 11:04
0
1301
0
AA aa
Erdoğan, Hamas liderinin Türkiye ziyaretinden önce ABD'li, İsrailli ve Filistinli yetkililerle görüştüklerini belirterek,''biz bir kabile devleti yönetmiyoruz, biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyoruz'' dedi.
 
Erdoğan, partisinin Üsküdar İlçe Teşkilatı'nın kongresinde yaptığı konuşmada, Hamas ziyaretine gelen eleştirilere yanıt verdi.
 
Erdoğan, ''bunu hala sağa sola çekmek isteyenler var. Hele CHP bunun üzerinden rant temin etmeye çalışmasın. Biz her attığımız adımı bilerek atıyoruz. Biz her konuyu da parlamentoya getirip görüşmek durumunda değiliz. Parlamentoya ne zaman getireceğimizi gayet iyi biliriz. Bizim danışmanlarımız, danışma heyetlerimiz var. Kendi aramızda konuyu görüşür, kararımızı verir, adımımızı atarız" diye konuştu.
 
CHP'nin eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan, "Türkiye olarak biz yapmak durumundayız. Türkiye bu görevi bir ortak üye olarak aldıysa İsrail, Filistin ve diğer Ortadoğu ülkeleriyle olan münasebetleri sebebiyle üstlenmiştir. Bundan dolayı böyle bir görev Türkiye'ye seçilerek verilmiştir. Dolayısıyla biz kalkıp da 'ey CHP müsaade eder misiniz biz gidelim böyle bir görüşme yapalım' diyelim" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Hamas heyetinin ziyaretinden önce El Cezire televizyonuna açıklama yaptığını belirterek, ''orada dedim ki, resmi görev verildikten sonra gelirlerse kendilerini resmi olarak kabul ederiz. Resmi görev verilmeden gelirlerse o zaman da parti olarak kendilerini kabul ederiz. Olay budur. Resmi görev alınmadan gelmişlerdir. Parti olarak kabul ettik" ifadesini kullandı.
 
"Dışişleri haberdardı"
 
Başbakan Erdoğan basında çıkan 'ziyaretten Dışişleri'nin haberi yoktu' şeklindeki haberlerin gerçekleri yansıtmadığını savundu.
 
Erdoğan, "AKP Genel Merkezi'nde toplantı yapılmadan önce dışişleri görevlileri ile Hamas yetkilileri bir araya gelecekler, oturacaklar, konuşacaklar... Sen kalkıp 'Dışişleri'nin bundan haberi yok' diyeceksin. Yani bu devlet siyaseti, devlet ciddiyeti, siyasetin etik anlayışıyla bunlar çelişiyor. Ahlaki değil bunlar" diye konuştu.
 
"Ziyaret öncesi ABD ve İsrail'le görüşüldü"
 
Hamas hayetinin Ankara ziyareti öncesi ABD'li ve İsrailli yetkililerle görüşüldüğünü hatırlatan  Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakan Vekili Ehud Olmert ile telefonda görüştüğünü ifade etti.
 
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye artık bu noktada. Buradan özellikle CHP'ye sesleniyorum, CHP yönetimine sesleniyorum; Biz bir kabile devleti yönetmiyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yönetiyoruz. Bunu böyle bilsinler. Biz onların bu ülkede neleri nasıl yönettiklerini çok iyi biliriz. Şu anda da işimizi emin adımlarla güvenilir biçimde sürdürüyoruz"
 
Hamas ziyareti ilişkileri gerdi
 
Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal ve beraberindeki heyet 16 şubatta Ankara'ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştirmiş, İsrail yönetimi ziyarete tepki göstermişti. 
 
İsrail Başbakanlık Sözcüsü Raanan Gissin, ''ziyaret, iki ülke ilişkilerinde derin yara açacak büyük bir hata. Biz, Abdullah Öcalan ile bir araya gelsek siz ne hissedersiniz?'' demişti.

Dışişleri Bakanlığı'nın 20 şubatta vereceği Hamas brifingi teklifini de reddeden İsrail'in Ankara Büyükelçisi Pinhas Avivi, bir gün sonra ise AKP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek ilişkilerdeki yumuşama sürecini başlattı.
 
Aynı gün Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Ortadoğu'daki barış sürecine seyirci kalamayacağını belirterek, dünyayı Filistin'deki yeni süreci 'iyi okumaya' çağırdı.
 
Son olarak İsrail'in Ankara Büyükelçisi Avivi “geçmişi geçmişte bırakmak gerekir” diyerek, İsrail'in tutumundaki yumuşama eğilimini sürdürdü.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
24.02.2026
00:07
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Ekinyolu mevkiinde kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolu Ekinyolu mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ekipler tarafından hastaneye kaldırıldı.
24.02.2026
00:06
'İslam Düşmanlığınızı Laiklikle Örtemezsiniz'
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, bazı meslek odaları ve sendikaların yayımladığı bildiriye sert tepki gösterdi. Kava, 'Laiklik adı altında milletin inancına düşmanlık ediliyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın