İlave İmar Planının iptali kapsamında hak sahipleriyle yapılan görüşmeye ilişkin konuşan AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan, Mevcut bir belediye başkanı ve yönetiminin görevinin başında olduğunu, bu konuda bir açıklama yapılmasının mevcut yönetime saygısızlık olacağını belirterek, olumlu olumsuz herhangi bir açıklama yapmamızın söz konusu olamayacağını belirttim dedi.
Bingöl Belediyesi, çevre yolu güzergâhındaki iptal edilen imar planlaması kapsamında AK Parti İl Başkanlığı'nda bölgedeki hak sahipleriyle yapılan görüşmeye binaen bir açıklama yaparak, görüşmenin ‘Yetki gaspı girişimi' olduğunu belirtmişti.
Açıklamanın ardından konuya sessiz kalmayan AK Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Erdal Arıkan, söz konusu toplantıda mevcut Belediye Başkanı Yücel Barakazi'ye hiçbir şekilde saygısızlık etmediğini belirtti.
Arıkan açıklamasında; “01 Aralık 2018 Cumartesi günü AK Parti il binasında AK Parti il başkanımız Sayın Mehmet Hanefi Güler'in katılımıyla AK Parti Gençlik Kolları Teşkilatımız ile istişare toplantısı yapılmıştır. Toplantı devam ederken Çevre yolunun imara açılması ile ilgili talepleri olan vatandaşlar AK Parti İl Başkanına taleplerini aktarmak için Gençlik Kolları İstişare Toplantısının yapıldığı toplantı salonuna gelmişlerdir. Taleplerini İl Başkanlığına aktarmak için gelen vatandaşlara İl Başkanımız tarafından bu konunun seçim sonrası yeni yönetim ve meclise bırakılması gerektiği belirtilmiştir. Tamamen tesadüfi gelişen bu görüşmede konuyla ilgili açıklamam şu şekilde olmuştur; Çevre Yolu İmar durumu ile ilgili Belediye Başkanı olmadığımı, Belediye Başkan adayı olduğumu, bunun yeri ve zamanı olmadığını konu ile ilgili bir açıklama yapma yetkisine sahip olmadığımı, mevcut bir Belediye Başkanı ve Yönetiminin görevinin başında olduğunu, bu konuda bir açıklama yapılmasının mevcut yönetime saygısızlık olacağını belirterek olumlu olumsuz herhangi bir açıklama yapmamızın söz konusu olamayacağını ifade ettim. Konuyla ilgili basında paylaşılanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Olayın gerçeği budur, kamuoyunun takdirlerine sunuyorum” şeklindeki ifadelere yer verdi.
İL BAŞKANLIĞINDAN DA AÇIKLAMA GELDİ
Öte yandan konu ile alakalı bir açıklama da AK Parti İl Başkanlığı'ndan geldi.
İl başkanlığından yapılan açıklamada, söz konusu toplantının gerçekleştirme yetkisinin parti tüzüklerinde olduğu belirtilere, şu ifadelere yer verildi:
“01 Aralık Cumartesi günü parti binamızda belediye başkan adayımız ile birlikte Gençlik Kolları teşkilatımızla toplantı halindeyken Çevreyolu etrafında arsa sahibi olan vatandaşlarımız partimize gelerek görüşme talebinde bulunmuş, konu hakkında görüşme gerçekleştirilmiş, bilgi paylaşımında bulunmak için Belediye Başkan vekilimizde bizim isteğimiz üzerine toplantıya iştirak etmiştir. Bu görüşme manipüle edilerek Mevcut Belediye Başkanımız tarafından yetki gaspı olarak algılanmıştır. Ak Parti İl Başkanları Genel Merkezin kararıyla Ak Parti Belediye Meclis grubuna Başkanlık yapmak zorundadır. Bu tüzüğe konulmuş bir maddedir. Ak Parti İl Başkanı Ak Parti Belediye Meclis grubunu toplar, grubun gündeme aldığı konuları grupla paylaşır ve çalışmaları sorgular. Buna yetkisi vardır. Bu görüşmeden bir gün sonra aynı salonda Belediye meclis grubuyla il başkanımız Aralık ayı olağan meclis grubu toplantısı gerçekleşmiş, mevcut belediye başkanımız taziye gerekçesiyle toplantıya katılmayarak mazeret bildirmiştir. İl başkanlığımız vatandaşların sorunlarını dinlemek gerekli mercilerden bilgi almak ve vatandaşa cevap vermek zorundadır. Her zaman her sorun için görüşme talebinde bulunanlara parti binamız sonuna kadar açık ve vatandaşlarımızın hizmetindedir. Sosyal medyada paylaşılan bilgide arsa sahipleriyle bir araya gelindiği ve konunun istişare edildiği paylaşılmıştır. Bu gayet normal bir durumdur. Sayın Erdal Arıkan bizim partimizin Belediye Başkan adayıdır. Cumhurbaşkanımız tarafından ilan edilmiş parti adayımızdır. Partimizde misafir ağırlayabilir, ikili görüşmeler yapabilir, tanışma toplantılarına katılabilir, il ile ilgili belediye sorunlarını dinler. Bu Belediye Başkan adayımız Sayın Erdal Arıkan'ın en tabii hakkıdır. Tamamen spontane gelişen bu görüşme sonrasında Belediye meclisinin almış olduğu karara karşı aleyhte veya lehte herhangi bir söz söylenmemiş, herhangi bir karar alınmamıştır. Parti organlarımızın ve kişilerin konuya müdahalesi söz konusu değildir. Belediye Başkan adayımız yapılan görüşmede arsa sahiplerine; açıklama yapma yetkisine sahip olmadığını, mevcut bir Belediye Başkanı ve yönetiminin görev başında olduğunu, bu konuda bir açıklama yapmasının mevcut yönetime saygısızlık olacağını belirtmiştir. İlave ek imar planı DSİ, Tarım, Karayolları ve toplum kuruluşları tarafından uygun bulunmadığından Valilik tarafından iade edilmiştir. Belediye tarafından önceden kabul edilen imar planı ilgili kurumların raporları göz önünde bulundurularak iptal edilmiştir. Konunun özeti budur. Kamuoyuna duyurulur.”
'Âlem-i insaniyette ve İslâmiyette üç muazzam mesele olan îman ve Şeriat ve hayattır. İçlerinde en muazzamı îman hakikatları olduğundan bu hakâik-ı îmaniye-i Kur'âniye başka cereyanlara, başka kuvvetlere tâbi ve âlet edilmemek ve elmas gibi o Kur'ân'ın hakikatları, dini, dünyaya satan veya âlet eden adamların nazarında cam parçalarına indirmemek ve en kudsî ve en büyük vazife olan îmanı kurtarmak hizmetini tam yerine getirmek için, Risale-i Nur'un has ve sâdık talebeleri, gayet şiddet-i nefretle siyasetten kaçıyorlar.'
'Bir sâlih âlim kendi fikr-i siyasîsine muvafık bir münâfıkı hararetle senâ etti ve siyasetine muhalif bir salih hocayı tenkid ve tefsik etti. Eski Said ona dedi: 'Bir şeytan senin fikrine yardım etse rahmet okutacaksın. Senin fikr-i siyasiyene muhalif bir melek olsa lânet edeceksin.' Bunun için Eski Said, 'Şeytandan ve siyasetten Allah'a sığınırım'dedi.
Arkadaşlar! Lütfen birbirimizi yıpratmayalım. Ağır,telafisi mümkün olmayan, ilimize, İlimizin değeri sayılan insanlarımıza karşı daha dikkatli bir dil kullanalım. Geçmişten bugüne kadar Çewliğimize az veya çok hizmet eden tüm çalışanlarına,bürokratlarına, siyasetçilerine,emektarlarına, örf,adet ve inancımız gereği hayır ile yad edelim.İktidar veya muhalefet fark etmez.Hepsi bizim öz değerlerimizdir. Üç günlük dünya hayatı için değmez.İktidar,muhalefet el ele verelim şehrimize güzel şeyler yapalım.Temel sorunlarımızı çözelim.Halkımızın başına bir musibet geldiğinde hepimiz zarar görürüz.
ERDAL ARIKAN BENCE SEN VE SİYASİLER ŞİMDİDEN KAYBETTİNİZ...DAHA SEÇİLMEDEN PLANLAR VE PROJELERİ MASAYA OTURTMUŞSUNUZ BU MEVCUT BAŞKANA AYIP ETTİNİZ...BİNGÖL HALKI SANDIKTA BU DÖNEM SİZE GÜZEL DERS VERECEK...BİNGÖLDE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKAMAYACAKSINIZ..YEMEZLER HALK UYANDI HER ŞEYİN FARKINDAYIZ...BOŞUNA PLAN YAPMAYIN PTT KARŞISI ASKERİ ALANDA,TAHTALI EVLERDE,HÜKÜMET KONAĞININ YERİ DE HALKA AÇILACAK ALLAHIN İZNİYLE...
@Misafir Kullanıcı Bakın Akpartili ve Mhp li olmayanlar bir hesap peşinde ?akparti ile mhp nin oyları bölünse kimin işine yarar kim aradan çıkar ?ayık olun Erdal beye sahip çıkın
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın