KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Mayıs 2026 Cuma
°C

Herkese sağlık sigortası

Dün TBMM'de görüşülmeye başlanan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile, Hükümet Yeşilkartları kaldırarak, Herkese Sağlık Sigortası güvencesini getiriyor.

Herkese sağlık sigortası
14 NİSAN 2006 CUMA 09:47
0
1205
0
AA aa
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı tek çatı altında

Yasa tasarısının hazırlanmasında ve TBMM'de sunuşunda görev alan Bingöl Milletvekili Mahfuz GÜLER, "Bu tasarı, ülkemizin bugüne kadar Sosyal Güvenlik alanında yaptığı en büyük reformlardan biridir. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kaldırılıyor, yerine tek bir çatı oluşturularak yeni bir Sosyal Güvenlik Kurumu doğuyor" dedi.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın; nüfusumuzun yüzde 60'ına Sosyal Sigorta ve Sağlık Hizmeti sunduğunu ifade eden Güler, "Bu üç kuruma 2005 yılı için ayrılan pay, 23,3 Milyar YTL'dir. Kişi başına düşen pay ise 328 YTL'dir" ifadelerini kullandı.

Bu sistemi radikal değişime uğratıyoruz diyen GÜLER, "Önceliğimiz yalnız memur ya da işçi değil, bütün vatandaşlarımızdır. Böylelikle bu ayrımı kaldırmış oluyoruz. Memuru, işçisi, Bağ-Kur'lusu, esnafı ve çitçisiyle; toplumun bütün katmanlarına adil hizmet vermek azmindeyiz" dedi.

Öte yandan reform paketinin özelliklerini de anlatan GÜLER, "Bu reform paketinin 4 ana ayağı vardır. Birincisi tüm çalışanları kapsayan Sosyal Sigorta Sistemi, ikincisi Genel Sağlık Sigortası, üçüncüsü primsiz ödemelerin tek elde toplanması, dördüncüsü ise tüm bu fonksiyonları yerine getirecek ve kurumları birleştirecek, tek bir Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kurulmasıdır" dedi

Bingöl Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın