KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

'Herkesi kucaklamak istiyoruz'

Türkiye genelinde 30 ilde binlerce projeye destek olduklarını belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Biz SODES’i yaparken, herkesi içine katmaya çalışan bir anlayış ile hareket ettik. Hiçbir insanın, hiçbir ferdin, kendini kıyıda köşede kalmış, ilgisiz alakasız hissetmesini istemiyoruz”

`Herkesi kucaklamak istiyoruz`
02 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ 10:17
0
1616
1
AA aa

 

Bingöl Valiliği tarafından yapılan Sosyal Destek Programı (SODES) fuarının açılışı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılıyla gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen açılışa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcıları Adulaziz Aydın ve M. Alper Çığ, kurum amirleri ve STK temsilcileri ve vatandaşların katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Aydın yaptı.

Vali Yardımcısı Aydın, SODES projeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Vali Yardımcısı Aydın'ın konuşmasının akabinde konuşan Vali Güvençer, standların kurulmasında muhteşem bir çabanın arayışın olduğunu söyledi.

SODES'te emeği geçenlere teşekkür eden Vali Güvençer, Hükümet adına Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'a teşekkür etti.

Vali Güvençer'in akabinde konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınmanın dar bir çevre üzerinden olmaması gerektiğini belirterek, Kalkınmanın sadece ekonomiden ibaret olmadığını söyledi.

Kalkınmanın dar bir çevre üzerinden olmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Yılmaz: “Kalkınma dediğimiz Hadise, sadece ekonomiden ibaret değildir. Sadece fiziki üretimden, gelirden ibaret bir Hadise değildir. Kalkınma dediğimiz, her türlü boyutu ile içinde bulunduğu halden, daha iyi bir hale taşıma çabasıdır. İşin özü budur. Daha üretken bir toplum haline gelmek demek, sadece ekonomide üretim yapmak demek değildir. Kültürde, sanatta, sporda, yardımlaşmada, dayanışmada, her alanda daha ileri gitmiş bir toplum olmaktır. Bizim kalkınma anlayışımızda dar bir çevre üzerinden kalkınmayı sağlamak ve kalkınmanın meyvesini dar bir çerçevede topluma yaymak yoktur. Bizim kalkınma anlayışımız, herkesi kucaklayan bir kalkınma anlayışıdır. Herkesi içine katmaya çalışan bir kalkınma anlayışıdır” dedi.

Yapılan SODES projeleri ile gençlere, çocuklara, kadınlara, engellilere bir kanal açmak istediklerini belirten Yılmaz: “Biz SODES'i yaparken, herkesi içine katmaya çalışan bir anlayış ile hareket ettik. Hiçbir insanın, hiçbir ferdin, kendini kıyıda köşede kalmış, ilgisiz alakasız hissetmesini istemiyoruz. Herkesi kucaklamak istiyoruz. Özellikle de imkânı kısıtlı olanlar şu veya bu sebeple toplumsal hayata, sosyal hayata, ekonomik hayata katılamayan gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, engellilerimize bir kanal açmak istiyoruz. Onlar da kendi enerjilerini, kabiliyetlerini ifade etsin istiyoruz. Bunun diğer bir adı da hakkaniyettir, fırsat eşitliğidir” ifadelerini kullandı.

30 ilde binlerce projeye destek olduklarını anımsatan Yılmaz, “SODES ile bugüne kadar 30 ilimizde binlerce projeye destek olduk. Öncelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başlattığımız bu programı, daha sonra DAP dediğimiz Doğu Anadolu Bölgesi'ne yaydık. Ardından, göç almış, belli sıkıntılar yaşayan başka bazı illere de yaygınlaştırdık ve şu anda 30 civarında ilimiz bu desteklerden faydalanıyor. Tam 4 binin üzerinde proje desteği sunmuş durumdayız” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından SODES fuarının açılışı yapıldı. SODES tarafından kabul edilen ve yürürlükte olan projeleri tek tek gezen Bakan Yılmaz, proje sorumlularından bilgi alarak, projelerinden dolayı herkese teşekkür etti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
boşverin ismimi (@Misafir_8608)
02 Haziran 2012 Cumartesi 14:45
sayın bakan kimse kendisini ilgisiz falan görmesin diyorsun .siz bu halkla dalga geciyorsunuz bu kadar işsiz eçitimsiz insan var bu kadar insandan sadece %1 ini alıyorsunuz sodes eğitim kurslarına bunlarda sizin çevrenizden olan insanlar tabiki uyan bee bingöl halkı yazıktır hepimize bu hükümet dalga geçiyor bizimle.
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın