KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Eylül 2026 Salı
°C

Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı

Hesarek Kayak Merkezi, Cumhurbaşkanı kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildi.

Hesarek ile ilgili karar resmî gazetede yayımlandı
16 NİSAN 2024 SALI 13:10
2
2061
2
AA aa

Yaklaşık bir ay önce Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) belirlenen Hesarek Kayak Merkezi için Cumhurbaşkanlığı kararı çıktı.

Kararla birlikte bölgenin önemli kış turizm merkezlerinden olan ve kış döneminde gerek Bingöl gerekse çevre illerden on binlerce kişinin ziyaret ettiği Hesarek Kayak Merkezi'nin, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edilmesi kararı resmi gazetede yayımlandı.

VALİ USTA'DAN 'HAYIRLI OLSUN' DİLEĞİ

Karara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan ve “hayırlı olsun” dileklerini paylaşan Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, şunları kaydetti;

“Sevgili Bingöllü Hemşehrilerim, Turizm Haftasında sizlere güzel bir haber vermek istiyorum. Bingöl'de göreve başladığım günden itibaren yakından takip ettiğim Hesarek Kayak Merkezinin 12 Mart 2024 tarih ve 32487 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB) ilan edildiğini sizinle paylaşmak istiyorum. Hesarek Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi (KTKGB), Türkiye'de 236. ilan edilen bölge olup, 28. Kış Temalı KTKGB arasında yer alıyor. Bu kararla yerli ve yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline gelecek Hesarek Kayak Merkezini yakın gelecekte hak ettiği yere ulaştıracağız. Bu kararda büyük emekleri olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz ile Bingöl Milletvekillerimiz Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata'ya Bingöl adına şükranlarımı sunuyorum. Bingöl'ümüze hayırlı olsun.”

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri tanımı;

Turizm hareketleri ve faaliyetleri yönünden önem taşıyan veya doğal, tarihî ve kültürel değerlerin yoğun olarak yer aldığı, korunması ve geliştirilmesinde kamu yararı bulunan yörelerde, koruma kullanma dengesi gözetilerek sektörel kalkınmanın sağlanması ve turizm sektörünün plânlı ve kontrollü gelişiminin sağlanması amacıyla yeri, mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı kararıyla tespit ve ilân edilen alanları ifade eder.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ve Turizm Merkezlerinin tespitinde; ülkenin doğal, tarihî, arkeolojik ve sosyo-kültürel turizm değerleri ile turizm potansiyeli dikkate alınmaktadır. 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu uyarınca belirli potansiyele sahip alanlarda, KTKGB tanımında da ifade edildiği üzere koruma–kullanma dengesinin kurularak sektörel kalkınmayı ve plânlı gelişimi sağlamak ana hedeftir.

Buna göre; turizm alanları sektörel bazda değil tüm sektörleri kapsayacak şekilde ve koruma ilkelerini içerecek biçimde yeni bir planlama yaklaşımı ile ele alınmaktadır.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109107)
18 Nisan 2024 Perşembe 13:27
Kış turizm için potansiyeli olan bir yer.Daha da geliştirilebilir.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_109096)
17 Nisan 2024 Çarşamba 10:38
Bingöl haserek kayak evi Bölgenin Uludağı olabilir tek eksiği ağaçlandırma yok çam ağaçları dikilebilinir ikinci bir eksiklik özel firmalar Otel motel yapabilirler kışın yoğunluktan dolayı tek bir otel olduğundan yetersiz kalıyor
01.09.2026
02:27
Baraç:
Baraç: 'Bingöl'ün geleceği 4 bin kişilik cezaeviyle kurulmaz'
İktidarın kamu yatırımlarını siyasi başarı olarak sunmasına tepki gösteren DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl'ün iş, üretim ve istihdam sağlayacak kalıcı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek 4 bin kişilik cezaevi projesini, 'Bingöl'ün kalkınma modeli bu mu olacak?' sözleriyle eleştirdi.
01.09.2026
02:25
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Motorine 3,60 liralık vergi zammı!
Eylül ayıyla birlikte motorinde yeni vergi artışı pompaya yansıdı. Zamla birlikte Bingöl'de de akaryakıt fiyatları yeniden tırmanışa geçti; sürücüleri önümüzdeki günlerde yeni bir tablo bekliyor.
01.09.2026
02:24
Bingöl`de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ağaç kovuğundan kilo kilo doğal bal çıktı!
Bingöl'de ormanlık alanda inceleme yapan Hüseyin Anacur ve Cemal Anacur, bir ağacın kovuğuna giren arıları fark etti. Kovuktan çıkarılan kilo kilo doğal balın görüntüsü dikkat çekerken, Anacur o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.
01.09.2026
02:23
335 STK`dan ortak çağrı:
335 STK'dan ortak çağrı: 'Karma eğitim tek seçenek olmasın'
81 ilden 335 sivil toplum kuruluşu, karma eğitimin kaldırılmasını değil, kız ve erkek okullarının da ailelere seçenek olarak sunulmasını istedi. Çağrıya Bingöl'den de 9 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Ortak açıklamada, 'Karma eğitim kaldırılsın demiyoruz; tek seçenek olarak dayatılmasın diyoruz' ifadeleri kullanıldı.
01.09.2026
02:22
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılan paniği!
Cami bahçesinde yılanı gören vatandaşlar, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, yılanı kontrollü şekilde yakaladı.
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın