KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ekim 2026 Cuma

Hizmet kolu sözleşmesinden taviz yok

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu, 11 Şubat 2012 tarihinde Antalya'da toplandı. Sağlık – Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant’ın da katıldığı toplantıda, hizmet kolu toplu sözleşmesi konusunda kararlılık mesajı çıktı.

Hizmet kolu sözleşmesinden taviz yok
15 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA 08:40
0
1825
0
AA aa

Memur-Sen'in 11 hizmet kolundan sendikaların teşkilatlarının katıldığı "Memur-Sen Türkiye Buluşması" programı çerçevesinde Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu toplanarak, hizmet kolunun sorunlarını ve sendikal hedeflerini değerlendirdi.

Toplantının açılışında konuşan Memur-Sen Genel Teşkilat Sekreteri ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, TBMM'ye sevk edilen Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanun Tasarısı'nın Memur-Sen'in olmazsa olmaz talepleri karşılanmadan yasalaşması halinde, Memur-Sen ve Sağlık-Sen'in her türlü eyleme hazır olduğunu söyledi.

Toplu sözleşmenin hizmet kolu düzeyinde yapılmasına karşı olan çevrelerin, gerçekte sağlık kurumlarında, sosyal hizmet kurumlarında sahanın sorunlarını görmek istemediklerini kaydeden Memiş, "Biz sahanın sorunlarını masada çözmeyi önemsiyoruz. Ancak, çalışanı ile müzakere etmekten, sorunlarla yüzleşmekten kaçmayı öneren bürokratik işgüzarlığa Sağlık-Sen hiçbir zaman teslim olmayacaktır" dedi.

Başkanlar Kurulu'na Sağlık Bakanı ile yapılan son görüşmede gündeme gelen Torba Yasa talepleri hakkında da bilgi veren Memiş, başta ek ödeme adaletsizliklerinin çözümü olmak üzere Bakanlığa sendika tarafından iletilen taleplerin Torba Yasa içinde yer alması için süreci kararlılıkla takip edeceklerini söyledi.

Genel Başkan Metin Memiş'in konuşmasının ardından, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, alanları ile ilgili gelişmeler ve hedefler hakkında, Başkanlar Kurulu üyelerini bilgilendirdi.

Toplantının ikinci bölümünde ise Şube Başkanları söz alarak, gündem konuları üzerine görüş, eleştiri ve beklentilerini ilettiler.

Toplantı sonunda 2012 Mayıs ayı üye hedefini 175 bin olarak belirleyen Başkanlar Kurulu, yayınladıkları sonuç bildirisiyle de alınan kararlar ve hedefler doğrultusunda, birlik ve bütünlük içinde etkin bir mücadele ortaya konulacağını ilan etti.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın