KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

'Hükümetin çocukları'

Bütçe görüşmelerinde CHP lideri Deniz Baykal'ın kürsüde gündeme getirmesiyle iyice alevlenen başbakan, bakan ve çocuklarının ticari hayatı kafalarda soru işareti bıraktı.

`Hükümetin çocukları`
07 ARALIK 2007 CUMA 12:55
0
1242
0
AA aa
Alınan bilgiye göre, bütçe görüşmelerinde CHP lideri Deniz Baykal'ın yolsuzlukları gündeme getirmesi karşısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerilimi tırmandırmasının altında, bakanların ve çocuklarının AKP iktidarıyla ticari yaşamdaki hızlı yükselişleri yatıyor.
 
AKP'nin iktidara geldiği günden beri yolsuzluk savlarına ve kamu gücüyle zenginleşmelere konu olan kabine üyelerinin çocuklarının hızlı yükselişi şöyle gelişti:

ERDOĞAN'IN ÇOCUKLARI GEMİ SAHİBİ
 
Başbakan'ın çocukları Ahmet Burak Erdoğan ile Necmettin Bilal Erdoğan , İstanbul'da 1 milyon YTL'ye villa sahibi oldular. Oğul Ahmet Burak Erdoğan'ın yüzde 50 hissesine sahip olduğu MB Denizcilik Taşımacılık Limitet Şirketi de kurulduktan 18 gün sonra "Safran 1" adlı kuru yük gemisini 2 milyon 350 bin dolara satın almıştı.
 
Bilal Erdoğan da ABD'nin Maryland eyaleti College Park'ta 261 bin 500 dolara ev almıştı.

UNAKITAN YUMURTASI

Maliye Bakanı'nın çocukları da ticarette hızla yükselenlerde başı çekiyor. Bakanın oğlu Abdullah Unakıtan , kızları Fatma Unakıtan, Zeynep Basutçu ile bakanın eşi Ahsen Unakıtan 2001 yılında ilk olarak AB Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'yi kurdular. Unakıtan'ın çocukları, Telemobil Bilgi İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'yi de şirketlerine eklediler. Bu yıl içerisinde Mersin Limanı özelleştirildi. Limanın 2 milyon dolarlık işletim sistemi ihalesini de, limanı özelleştiren Unakıtan'ın çocuklarının sahibi olduğu Telemobil şirketi aldı.
 
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, oğlunun şirketinin milyonlarca dolar vergi ödediğini savunurken, 22 milyon YTL ciro yapan şirket tek kuruş KDV yatırmayıp devletten 555 bin YTL alacaklı çıkmıştı.
 
Unakıtan'ın doktor kızı Zeynep Basutçu ile Fatma Unakıtan, geçen yıl FAB Gıda'yı kurdu. Türkiye'de kuş gribinin çıkmasıyla birlikte şirket pastörize sıvı yumurta işine girdi ve Unakıtan markasıyla satışa sundu. Bir kararnameyle çocukların faaliyet alanı olan pastörize yumurtanın KDV'si yüzde 18'den 8'e düşürüldü. AB Gıda AŞ adlı şirket binlerce tonluk mısır ithalatından dört gün sonra vergi oranının artırılması sayesinde yüzde 50 kazanç sağladı.

AB Gıda'nın yalnızca 2005 yılının 12 aylık dönemindeki toplam satış tutarı 22 milyon 163 bin 902 YTL olarak hesaplandı. Unakıtanlar'ın şirketinin 22 milyon 163 bin YTL'lik satışlarının KDV'si 2 milyon 760 bin 150 YTL oldu. Şirketin yaptığı yatırım ve alışlar nedeniyle indirilecek KDV'si ise 6 milyon 468 bin 596 YTL olarak hesaplandı. AB Gıda AŞ'nin 2005 yılı için 12 aylık dönem boyunca devlete ödediği KDV tutarı "sıfır'' olarak kayıtlara geçti.
 
Unakıtan, geçen yıl hakkında verilen gensoru görüşmeleri sırasında oğlunun şirketinin "mütevazı'' bir şirket olduğunu iddia etmişti. Unakıtan, "İki kutu yumurtaya Türkiye'nin gündemini bağladınız. Yumurta değil sanki uçak satıyor adamlar" demişti. Ancak önceki günkü bütçe görüşmeleri sırasında oğlunun şirketinin milyonlarca dolar vergi ödediğini öne sürdü. Oğul Unakıtan'ın adı Hazine'nin Tekel'e makine kiralama işindeki ihaleye fesat karıştırmaya ilişkin raporda yer aldı.

ULAŞTIRMA BAKANIN OĞLU GEMİ SAHİBİ
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 'ın 24 yaşındaki oğlu Erkan Yıldırım da gemi sahibi olmuştu. Oğul Yıldırım'ın kardeşiyle ortak olduğu Derin Denizcilik Şirketi'nin kuruluş sermayesi 10 bin YTL idi. Şirketin 445 bin Avro'ya sahip olduğu gemiye bilet kesen ise Santour adlı şirketti. Bu şirketin Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Ankara feribotunu ihalesiz olarak kiraladığı ortaya çıkmıştı. Osman Pepe 'nin çocukları İsmail ve Mustafa Talha Pepe de 9 milyon YTL'lik teşvikle gemi sahibi olmuşlardı.

GÜL'ÜN OĞLU MISIRCI
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 'ün 16 yaşındaki oğlu Mehmet Emre Gül de ticarete atılmış ve internet ortamında elektronik eşyalardan, mobilya ve kitaba kadar farklı ürünler tanıtan 15 bin YTL sermayeli bir şirket kurmuştu. Oğul Gül'ün Ankara'daki iki alışveriş merkezinde stantta mısır satılması işine girdiği de ortaya çıkmıştı.
 
Kaynak: Cumhuriyet





YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın