KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2025 Pazar
°C

Içme suyu şebekesi ihaleye çıkıyor

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, şehrin içme suyu şebekesi ve isale hattı ihalesinin 22 Aralık 2011 tarihinde yapılacağını duyurdu.

Içme suyu şebekesi ihaleye çıkıyor
16 KASIM 2011 ÇARŞAMBA 19:04
0
1855
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bingöl'ün tarihi sorunlarının tek tek çözüldüğünü söyledi. Atalay, Bingöl'ün en büyük sorunu olan şehrin kanalizasyon ve yağmursuyu şebekeleri ihale edildikten sonra şimdi de içme suyu şebekesi ve isale hattının ihale edileceğini belirtti.

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl merkez içme suyu şebekesi ve isale hattının ihalesinin 22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 14.00'te yapılacağını ifade etti.

Yapılacak ihale ile Bingöl'ün içme suyu ihtiyacını karşılayan Kürük, Metan, ve Mirzan su kaynaklarının şebeke dağıtımının yapılacağını belirten Atalay, İçme suyu projesinin skala sistemi ile yapılacağını vurgulayarak, bu sistemle su kaçağının da önüne geçileceğini ve kayıp oranının sıfırlanacağını kaydetti.

Atalay, “Şehrin İçme suyu Şebekesi ve İsale Hattının ihalesi 22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 14.00'te Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda ihaleye çıkacak. İçme suyu şebekesi ve isale hattının yapım işi, sözleşme imzasından sonra 600 takvim gününde teslim edilecek” dedi.

Toplam 245 km şebeke ve isale hattının döşeneceğini ifade eden Atalay, “Metan isale hattında yaklaşık 15 km. DÜKTİL boru olmak üzere 6 km.HDPE Boru, Mirzan isale hattında 2460 mt.HDPE Boru, Şehir şebekesinde 222 km. HDPE(POLİETİLEN) boru kullanılacaktır. Toplam 245 km şebeke ve isale hattı döşenecek. 4 adet betonarme gömme depo yapılacak(1 adet 3000 metre küp, 2 adet 4000 metre küp, 1 adet 5000 metre küplük depo yapılacak). İşin teknik özellikleri ve diğer ayrıntılar sözleşme ekinde yer alan ve ihale dokümanını oluşturan belgelerde düzenlenmiştir” diye konuştu.

Atalay, İçmesuyu Şebekesi ve İsale Hattının Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar götürüleceğini söyleyerek, “Yapılacak şebeke ve isale hatlarıyla Kürük İsale Hattı'ndan 360 lt/sn, Metan İsale Hattı'ndan 50 lt/sn, Mirzan İsale Hattı'ndan 20 lt/sn olmak üzere toplam 430 lt/sn su şehir şebekesine akıtılmış olacak. Buda yaklaşık 300.000 nüfusa yetecek miktarı oluşturacak” ifadelerini kullandı.

Bingöl'ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek tarzda planlanan içme suyu şebekesi ve isale hattının Bingöl'ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildiğini belirten Atalay, “ 22 Aralık 2011 Perşembe günü saat 14.00'te Bingöl Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşecek ihale tüm halka ve basına açık bir şekilde yapılacak. 22 Aralık 2011 tarihi itibariyle yapılacak ihale sürecinin sonunda da içme suyu şebekesi ve isale hatlarının inşaatına başlanmış olacak ve bitince de şehrimiz asbest borulardan kurtulmuş olacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.10.2025
17:53
12Bingölspor Kırşehir`e mağlubiyeti yaşattı
12Bingölspor Kırşehir'e mağlubiyeti yaşattı
3. Lig 2 Grup lideri temsilcimiz 12Bingölspor, konuk olduğu Ejderoğlu Kırşehirspor'a ligdeki ilk yenilgisini yaşatarak sahadan zaferle ayrıldı.
18.10.2025
16:59
Bingöl`de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye personelinden kediyi kurtarmak için kalp masajı
Bingöl'de itfaiye istasyonu önünde akşam saatlerinde meydana gelen olayda, bir arabanın çarptığı kediye nöbette olan itfaiye personeli kalp masajı yaparak müdahale etti. Tüm çabalara rağmen kedi kurtarılamadı.
18.10.2025
16:48
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
Ev sahiplerini üzecek vergi düzenlemesi!
AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu vergi paketiyle ev sahiplerinin kira gelirlerindeki 47 bin TL'lik muafiyeti kaldırılacağı bu düzenleme ile kira gelirleri üzerinden senelik yaklaşık 7 bin TL daha fazla vergi ödeyecekleri belirtildi.
18.10.2025
16:45
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
Araç alım satımında nispi noter harcı geliyor
AK Parti'nin verdiği teklife göre; sıfır ve ikinci el araç alım satımında nispi noter harcı uygulaması getirilecek. Yeni düzenlemeye göre araç satış bedeli üzerinden binde 2 oranında noter harcı alınacak ve harç miktarı 1.000 TL'den az olamayacak.
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın