KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

'İdlib'de maalesef bir trajedi yaşanıyor'

Suriye'de rejim güçlerinin insani olmayan şekilde saldırılar yaptığına değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'İdlib'de maalesef bir trajedi yaşanıyor.'

`İdlib`de maalesef bir trajedi yaşanıyor`
19 OCAK 2020 PAZAR 19:15
6
1842
1
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, partisinin Dış İlişkiler Başkanları Marmara Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin son dönemlerde dış ilişkilerde çok önemli bir noktaya geldiğini belirten Yılmaz, "Büyük güçlerin bölgemizde bulunduğunu ve çeşitli hareketler içinde olduğunu görüyoruz. Suriye'de yapılan müdahalelerin nelere yol açtığını yine hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Türkiye, gerçekten bu anlamda 2019'da çok önemli hamleler gerçekleştirdi." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki birtakım oyunları bozduğunu söyledi.

"Ülkemizin uzun vadeli geleceği adına gerçekten çok önemli bir kazanım elde etmiş olduk." diyen Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sınırımızda bir taraftan terör yapılanmalarını ortadan kaldırırken diğer taraftan da Suriye'yi daha güvenli hale getirip buradaki Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü bir şekilde ülkelerine dönmelerinin de önünü açmış olduk. Önümüzdeki dönemde bu bölgeler güvenli hale geldikçe daha çok Suriyeli kardeşimizin ülkelerine, vatanlarına geri döndüğünü de hep birlikte göreceğiz inşallah. Orada yaptığımız çalışmalar, Suriye'nin birliğini korumak adına da çok önemli.

Bizim orada herhangi bir ülkenin toprağında gözümüz yok. Tek amacımız var, Suriye'nin toprak bütünlüğünü, siyasi birliğini korumak ve istikrarını sağlamak."

"İDLİB'DE MAALESEF BİR TRAJEDİ YAŞANIYOR"

Suriye'de rejim güçlerinin insani olmayan şekilde saldırılar yaptığına değinen Yılmaz, "İdlib'de maalesef bir trajedi yaşanıyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, terörle mücadeleye hiç kimsenin itirazının olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ama terörle mücadele adı altında sivil yerleşim yerlerine saldırıyorsanız, çoluk, çocuk, yaşlı demeden insanları katlediyorsanız, saldırıyorsanız, bunun adı terörle mücadele olmaz. Maalesef bu saldırıları görüyoruz. Yine tüm kamu ve özel kuruluşlarıyla İdlib'den kaçan yüz binlerce insana destek olmaya çalışıyoruz. Suriye'nin içinde bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.

İnşallah bu çabalarımız başarılı olur. Orada ateşkes sağlanması için gayret ediyoruz. İnşallah bunu başararak orada kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve sonuçta da siyasi bir çözümle Suriye'de istikrarın sağlanması gerçekten de bizim en önemli hedefimiz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54591)
20 Ocak 2020 Pazartesi 07:28
Trajediyi önlemek sizlerin görevi yani siyasilerin sayın genel başkan yardımcım.
10.07.2026
23:13
Kiğı`yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Kiğı'yı yasa boğan ölüm! Lise öğrencisi yaşamını yitirdi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde serinlemek için girdiği çayda boğulan 15 yaşındaki Ali Kemal Övet, yaşamını yitirdi. Olay ilçede büyük üzüntüye neden oldu.
10.07.2026
23:11
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi İkinci Dönem Seçimi tamamlandı
Bingöl Kent Konseyi 2. Dönem Seçimli Genel Kurulu'nda tek aday olarak seçime giren Yunus Kuyuldar, üyelerin oy birliğiyle Kent Konseyi Başkanlığına seçildi. Genel kurulda ayrıca 18 kişilik yeni Yürütme Kurulu da belirlendi.
10.07.2026
23:10
HÜDA PAR`dan Genç`e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR'dan Genç'e Halkbank şubesi çağrısı
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, sosyal yardım, yaşlı ve engelli aylıklarının Halkbank üzerinden ödenmeye başlanmasının ardından Genç ilçesinde yaşanan mağduriyetlere dikkat çekerek, ilçeye Halkbank şubesi açılması çağrısında bulundu.
10.07.2026
11:53
Zazaca`ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Zazaca'ya katkı sunan öğrencilere anlamlı teşekkür
Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve 'Tij' adlı kliple beğeni toplayan Grup Estare öğrencileri, Genç Murat Etüt Merkezi'nde düzenlenen programda ağırlandı. Öğrencilere Zazaca'nın yaşatılmasına sundukları katkılardan dolayı çeşitli hediyeler takdim edilirken, pasta kesilerek başarıları kutlandı.
10.07.2026
11:52
Bingöl`de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Bingöl'de 115 milyon liralık İŞGEM yatırımı için imzalar atıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Bingöl'de hayata geçirilecek İŞGEM 2. Etap Projesi için protokol imzalandı. Yaklaşık 115 milyon lira bütçeli projeyle kente 13 yeni üretim atölyesi kazandırılması ve istihdamın artırılması hedefleniyor.
09.07.2026
18:42
Yeşilay Bingöl`den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl'den çocuklara Bağımlılıkla Mücadele Odaklı Yaz Okulu
Yeşilay Bingöl Şubesi tarafından, Gençlik Merkezi iş birliğiyle 8-11 yaş grubundaki çocuklara yönelik düzenlenen 3 günlük yaz okulunda; spor, kültür, sanat ve eğitim etkinlikleriyle çocukların hem kişisel gelişimleri desteklendi hem de bağımlılıklara karşı farkındalık kazanmaları hedeflendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın