KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

'İdlib'de maalesef bir trajedi yaşanıyor'

Suriye'de rejim güçlerinin insani olmayan şekilde saldırılar yaptığına değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'İdlib'de maalesef bir trajedi yaşanıyor.'

`İdlib`de maalesef bir trajedi yaşanıyor`
19 OCAK 2020 PAZAR 19:15
6
1827
1
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, partisinin Dış İlişkiler Başkanları Marmara Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin son dönemlerde dış ilişkilerde çok önemli bir noktaya geldiğini belirten Yılmaz, "Büyük güçlerin bölgemizde bulunduğunu ve çeşitli hareketler içinde olduğunu görüyoruz. Suriye'de yapılan müdahalelerin nelere yol açtığını yine hep birlikte yaşayarak görüyoruz. Türkiye, gerçekten bu anlamda 2019'da çok önemli hamleler gerçekleştirdi." diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyindeki birtakım oyunları bozduğunu söyledi.

"Ülkemizin uzun vadeli geleceği adına gerçekten çok önemli bir kazanım elde etmiş olduk." diyen Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sınırımızda bir taraftan terör yapılanmalarını ortadan kaldırırken diğer taraftan da Suriye'yi daha güvenli hale getirip buradaki Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü bir şekilde ülkelerine dönmelerinin de önünü açmış olduk. Önümüzdeki dönemde bu bölgeler güvenli hale geldikçe daha çok Suriyeli kardeşimizin ülkelerine, vatanlarına geri döndüğünü de hep birlikte göreceğiz inşallah. Orada yaptığımız çalışmalar, Suriye'nin birliğini korumak adına da çok önemli.

Bizim orada herhangi bir ülkenin toprağında gözümüz yok. Tek amacımız var, Suriye'nin toprak bütünlüğünü, siyasi birliğini korumak ve istikrarını sağlamak."

"İDLİB'DE MAALESEF BİR TRAJEDİ YAŞANIYOR"

Suriye'de rejim güçlerinin insani olmayan şekilde saldırılar yaptığına değinen Yılmaz, "İdlib'de maalesef bir trajedi yaşanıyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, terörle mücadeleye hiç kimsenin itirazının olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ama terörle mücadele adı altında sivil yerleşim yerlerine saldırıyorsanız, çoluk, çocuk, yaşlı demeden insanları katlediyorsanız, saldırıyorsanız, bunun adı terörle mücadele olmaz. Maalesef bu saldırıları görüyoruz. Yine tüm kamu ve özel kuruluşlarıyla İdlib'den kaçan yüz binlerce insana destek olmaya çalışıyoruz. Suriye'nin içinde bir çözüm bulmaya çalışıyoruz.

İnşallah bu çabalarımız başarılı olur. Orada ateşkes sağlanması için gayret ediyoruz. İnşallah bunu başararak orada kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve sonuçta da siyasi bir çözümle Suriye'de istikrarın sağlanması gerçekten de bizim en önemli hedefimiz."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_54591)
20 Ocak 2020 Pazartesi 07:28
Trajediyi önlemek sizlerin görevi yani siyasilerin sayın genel başkan yardımcım.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın