KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

Iett arazisinde 1 milyar $ verilecek mi?

İstanbul'daki Levent İETT arazisi bugün ihaleyle satılıyor. 265 milyon YTL bedelli arazi 1 milyar dolara kadar çıktı

Iett arazisinde 1 milyar $ verilecek mi?
21 MART 2007 ÇARŞAMBA 09:05
0
937
0
AA aa
İstanbul'un en değerli arazilerinden biri olan toplam 46 bin 241 metre kare ticaret ve konut alanına sahip Levent İETT arsasının ihalesi bugün yapılıyor. 265 milyon YTL muhammen bedelle (artı KDV) satışa çıkan arazinin ihalesinde aralarında El Maktum ve Zorlu'nun da yer aldığı 19 şirket kıyasıya rekabet edecek.

Piyasada; Zorlu'nun Karayolları arazisini 800 milyon dolara almasından sonra İstanbul'a hakim konumdaki İETT arsasının yaklaşık 1 milyar dolara gideceği konuşuluyor. Ancak emlak uzmanları ise ihalede fiyatın en fazla 450-500 milyon dolar artı KDV olacağı görüşünde birleşiyor.

Araziye neler yapılabilir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı imar çalışmasına göre arsaya şunlar yapılabilecek: Otel, iş merkezi, residence, ofis, büro, alışveriş merkezi, sinema, tiyatro, eğlence merkezi, çok katlı mağaza, müze, kütüphane, sergi salonu, kültür tesisleri, lokanta, restaurant, yönetim binaları, banka ve katılım bankaları, finans kurumları.

Arsaya inşa edilecek bina Büyükdere Caddesi'nde 10 metre, diğer bölgelerde ise yoldan 5'er metre uzak olacak. Yol ve çekme mesafesi olarak bırakılan alanın bodrumları otopark olarak değerlendirilebilecek. Ayrıca arsaya inşa edilecek kompleksin metroya bodrumlardan bağlantısı yapılabilecek.

Onay gerekiyor
Teklifler bugün saat 12.00'ye kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane Müdürlüğü'ndeki Encümen Müdürlüğü'ne verilecek. İhalede en yüksek telifi veren 3 şirket 13.00'de açık artırmaya davet edilecek. Yapılacak açık artırmada en yüksek telifi veren şirket, ihaleyi kazanmış sayılacak.

En geç 6 Nisan'a kadar ihale encümeni, ihaleyi onaylayacak. Onaylama kararını en 11 Nisan'a kadar ihaleyi kazanan tarafa bildirecek. İhaleyi kazanan en geç 26 Nisan'a kadar satış bedeli, resim, harç ve diğer masrafları ödeyecek. Ayrıca ihale ilan bedellerini de ödemesi zorunlu.

Topbaş: Karayolları ile umutlar arttı 1 milyar dolardan fazla bekliyoruz
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İETT'ye ait Levent'teki arazinin satışında 1 milyar doların üzerinde rakam istediklerini açıkladı. İstanbul'un arazilerinin değerinin arttığını, bunda ekonominin ve istikrarlı bir yönetimin olmasının etkisi olduğunu dile getiren Topbaş, “Alan kazanır. Bu nitelikte başka yerimiz yok” dedi. Topbaş, geçen yıl bu rakamları düşünemediklerini, telaffuz edilen rakamların bunun çok altında olduğunu hatırlatarak, “Ama bu yıl Karayolları arazisinin 800 milyon dolara satılması umutlarımızı artırdı. Bu araziyi alamayanlar, hatta her geçen gün arazilerin değer artışı olması nedeniyle bugün burayı kaçırmak istemeyenler olacaktır. O nedenle iyi bir rakam bekliyoruz” diye konuştu.

19 şirket şartname aldı
* Eren Talu Mimarlık Turizm İnşaat A.Ş.

* Biskon Yapı A.Ş.

* Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

* Osmanlı Yapı 4 İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

* Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım A.Ş.

* Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş.

* Sama Dubai İstanbul Gayrimenkul A.Ş.

* Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

* Soyak Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

* Emaar Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.

* Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi A.Ş.

* Garanti Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

* Afken Gayrimekul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

* Toray İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.

* Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş.

* Anadolu Gemi ve Savunma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

* Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Turizm A.Ş.

* İnanlar İnşaat A.Ş.

* Fiba Gayrimenkul Geliştirme İnşaat ve Yatırım A.Ş-Nurol ortak girişimi


haberturk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın