KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2025 Cuma
°C

Ihd kırıcı'nın tutuklanmasını kınadı

İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz : "Kırıcı'nın yaptığı konuşmadan dolayı tutuklanması üzüntü vericidir"

Ihd kırıcı`nın tutuklanmasını kınadı
24 MART 2007 CUMARTESİ 09:25
0
1214
0
AA aa
İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Merkez Yürütme Kurulu ( MYK) üyesi Medeni Kırıcı'nın Nevruz'da yaptığı konuşmasından dolayı tutuklanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.
  Genç Caddesi üzerinde bulunan dernek bürosunda bir basın açıklaması yapan Yanılmaz, İHD olarak gözlemci sıfatıyla bulundukları Nevruz Bayramı'nda Medeni Kırıcı'nın konuşmasını toplumsal barışa, kardeşliğe çağrı yapan bir konuşma olarak algıladıklarını belirtti. 21 Mart 2007 tarihinde tertip komitesi tarafından düzenlenen nevruz şöleninin önceki yıllara nazaran daha geniş katılımlı ve daha sorunsuz geçtiğini ifade eden Yanılmaz, "Buna rağmen konuşmacılardan DTP MYK ve Parti Meclis üyesi Kırıcı'nın yaptığı konuşmadan dolayı tutuklanması üzüntü vericidir. Biz Kırıcı'nın konuşmasını nasıl algılamışsak inanıyoruz ki tüm dinleyici kitle de öyle algılamıştır. Diğer illerde konuşmacılar aynı çerçevede konuşmalar yaptıkları halde soruşturmalara maruz kalmamış olmamaları veya en azından tutuklanmamış olmaları nedeniyle, Kırıcı'nın da bir an önce serbest bırakılmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.08.2025
04:03
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Bingöl Üniversitesi uluslararası kongreye hazırlanıyor
Kırsal kalkınmanın önemli unsurlarından biri olan arıcılık sektörüne bilimsel ve stratejik katkılar sunmayı hedefleyen kongrede, disiplinlerarası oturumlar, poster sunumları ve çalıştaylar yer alacak.
15.08.2025
04:02
Bingöl`de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl'de tır, kamyona çarptı! 1 ölü
Bingöl-Elâzığ Karayolu'nda meydana gelen trafik kazasında tır sürücüsü hayatını kaybetti.
15.08.2025
04:00
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
8. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması Başvuruları Başladı
08 Ağustos'ta başlayan başvurular 20 Eylül 2025 tarihinde sona erecek. Değerlendirme sürecinin ardından sonuçlar, Bingöl Üniversitesi tarafından ilan edilecek.
14.08.2025
02:36
Bingöl`de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de bir okul yeniden yapılacak, 7 okul onarılacak
Bingöl'de deprem riski nedeniyle yıkılacak olan okul 24 derslikli olarak yeniden inşa edilecek, merkez ve köylerdeki 7 okul ise bakım onarımla yeni eğitim yılına hazırlanacak.
14.08.2025
02:35
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete`de yayımlandı
81 ilde artık zorunlu olacak! Resmî Gazete'de yayımlandı
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemeler, özellikle kentsel altyapıyı güçlendirmeyi, sosyal donatıları artırmayı ve afetlere hazırlık kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor. Parklara afet ve sağlık altyapısı, büyük konut projelerinde kreş ve sağlık merkezi zorunluluğu getirildi.
14.08.2025
02:33
Bingöl HEM`den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl HEM'den ücretsiz YKS hazırlık kursu
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından mezun öğrencilere yönelik Destekleme ve Yetiştirme (Üniversiteye Hazırlık) Kursları açılacak. 04 Ağustos'ta başlayan başvurular, 18 Ağustos'ta sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın