KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Ihd ve mazlum-der'den kaçırılan askerler için çağrı

İHD ve Mazlum-Der Diyarbakır şubeleri, 10 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lı bir grup tarafından kaçırılan 2 asker ve 1 sağlık personelinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ihd ve mazlum-der`den kaçırılan askerler için çağrı
29 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 01:32
0
1984
1
AA aa

Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi'nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan şube başkanı Abdurahim Ay, son aylarda artan operasyon ve PKK eylemleri ile birlikte gelişen süreçte, asker, sivil, memur ve işçi olmak üzere toplam 18 kişinin PKK tarafından kaçırıldığını ve bir kısmının serbest bırakıldığını söyledi. Ay, "Barışa dair umutların yerini karamsarlığa bıraktığı son dönemlerde, bir nebze de olsun barış ümitlerimizi tekrar yeşertmesi, alıkonulan kişi ve ailelerinin mağduriyetinin bitmesi ve bu kişiler ile aileleri için bir çifte bayram sevinci yaşanması için, insan hakları savunucuğu sorumluluğumuz ve mağdur ailelerin başvurusu gereği her türlü kaygı ve ikincil düşünceden uzak olarak PKK tarafından alıkonulan kişilerin serbest bırakılmasını talep ediyoruz" dedi. 

“GEREKLİ ŞARTLAR OLUŞTURULMALIDIR”

Mazlum-Der şube başkanı Ay, İHD ve Mazlum-Der olarak genel merkezleri ve Diyarbakır şubelerine PKK ve devlet tarafından gerekli şartların oluşturulması ve bu halde alıkonulan kişilerin bayram öncesinde serbest bırakılması için her türlü inisiyatifi ve sorumluluğu almaya hazır olduklarını söyledi. Basın toplantısında konuşan İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Mehmet Raci Bilici ise, ailelerin sürekli İHD ve Mazlum-Der'e başvurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Biz operasyonların bir an önce durdurulmasını ve uygun koşulların yaratılmasını istiyoruz. O ailelerin acıları, ızdırabını biz gördük ve hem PKK'dan hem devletten uygun koşulların yaratılma noktasında ciddi taleplerimiz var. Bunlar sağlanmadığı sürece bizde onların hayatını riske sokamayız. Devlet bunun koşullarını yaratmak zorundadır. Bu vatandaşlar Türkiye vatandaşları, biz insan hakları savunucuları öncellikle devletten koşuların yaratılması ve gereken koşulların sağlanmasını istiyoruz. "

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sevginur kardeş (@Misafir_6222)
31 Ağustos 2011 Çarşamba 02:05
Hazreti Muhammet mustafanın yüzü hürmetine tutukluları bırakın ...kardeş kardeşini öldürmesin artık. son bulsun bütün bunlar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın