KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Ihd'den korkmaz'a mektup

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şube Başkanlığı, hükümlülere yönelik başlattığı kampanya çerçevesinde Şubat ayı mektubunu, Bergama M Tipi Cezaevi'ndeki bayan hükümlü Afyon Korkmaz'a yolladı.

Ihd`den korkmaz`a mektup
14 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE 10:17
0
1345
0
AA aa
İlk mektubu 10 Ocak 2008 Perşembe günü Ankara'daki 1 Nolu Sincan F Tipi Cezaevi'nde bulunan Erol Zavar'a gönderen İHD Genel Merkezi, ikinci mektubu Bergama M Tipi Cezaevi'ndeki bayan hükümlü Afyon Korkmaz'a yolladı. İHD Bingöl Şube Başkanı Mehmet Şirin Yanılmaz, bir mektup de Bingöl'den yollanacağını bildirdi.
İHD olarak, cezaevlerindeki hasta tutuklu ve hükümlülerin durumlarına dikkat çekmek amacıyla her ay sağlık sorunu olan bir mahpusa mektup gönderme kararı aldıklarını ve ikinci mektuplarını Bergama M Tipi Cezaevi'ndeki bayan hükümlü Afyon Korkmaz'a yollayacaklarını açıklayan Yanılmaz, davası üç yıldır devam eden ve 5237 sayılı yasanın (TCK) 302. Maddesinden yargılanan Korkmaz'a gönderdiği mektupta şu ifadelere yer verdiklerini belirtti.
1972 Muş Malazgirt doğumlu olan ve 1998 yılında bir mayına basarak tek bacağını kaybeden Korkmaz'ın, 2001 yılından beride protez (takma) bacakla yaşamını sürdürdüğü ve tedavi konusunda ciddi sıkıntıların bulunduğuna dikkat çeken Yanılmaz, mektuptaki şu ifadeleri aktardı.
 “Protezinin dönem dönem değiştirilmesi gerekmekte ama devletin güvencesi altında olan senin tedavin yapılmıyor; ayağındaki kemik uzadığından şu anki mevcut protez ile yaşam zorlaşıyor ve acı çekiyorsun.  İmkânlarının olmadığını defalarca bildirmene rağmen yine de sana, “Protezini değiştirme maliyetini sen karşılarsan olur” önerisi yapılmış. Tedavindeki engelin çok önemli bir gerekçesi de var: Sen nüfusa kayıtlı olmadığın için hastanelere nüfus kimlik numarası bildirilemiyor diye tedavini yapmıyorlar. Yani bu ülkenin cezaevlerinde yatıyorsun varsın! Ama iş tedavine gelince, hastaneye yatırmaya gelince senin resmen yaşamadığını ileri sürüyorlar!. Sanıyoruz yargılandığın dava da hala bu gerekçe ile uzatılmaktadır. Şimdi bize diyorsun ki: “tüm sözleşmeler bizden insandan yana ama ya uygulamalar?” Evet, hukuk yaşam hakkının ve insan onurunun korunması yönünde uygulanmalıdır ve bu temel kural özgürlüğü elinden alınmış insanlar, kadınlar için de geçerlidir. Ve özellikle bu kişi engelliyse, yaşam standartları onlara göre düzenlenmelidir. BM Engelli Hakları Sözleşmesi madde:14/2 gereği “Taraf Devletler, engelliler eğer herhangi bir süreç sonunda özgürlüklerinden mahrum edildiyse; bunun diğerleriyle eşit bir şekilde yapılmasını; uluslararası insan hakları hukukuna uygun olarak engellilerin güvencelere sahip olmasını ve engellilerin, makul uyumlaştırmaya ilişkin hükümler dahil olmak üzere Sözleşme'nin hedeflerine ve ilkelerine uygun muamele görmesini sağlamalıdır.”
Bu mektubu sana yazarken aslında kimlere seslendiğimiz ortadadır. Adalet Bakanlığı'na, yargıya ve vicdanlara sesleniyoruz ve diyoruz ki: Afyon Korkmaz'ın tedavisi önündeki engeller acil olarak kaldırılsın”
 

 

 

 

 

 








BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
26.08.2025
13:34
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi Öncülüğünde Çocuk Şenliği Düzenlenecek
Bingöl Kent Konseyi tarafından, Bingöl Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi iş birliğiyle, Özel Bingöl Hastanesi'nin ana sponsorluğunda 'Çocuk Şenliği' düzenleniyor.
26.08.2025
13:25
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
Okumanın Yaşı Yok! Eski Başkan Üniversite Sıralarında
2025 YKS sonuçlarına göre Bingöl Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümüne yerleşen Genç eski Belediye Başkanı Ariç, azmiyle gençlere örnek oldu.
26.08.2025
12:38
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Rektör Çelik, Bingöl Teknoloji Geliştirme Bölgesi için Bakanlıktan destek sözünü aldı
Beraberindeki heyetle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Çekiciler'i ziyaret eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Bingöl'ü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin önemli bir inovasyon ve teknoloji merkezi haline getirmek en öncelikli hedeflerimiz arasında' dedi. Genel Müdür Yardımcısı Çekiciler ise 'Tüm destekleri vermeye hazırız' dedi.
26.08.2025
12:00
Zorunlu Trafik Sigortası`nda önemli değişiklik
Zorunlu Trafik Sigortası'nda önemli değişiklik
Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren yeni düzenleme hayata geçiyor. Zorunlu trafik sigortasında sigorta yenileme, yeni sigorta yapma ve hasar sonrası basamak işlemleriyle ilgili kurallar yeniden belirlendi. Uygulama, 1 Ocak 2026 itibarıyla başlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın