KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2024 Pazartesi
°C

Il özel idare'den hizmet atağı.

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi, Devlet Malzeme Ofisi’nden toplam 5 milyon 340 bin TL karşılığında 19 iş makinesi alarak araç parkını genişletti. Vali Güvençer, kırsal altyapı için en az 20 milyon TL harcayacaklarını söyledi

Il özel idare`den hizmet atağı.
23 HAZİRAN 2012 CUMARTESİ 02:41
0
1539
0
AA aa

 Dün saat 14.00'de İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, yeni alınan araçlar hakkında İl Özel İdaresi genel Sekreteri Mehmet Işık'tan bilgi aldı.

Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Devlet Malzeme Ofisi'nden 5 milyon 340 bin TL karşılığında 19 iş makinesi aldıklarını belirterek: “2 greyder, 5 adet MST bekoloder, 1 adet loder (lastik tekerlekli yükleyici), 2 adet silindir, 1 adet tır (seyyar konkasör taşımak için), 2 adet toplu taşıma aracı (otobüs), 2 adet tanker (yakıt taşımak için), 2 adet kamyon, 1 adet pic-up olmak üzere toplam 18 araç aldık. Bunlardan 7'sinin teslimatı yapıldı. 11 aracımızın teslimatı da bu ay içersin de yapılacak. Ayrıca 1 bir milyon 40 bin lira maliyetle seyyar konkasör aldık. Seyyar konkasörümüzün teslimatı da bu ay yapılacak. Toplam bu yıl 5 milyon 340 bin lira değerinde araç alımı yapılacak. Araç filomuza bakıldığında genelde 20 – 25 yıllık ömrünü doldurmuş araçlardan oluşuyor. Bizler fırsat buldukça bütçenin el verdiği oranda yeni araç alımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Işık, bu sayıyı yılsonuna kadar daha fazla arttıracaklarını söyledi.

Altyapılar ile ilgili olarak 22 kanalizasyon projelerinin olduğunu belirten Işık: “Bunların ihale süreçleri başladı. Bu projelerin toplam maliyeti yaklaşık 8,5 milyon lira. Bunun yanında kendi iş makinelerimiz ile yaptığımız, her ne kadar görünmese de 50 civarında mahalli sulama projesi de var. Yine devam eden 4 sulama çalışmamız var. Bunların yanında İl Özel İdaresi olarak sadece altyapı alanında çalışmıyoruz. KÖYDES kapsamında 49 içme suyu projesi ile 44 yol ile ilgili projemiz var. Bu projeler yaklaşık yüzde 80 oranında tamamlandı. Bu yıl yoğun bir iş sezonu bizi bekliyor. 160 kilometre civarı asfalt, 150 kilometrede stabilize yol çalışmamız olacak. Bizim için önemli olan altyapıları bitirmek. Altyapı ve yol çalışmaları sonrasında standartları geliştirmeye yöneleceğiz” dedi.

Alınan yeni araçların 2012 yılı iş sezonu için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Hakan Güvençer: “Bingöl ve Bingöllülerin her şeyin en iyisine, hizmetin en iyisine layık olduklarını belirtmek isterim. Biraz gecikmiş olsa da Bingöl'ün ve Bingöllülerin hak ettiği bu güzelliği, üstün hizmeti alacağına inanıyorum. Bunun da çok güzel işaretlerini görüyoruz. Bugün sadece küçük bir numunesine şahit olduğumuz Bekoloderlerin İl Özel İdaremize, Bingöl'ümüze kazandırılması tek başına çok büyük bir anlam taşımadığı gibi görünse de, bu güzelliğin artık Bingöl'e doğru akmaya başlamasının işareti olarak çok değer taşıyor. En geç 15 gün içersin de sipariş ettiğimiz tüm araçlar gelmiş olacak. Bu işlerimizi çok kolaylaştıracak. Son yıllarda gerek KÖYDES projesi çerçevesinde, gerek il özel idaresinin mahsusen kırsal alt yapıya ayırdığı kaynaklarla kırsal kesimlerde yaşayan insanlarımızın ihtiyaçlarının çok önemli bir bölümünün çözülmesinde adımlar atıldı” şeklinde konuştu.

 

Bakan Yılmaz'a teşekkür

Bingöl'ün zor ve geniş bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Güvençer: “Bu nedenle nüfusumuz çok dağınık. İhtiyaçlar elbette bitmiyor. Bugün almış olduğumuz bazı iş makineleri, kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın bazı ihtiyaçlarını çözecek. Özel idaremize gelen taleplerin de önemli bir kısmını azaltacaktır. Yapacağımız toplantının ardından Bekoloderleri şantiyelerimize dağıtacağız. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Özel İdare yatırımlarında birinci derecede desteğini gördüğümüz Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın ismini yâd etmeliyiz. Onun Bingöl'e desteği ve özel ilgisi olmasaydı, il özel idaremiz mevcut bütçesiyle yürüttüğü yatırım çalışmaları yanı sıra, makine parkını güçlendirme konusunda çok daha fazla ihtiyacı olmasına rağmen bu adımları atamazdı. Sayın Bakanımızdan bu özel gücü alıyoruz ve bu anlamda kendisine teşekkür borçluyuz.”

“Altyapıya 20 milyon TL”

KÖYDES projesi ile birlikte Bingöl'e aktarılan ödenek ve özel idare tarafından ayrılan kaynakla 2012 yılı içersin de kırsal alt yapı için en az 20 milyon TL harcama yapacaklarını belirten Güvençer: “Çok yakın zamanda stabilize yollarımızın iyileştirilmesi için bize çok ciddi zaman kazandıracak ve maliyette çok ciddi tasarruf sağlayacak seyyar konkasörümüz gelmek üzere. Asfalt yollarımızın onarılması, yer yer 2. kat kaplanması için bugüne kadar protokollerle karayolları bölge teşkilatından temin ettiğimiz malzemeyi temin etmek için plentimiz inşa ediliyor. İnşallah 1,5 ay sonra plentimiz faaliyete geçtikten sonra kendi asfaltımızı da üretiyor olacağız. Asfalt yollarımızın onarılmasında bize hem ciddi kazanım sağlayacak, hem de bugünkü süratimizi en az 3'e veya 4'e katlayacaktır” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2024
23:11
Görür`den kritik Bingöl uyarısı;
Görür'den kritik Bingöl uyarısı; 'Deprem üretme zamanı dolmuş'
Katıldığı bir programda Tunceli ve Bingöl için kritik deprem uyarısını bir kez daha yineleyen Prof. Dr. Naci Görür; 'Erzincan, Bingöl-Karlıova arası endişe ettiğimiz yer. Deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir duruma gelmiş artık. Deprem üretme zamanı dolmuş' dedi.
19.05.2024
22:53
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 105'inci yılı coşkuyla kutlandı.
19.05.2024
01:15
Bingöl`de 342 araca far cezası!
Bingöl'de 342 araca far cezası!
Bingöl Emniyet Müdürlüğü, sürücüleri rahatsız eden xenon far ve usulsüz ışık kullanımına yönelik il geneli yapılan denetimlerde 2024 yılının ilk 4,5 aylık sürecinde 342 araç sahibi ve sürücüsüne idari cezai işlem uygulandığını duyurdu.
18.05.2024
23:21
Bingöl`de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de çalıntı araçlar ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce 7 çalıntı araç ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.
18.05.2024
23:20
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, vergi tahsilatında geride kaldı!
Bingöl, Nisan ayı düzeyinde vergi tahsilatının tahakkuka oranı bakımından yüzde 62,50 olan Türkiye ortalamasının altında kaldı. Bölgede en yüksek tahsilat oranı Erzurum'da olurken, bölgenin ekonomisi en gelişmiş illeri arasında bulunan Malatya yine tahsilat oranı bazında son sırada kaldı.
18.05.2024
23:18
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Genç ilçesinde doğa yürüyüşü etkinliği
Bingöl'ün Genç ilçesinde kaymakamlık ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü koordinesinde doğa yürüyüşü etkinliği yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın