Sağlık programları içerisinde ülkemize getirdiği ekonomik maliyeti en düşük (tüm aşıların maliyeti 5 dolar) seviyede olan aşılama çalışmalarının, kaynakların en ekonomik şekilde planlanarak yürütülmesi prensibine uymakla birlikte hastalıktan kaynaklanan ölümlerin ve sakatlıkların önlenmesi açısından da önem arzetiği belirtilen açıklamada;
“Aşılama çalışmaları, boğmaca, difteri, tetanos, kızamık, çocuk felci, verem, hepatit-B hastalıklarının morbidite (hastalığın görülme oranı) ve mortalitesini (ölüm) azaltarak, bu hastalıkları kontrol altına almak ve hatta tamamen ortadan kaldırmak amacı ile, hassas yaş gruplarına enfeksiyona yakalanmadan önce ulaşıp bağışıklaşmalarını sağlamak için yapılan aşılama hizmetlerini içerir.
Genişletilmiş Bağışıklama Programı rutin hizmetler arasındadır. Birinci basamak sağlık kuruluşları tarafından ücretsiz olarak yurt çapında yürütülmektedir.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen bağışıklama (aşılama) çalışmalarında hedefimiz 2010 yılına kadar sıfır yaş grubu çocukların %95'inin her bir antijen ile aşılamak ve bu yaş grubundaki çocukların en az %90'ını tam aşılı hale getirerek aşı ile önlenebilen hastalıklara karşı korumaktır. Bağışıklama hizmetlerindeki gelişmelere paralel olarak aşı ile korunabilen hastalıklara 2006 yılı itibariyle Menenjit, Kabakulak ve Kızamık aşısı eklenmiştir.” denildi.
Bingölün Sesi Gazetesi