KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

Ilaç firmaları hastalık uyduruyorlar

Araştırmacılar, ilaç firmalarının daha çok ilaç satmak için "hastalık icat ettiklerini" söylediler. Hastalık tacirleri kar için var olmayan hastalıklar ortaya çıkartıyorlar.

Ilaç firmaları hastalık uyduruyorlar
11 NİSAN 2006 SALI 16:20
0
1264
0
AA aa
Public Library of Science Medicine, "hastalık tacirlerinin" karlarını artırmak için var olmayan hastalıklar yarattığını ve önemsiz sorunları abarttığını bildirdi.

Avustralya'daki Newcastle Üniversitesi araştırmacıları, ilaç firmalarının menopoz gibi durumları "tıbbileştirerek" sağlıklı insanları riske soktuklarını belirttiler.

Menopozun hayatın normal bir parçası olmasına karşın bir rahatsızlık olarak tanımlanarak tıbbileştirildiği kaydedildi.

Raporu kaleme alan David Henry ve Ray Moynihan, ABD'de kadınların yüzde 43'ünde cinsel bozukluk bulunduğuna halkı inandırma girişimlerini de eleştirdiler.

Henry ve Moynihan, yüksek kolesterol ve kemik erimesi gibi risk faktörlerinin halka "bir hastalık gibi sunulduğunu", huzursuz bacak sendromu gibi nadir görülen ve hassas bağırsak sendromu gibi basit sorunların abartıldığını söylediler.

Raporda, "Hastalık tacirliği, hastalığın sınırlarını ve tedaviyi sağlayanların pazarını genişleterek hastalığı satmak durumudur" denildi.

Araştırmacılar, doktorlar ve hastaları ilaç sanayisinin pazarlama taktiklerine karşı uyanık olmaları konusunda uyardılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın