KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Nisan 2026 Salı
°C

Ilaçların yan etkleri ölüme sebep oluyor

ABD ve Avrupa'da son 50 yılda yapılan araştırmalarda, ilaçların yan etkilerinin birçok insanda farklı hastalıklara neden olduğu hatta her yıl on binlerce kişinin ölümüne yol açtığı belirlendi.

Ilaçların yan etkleri ölüme sebep  oluyor
01 AĞUSTOS 2006 SALI 10:15
0
1108
0
AA aa
Dr. Karl Hecht Kuşadası Naturmed Doğal Tedavi ve Kaplıca Kür Oteli'nde hastalara yönelik olarak düzenlenen seminerde, doğal tedavinin önemine dikkat çekerek, her gün onlarca ilaç kullanan insanların sağlıklarını kaybetmeye tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi. Kuşadası Davutlar Beldesi'nde bulunan Naturmed Doğal Tedavi ve Kaplıca Kür Oteli'nde Sorumlu Hekim Dr. Yaşar Yılmaz ile birlikte hastalarla buluşan Prof. Dr. Karl Hecht, istenmeyen ilaç kullanımının yüksek bir risk taşıdığını vurguladı. Almanya'da yılda 60 bin kişinin istenmeyen ilaç kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğine, İngiltere'de her yıl 20 bin kadının bu sebeple meme kanserine yakalandığına dikkat çeken Prof. Dr. Hecht şunları söyledi:

"İlaç tedavisi her zaman yüksek bir riziko taşır. Avrupa ve ABD'de binlerce insan sadece ilaçların yan etkilerinin neden olduğu hastalıklar nedeniyle ölüyor. Birçok insan da ilaç kullanımına bağlı olarak sakat kalıyor. İlaçların yan etkileri ve neden oldukları zararlar istatistiklerde her zaman saklanıyor. Naturmed'e gelen hastalar günde 8-10 hatta daha fazla ilaç kullanıyor. Ancak buraya geldiği zaman biz bu ilaçları bıraktırarak doğal tedaviyle vücudun kendi kendini iyileştirmesini sağlıyoruz. Kolestrolü, tansiyonu, ağrıları, uykusuzluğu hasta bizim yardımımızla iyileştiriyor. Kür merkezinin amacı da budur. Hastalar burada doğal yöntemlerle vücutlarını tedavi etmeyi öğrenir".

İlaç endüstrisinin hastaları ilaca bağımlı hale getirdiğine dikkat çeken Dr. Yaşar Yılmaz ise insan vücudunun kendi kendini iyileştirme yetisine sahip olduğunu belirtti.
Dr. Yılmaz, "Naturmed'e gelen hastaların kullandığı çoğu ilacı burada bırakmalarını sağlıyoruz. Kür merkezimize dünyanın dört bir yanından gelen hastalar, doğayla baş başa kalarak kendilerini ve vücutlarını dinleme imkanı buluyor. Günde avuç avuç ilaç içen hastaların organları yavaş yavaş iflas ediyor. Hastalar sağlığı ticarete döken ilaç endüstrisinin tuzağına düşüyor. Naturmed'de ise doğal ortamda vücutlarını doktorlarımızın yol göstermesiyle iyileştirme şansı yakalıyor. Buraya sedyeyle gelen hastalarımız, 15 gün sonra yürüyerek çıkıyorlar" diye konuştu.


Mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.04.2026
00:23
Bingöl Devlet Hastanesi`ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne Yeni Endoskopi ve Kolonoskopi Cihazı
Bingöl Devlet Hastanesi'ne kazandırılan yeni nesil endoskopi ve kolonoskopi cihazı hizmete alındı. İkinci cihazla birlikte tanı süreçlerinin hızlanması ve sağlık hizmetlerinde kapasitenin artırılması hedefleniyor.
07.04.2026
00:22
Sumud Filosu`nda İki Bingöllü İsim
Sumud Filosu'nda İki Bingöllü İsim
Gazze'ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkacak Özgürlük ve Sumud Filosu'nda Bingöllü sendikacılar Nevzat Öylek ve Yunus Kava da yer alacak. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, filonun Gazze'nin özgürlüğü ve insani yardımlar için büyük önem taşıdığını söyledi.
07.04.2026
00:21
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Motosiklet kazasında yaralanan genç hayatını kaybetti
Bingöl'de motosiklet kazasında yaralanan 24 yaşındaki Furkan Görgülü, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
07.04.2026
00:20
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl için zirai don uyarısı: Üreticilere 4 günlük kritik süre
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 Nisan Çarşamba akşamından 12 Nisan Pazar sabahına kadar zirai don beklendiğini duyurdu. Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli don riskine karşı üreticileri tedbirli olmaya çağırdı.
07.04.2026
00:19
Bingöl`de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 146 Proje Masaya Yatırıldı
Bingöl'de 2026 yılı kamu yatırımlarının değerlendirildiği İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kurumlar arası eşgüdüm vurgusu öne çıktı. Vali Cahit Çelik, tıkanan noktalarda hızlı karar ve sahada uyumlu çalışma çağrısı yaptı.
07.04.2026
00:18
Bingöl`den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Bingöl'den Giden Üsteğmen Türkiye Şampiyonu Oldu
Diyarbakır'da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'nda mücadele eden Genç İlçe Jandarma Komutanlığı personeli Üsteğmen Murat Algül, altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın