KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Ilçe bingöl'ün, yardımlar elazığ'ın

Kiğı İlçe Halk Kütüphanesi'nin eser bakımından zenginleştirilmesi için Kaymakamlık tarafından kampanya başlatıldı. 5 günlük süre içerisinde yapılan yardımların tamamının Elazığ'dan gönderilmesi dikkat çekti

Ilçe bingöl`ün, yardımlar elazığ`ın
21 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE 10:45
0
1402
0
AA aa
‘Kuzey İlçeleri' diye tabir edilen ve defasında ‘üvey evlat muamelesi görüyoruz' söylemleriyle gündeme gelen Adaklı, Kiğı, Yayladere ve Yedisu'nun haklılığı bir kez daha gözler önüne serildi.
Bingöl'e bağlı olan ancak gerekli ulaşım hizmetleri sunulmadığı için her türlü ticaretini Karakoçan ve Elazığ'dan yapan Kiğı İlçesi'nde yürütülen kampanyaya en büyük destek Elazığ'dan geldi.
Kiğı Kaymakamlığı internet sitesinde yer alan haberde “İlçemiz kütüphanesi yaklaşık 1 yıldan beridir kitap ve memur eksikliği nedeniyle kapalı olduğundan halkımıza hizmet verememekteydi. İlçemiz Kaymakamı Sayın Ercan Çiçek tarafından kütüphanemize bir memur görevlendirildi ve kütüphanemiz tekrar hizmet vermeye başladı. İlçemiz kütüphanesini zenginleştirmek için İlçemiz Kaymakamı Sayın Ercan Çiçek tarafından '"Kütüphanemiz Bağışlarınızla Güçlensin" isimli bir kampanya başlatılmıştır. Halk kütüphanesine maddi yardım yapmak isteyenler Ziraat Bankası Kiğı Şubesi 45704180-5002 no'lu hesaba yardımda bulunabilirler. Ayrıca akdi yardım yapmak isteyenler de Kiğı Halk  Kütüphanesine veya Kiğı Kaymakamlığına yardımlarını yapabilirler” ifadeleri yer aldı.
İlginç olan ise haberin altına düşülen not idi. “5 Günlük Kampanya süresi içerisinde aşağıdaki kişi ve kuruluşlar kütüphanemize kitap bağışında bulunmuşlardır” notunun altına sıralanan 17 kişi ve şirket isminin tamamının karşına ‘Elazığ' yazılması, üvey evlat olma gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
‘Bingöl Okuyor' kampanyası çerçevesinde yapılmak istenen çalışmalar ilgi görüyor ve destekleniyor ancak bu desteği Kiğı Halk Kütüphanesi'ne neden ulaştırılmadığı ise bilinmiyor.
Bilinen tek gerçek, yol sorunu çözülünceye kadar Adaklı ve Kiğı'nın Elazığ'la,  Yayladere'nin Tunceli'yle, Yedisu'nun da Erzurum ile bağlantılarının devam edeceği.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın