KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Ilçe bingöl'ün, yardımlar elazığ'ın

Kiğı İlçe Halk Kütüphanesi'nin eser bakımından zenginleştirilmesi için Kaymakamlık tarafından kampanya başlatıldı. 5 günlük süre içerisinde yapılan yardımların tamamının Elazığ'dan gönderilmesi dikkat çekti

Ilçe bingöl`ün, yardımlar elazığ`ın
21 ŞUBAT 2008 PERŞEMBE 10:45
0
1338
0
AA aa
‘Kuzey İlçeleri' diye tabir edilen ve defasında ‘üvey evlat muamelesi görüyoruz' söylemleriyle gündeme gelen Adaklı, Kiğı, Yayladere ve Yedisu'nun haklılığı bir kez daha gözler önüne serildi.
Bingöl'e bağlı olan ancak gerekli ulaşım hizmetleri sunulmadığı için her türlü ticaretini Karakoçan ve Elazığ'dan yapan Kiğı İlçesi'nde yürütülen kampanyaya en büyük destek Elazığ'dan geldi.
Kiğı Kaymakamlığı internet sitesinde yer alan haberde “İlçemiz kütüphanesi yaklaşık 1 yıldan beridir kitap ve memur eksikliği nedeniyle kapalı olduğundan halkımıza hizmet verememekteydi. İlçemiz Kaymakamı Sayın Ercan Çiçek tarafından kütüphanemize bir memur görevlendirildi ve kütüphanemiz tekrar hizmet vermeye başladı. İlçemiz kütüphanesini zenginleştirmek için İlçemiz Kaymakamı Sayın Ercan Çiçek tarafından '"Kütüphanemiz Bağışlarınızla Güçlensin" isimli bir kampanya başlatılmıştır. Halk kütüphanesine maddi yardım yapmak isteyenler Ziraat Bankası Kiğı Şubesi 45704180-5002 no'lu hesaba yardımda bulunabilirler. Ayrıca akdi yardım yapmak isteyenler de Kiğı Halk  Kütüphanesine veya Kiğı Kaymakamlığına yardımlarını yapabilirler” ifadeleri yer aldı.
İlginç olan ise haberin altına düşülen not idi. “5 Günlük Kampanya süresi içerisinde aşağıdaki kişi ve kuruluşlar kütüphanemize kitap bağışında bulunmuşlardır” notunun altına sıralanan 17 kişi ve şirket isminin tamamının karşına ‘Elazığ' yazılması, üvey evlat olma gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
‘Bingöl Okuyor' kampanyası çerçevesinde yapılmak istenen çalışmalar ilgi görüyor ve destekleniyor ancak bu desteği Kiğı Halk Kütüphanesi'ne neden ulaştırılmadığı ise bilinmiyor.
Bilinen tek gerçek, yol sorunu çözülünceye kadar Adaklı ve Kiğı'nın Elazığ'la,  Yayladere'nin Tunceli'yle, Yedisu'nun da Erzurum ile bağlantılarının devam edeceği.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın