Meclisin tatile girmesiyle Bingöle gelen milletvekilleri temsil ettikleri halkın sorunlarını yerinde incelemeye başladı. İlk olarak geçen sene ard arda depremler yaşayan Karlıova ilçesinde incelmelerde bulunan vekiller yaşanan sorunlara en kısa sürede çözüm getirecekleri vaadinde bulundu.
Bu hafta sonu Karlıova ilçesinde incelemelerde bulunan, Vali Vehbi Avuç, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İl Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve köy muhtarların katılımı ile bir toplantı düzenlendi.
Düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili Berdibek, depremler nedeniyle sarsılan Karlıova ilçe sorunlarının biraz daha fazla olduğunu ve bu nedenle sorunları yerinde görmek istediğini belirti. Berdibek konuşmasında; Depremler nedeniyle Karlıova da yaşanan sorunların çözümü konusunda gece gündüz hiç durmadan ve adeta Bingöl-Ankara arasında mekik dokuyan değerli Karlıovalı muhtarları kutlamak istiyorum. Muhtarlarımızın büyük çabalar sarf ettiğine hepimiz şahit olduk. Depremlerden sonra bir takım spekülasyonlar oldu, siz bunlara kulak asmayın. Özelikle depremden sonra hak sahipliği konusunda büyük sıkıntılar oluştu. Bizler hak sahipliği iptal edilen vatandaşlar için büyük mücadeleler verdik. Bu mücadele başarıyla sonuçlandı. 2510 sayılı yasadan ötürü daha önce kabul edilen ancak çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen 1380 adet konutun hak sahipliliği yeniden kabul edildi. Bu konuda rahat olabilirsiniz. En kısa zamanda bu konutlarda yapılacak ve hak sahiplerine teslim edilecek. Ayrıca, Karlıova ilçesine bağlı 11 köyde 30 bin YTL değerinde köy konakları yapılacak ve bu konaklar için ödenekler çıktı. Bu köy konakları İller Bankası köyleri kalkındırma projesi kapsamında yapılacak dedi.
Bingöl ve Karlıova ilçesinde çok güzel hizmetlerin yapıldığını belirten Vali Avuç ise, Hükümetimizin büyük desteği ile bölgeye büyük yatırımlar yapıldı. Özelikle 2005 ve 2006 yıllarında büyük hizmetler yapıldı. Karlıova peş peşe depremler yaşadı ve bu depremler nedeniyle bölge halkı iyi niyetle ve birlik beraberlik içersinde bu sorunları atlattı. Çeşitli bürokrasi engellere rağmen yinede başarıya ulaştık. Çok sayıda konut ve okul yapılıyor ve yapılmaya devam ediyor. Yine KÖYDES projesi kapsamında büyük aşamalar kat ettik. 2007 yılı sonuna kadar alt yapı, yol ve içme suyu sorununun büyük bir bölümünü tamamlamış olacağız. Hangi mevki ve makamda olursak olalım her zaman mağdur olan vatandaşımızın yanındayız şeklinde konuştu.
Bingöl Kent Haber