Edinilen bilgiye göre Ilıcalar YİBO, bu yıl yapılan tadilat nedeni ile eğitime ancak 12 aralık 2005'te başladı. 1 mayıs 2003 depremi dolayısıyla onarılması gereken okulun tamir işleri uzayınca eğitim 3 ay aksamalı başladı. Bu açığın giderilmesi için bakanlıkça telafi programı yapılmasına karar verildi. Bu programa göre haftalık 16 saat telafi dersi konuldu. Bu sebeple hafta içinden başka bir de cumartesi günleri de ders yapılmaya başlandı.
Okulda şu an 500'e yakın yatılı öğrenci bulunuyor. Hastalığın evlerinden gelen öğrenciler yolu ile okula taşındığı düşünülüyor. İki hafta önce ilk uyuz vakası görüldüğünde okul tedbir olarak bu öğrencileri sağlık kuruluşlarına sevk etmiş, hastalıklarının uyuz olduğu anlaşılınca ilaçları ile birlikte evlerine gönderildi.
Uyuz nedeniyle okul Cuma günü tatil edildi. Okul Pazartesi gününden itibaren eğitime başlarken, uyuz olan öğrencilere rapor verildi.
bingolunsesi