KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Eylül 2026 Cumartesi
°C

Ilıcalar'a Aqua Park!

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) 2018 Yılı Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek Programı Sonuçları açıklandı. Bingöl'den 7 projenin onaylandığı projede Ilıcalar Beldesinde Aqua Park yapımı projesi de yer aldı.

Ilıcalar`a Aqua Park!
01 TEMMUZ 2018 PAZAR 22:55
8
5779
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı resmi internet sitesinden projelerin değerlendirilme süreçlerinin sona erdiği ve desteklenecek projelerle ilgili bilgilere yer verildi.

Buna göre 21 Asil ve 4 de yedek projenin onay aldığı programda Bingöl ve ilçelerinden toplamda 7 proje desteklenecek. İşte FKA'dan yapılan açıklama ve onaylanan projeler;

“2018 yılı Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında sunulan projelerin, Kalkınma Ajansları Proje ve Faaliyet Destekleme Yönetmeliği ve Kalkınma Ajansları Destek Yönetim Kılavuzu'na uygun şekilde, ön incelemeleri tamamlanmış, daha sonra teknik ve mali değerlendirmeleri Ajans dışından Bağımsız Değerlendiriciler tarafından yapılmış ve Değerlendirme Komitesi tarafından kontrol edilmiştir. Gerekli inceleme ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra Yönetim Kurulu tarafından 27.06.2018 tarihinde onaylanan başarılı proje listesi ekte sunulmuştur.

Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında toplam 51 proje teklifi alınmıştır. Ön inceleme aşamasında başarılı olup, teknik ve mali değerlendirme aşamasına geçen 51 projeden 21'i asil olarak başarılı bulunmuştur. 4 adet proje de yedek olarak belirlenmiştir.

Bağımsız Değerlendiriciler ve Değerlendirme Komitesi tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme sonucu başarılı olamayan projelerin sahiplerine de yazılı olarak bilgi verilecektir. Ayrıca sözlü olarak bilgi almak isteyen başvuru sahipleri randevu almak suretiyle Ajans uzmanlarıyla görüşerek bilgi alabileceklerdir.

Asil listede yer alan Başvuru Sahipleri ile yapılacak sözleşmelere ve proje uygulama takvimine ilişkin duyuru ve bildirimler daha sonra yapılacaktır. Asil listede yer alan Başvuru Sahipleriyle herhangi bir sebeple sözleşme imzalanmaması halinde, yedek listedeki Başvuru Sahipleri sıra ile sözleşmeye davet edilecektir.

2018 yılı Turizm ve Endüstriyel Gelişme Mali Destek Programı kapsamında sağlanacak desteklerin bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlamasını temenni ederiz”

“Bingöl'den onaylanan projeler”

1-BİNGÖL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ- Geleceğin Mühendis Ve Teknisyenlerini Yetiştiriyoruz

2-BİNGÖL BELEDİYE BAŞKANLIĞI- Bingöl'e Yeni Turizm Alanlarının Kazandırılması

3-BİNGÖ ILICALAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI- Ilıcalar Termal Ve Ticari Alanlar Mimari Markalı Turizm Geliştirme Projesi

4-BİNGÖL İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ- Bingöl Turizm Değerlerinin Geliştirilmesi İle Turizm Rotası Oluyor

5-BİNGÖL SANCAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI- Sancak'ta Endüstriyel Üretim Alanlarının Toplulaştırılması Projesi

6-BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ- Bingöl Üniversitesi Ilıcalar Aquapark Yapım Projesi

7- SOLHAN KAYMAKAMLIĞI KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ-  Turizmin Anahtarı Yüzen Ada Projesi

Ayrıca yedek liste içerisinde yer alan 4 projeden biri de Kiğı İlçesi Kerek Deresi Peyzaj ve Rekreasyon Düzenlemesi ile Turizme kazandırılması projesi oldu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.09.2026
23:44
Zıktê Sürkap`tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürkap'tan eğitime yeni destek
Zıktê Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zıktê Sürkap), Murat Okuma Salonu gibi eğitim odaklı çalışmalarının ardından kuruluşunun 6'ncı yılına girerken öğrencilere burs desteği sağlama kararı aldı. Platform, gençlerin eğitim yolculuğuna katkı sunmayı ve toplumsal dayanışmayı büyütmeyi hedefliyor.
04.09.2026
23:43
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
Ev ve otomobil almak isteyenler dikkat! Tasarruf finansmanda yeni dönem başlıyor
BDDK'nın tasarruf finansman şirketlerine yönelik yeni düzenlemeleri 1 Ekim 2026'da yürürlüğe girecek. Yeni dönemde sözleşme sayısından finansman limitlerine, yüksek tutarlı sözleşmelerden şirketlerin fon kullanımına kadar birçok alanda değişiklik uygulanacak.
04.09.2026
23:42
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni iş birliği
Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü ile Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında bağımlılıkla mücadele ve iyileştirme kapsamında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolle, denetimli serbestlik hizmetinden yararlanan bireylerin Sağlıklı Hayat Merkezi hizmetlerinden faydalanması ve sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi hedefleniyor.
04.09.2026
23:40
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik`ten `kalite` vurgusu
Asfalt çalışmalarını inceleyen Vali Çelik'ten 'kalite' vurgusu
Karlıova Aşağı Yağmurlu Grup Yolu'nda devam eden BSK asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Bingöl Valisi Cahit Çelik, çalışmaların planlanan takvim içinde ve yüksek kalite standardıyla tamamlanması talimatını verdi.
04.09.2026
23:38
AK Parti`den Bingöl`ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti'den Bingöl'ün sağlık yatırımlarına kapsamlı bilanço
AK Parti Bingöl Milletvekilleri ve İl Teşkilatı, kent merkezi ve ilçelerde tamamlanan, devam eden ve planlanan sağlık yatırımlarını açıkladı. Çalışmada yeni hastaneden uzman hekim kadrolarına kadar çok sayıda yatırım başlığı yer aldı.
04.09.2026
23:37
BİNAŞ`tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt:
BİNAŞ'tan Valiliğin Yem-Süt açıklamasına yanıt: 'Dava süreci henüz sona ermedi'
BİNAŞ Yönetim Kurulu, Bingöl Valiliği'nin Bingöl Yem-Süt-Besicilik A.Ş.'ye ait taşınmazların satış sürecine ilişkin açıklamasına cevap verdi. Yönetim, yerel mahkeme kararının kesinleşmediğini ve istinaf incelemesinin sürdüğünü belirterek, satışların hukuka uygunluğunun yalnızca mahkeme kararına atıfla kesinleşmiş gibi sunulamayacağını savundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın