KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

İmza toplayıp valiye sunacaklar!

Kent merkezindeki birçok esnaf, ilçe ve köy minibüslerinin eski otogara taşınmasına tepki gösterdi. Esnaflar, mağduriyetlerinin giderilmesi için imza toplayıp valiye sunacaklarını ve soruna çözüm bulmasını talep edeceklerini söyledi.

İmza toplayıp valiye sunacaklar!
22 EYLÜL 2019 PAZAR 18:17
10
4587
23
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından alınan karar doğrultusunda ilçe ve köy minibüslerinin çarşıya girişi yasaklanmıştı. Kurala uymayan sürücülere idari cezaların uygulanacağı bildirilmişti.

Alınan kararın ardından birçok esnaf, hem kendilerinin hem de özellikle köydeki vatandaşların maddi olarak sorunlar yaşadığı belirterek karara tepki gösterdi.

520 ilçe ve köy minibüsünün şehir merkezine girmesi yasaklanırken son günlerde zabıta denetimleri arttırıldı. Çarşı esnafının başlattığı imza kampanyasına destek artarken, esnaflar toplanan imzaları Vali Kadir Ekinci'ye sunacak.

Esnaf, köy minibüslerinin ilçe garajına gönderilmesinin hem kendilerini hem de köyden alışverişe gelen vatandaşları ekonomik yönden olumsuz etkilediğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“İlçeden gelen vatandaşlar, ilçede alışveriş yapma imkânı buluyor ancak köyden gelenler için böyle bir şey mümkün değil. İlçe garajından çarşı merkezine gelmek için 7 TL taksi ücreti ödüyorlar. Un veya hayvan yemi alan köylüler aldıklarını ilçe garajına götürmek için 40 TL ödeyip pikap kiralamak zorunda kalıyor. Eskiden 10 TL ulaşım ücreti ödeyen köylünün, ulaşıma ödediği ücret 57 TL'ye çıktı. Eski terminalde bulunan dükkânlar ihale edilip kiraya verildi. Beş tane esnafı kurtaracağım diye beş yüz esnaf mağdur edildi. Köy minibüslerinin çarşı merkezine girebilmesi için imza kampanyası başlattık. 200'ün üzerinde imza topladık. Topladığımız imzaları Vali Kadir Ekinci'ye sunacağız. Yetkililerin bizi bitme noktasına getiren bu yanlış karardan dönmesini istiyoruz.”

Bingöl Belediyesi tarafından alınan karar şu şekilde:

“Zabıta ekiplerimiz, hızlı bir şekilde sözlü tebligatlarını minibüslerinin İnönü Mahallesi'nde bulunan köy ve ilçe garajında toplanmasını sağlamıştır. İlçe ve köylere yolcu taşımacılığı yapan araçlar buradan hareket edecek, çarşı merkezinde herhangi bir noktayı durak olarak kullanmalarına veya araçlarını park etmelerine izin verilmeyecektir”

İdari para cezası uygulanacak

“Çarşı merkezinde durak oluşumları ve araç parklarına kesinlikle izin verilmeyecektir. Kurallara uymadığı tespit edilen minibüs işletmelerine Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 5393 sayılı Belediye Kanunu çerçevesinde idari para cezası uygulanacaktır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50482)
24 Eylül 2019 Salı 17:44
Şu resimdeki sözde mağdur perişan esnaf in duruşuna poz verisine ve bakışlarına bakın hiçte mağdur gibi görünmüyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50475)
24 Eylül 2019 Salı 15:45
Milletvekili ve belediye başkanları ceplerini doldursun iyi hoş esnaf ve köylü (memleketin temelleri) esgeçilsin tebrikler. Gönül belediyeciliği değil zülum belediyeciliğinin şahitliğini yapıyorum
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50472)
24 Eylül 2019 Salı 15:16
bu kadar halki düşündügunuze caresinide kendileri bulsun. mesela esnaflar anlaşarak bir kaç ufak transit alabilirler. köylüleri mallarıyla beraber koy araba garajına bırakabilirler. bu konuda yasaklayıcı herhangi bir engel yoktur.imza toplayacaklarına, kendiilerini biraz toparlasınlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50427)
24 Eylül 2019 Salı 10:16
bu uygulamayı sonuna kadar destekliyorum şehir olmanın gerekleri vardır köy minibüsünün şehir merkezinde binaların önünde ne işi var terminal yapılmış ne güzel hepsi bi yerden kalkıyor mahalleleride rahatlatan bi karar bu sakın geri adım atılmasın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50401)
23 Eylül 2019 Pazartesi 21:08
Belediyenin bingol için aldığı en güzel kararlardan biri.uc beş kişi memnun değil diye bir şehr-i keşmekeşe çevirmenin ne anlamı var.her kararın mağdurları olur önemli olan kamu yararı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50389)
23 Eylül 2019 Pazartesi 18:05
Hiç kimse kusura bakmasın 5-10 esnaf para kazansın köyden gelenin huzuru yerinde olsun rahat gezsin tozsun diye bu ilin trafiğine çelme takılamaz. Zaten idarecilerimiz aldıkları yeni valilik binası gibi kararlar ile trafiğin anasını ağlatmışlardır. İleriye dönük insanın tahammülü yok YETER..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50382)
23 Eylül 2019 Pazartesi 13:58
Artık Bingölümüze Hizmet için 3-5 kişinin Kalbini kırma zamanı çoktan gelmistir ..misal 4 yol parkıda buna ilave edilmeli konu Bingölse 3-5 kisinin çığırtkanlıgına bakilmamali korkulmamalidir boyle kararlatin arkasinda Bingöl duracaktir yeterki siz Yeni Bir Bingöl inşa edin Başkan ..4 yol Parkı-Kaldirimi işgal edenler-devletin arazisini kendi bahcesine katanlar affetmetin artık
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50359)
23 Eylül 2019 Pazartesi 09:00
Bizler zaten ilçeden merkeze genelde alışveriş yapmaya veya işimiz varsa onun için geliyoruz. Dolayısıyla merkezden tekrar ilçe garajına yüklerle gitmek veya tekrar çarşı merkezine dönmek eziyetten başka bir şey değil... Ayrıca trafik rahatlamış falan değil köklü çözümler lazım trafiğin rahatlaması için... Üst geçit yapmak ilçe garajını taşımak vs vs bunlar kalıcı çözümler değil...Akşam geç saatte ilçe garajına giderken geçtiği yollardan bir bayanın nelere maruz kaldığını biliyor musunuz? Lütfen empati kurun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50357)
23 Eylül 2019 Pazartesi 08:50
belediye güzel bir karar almıştır belediyeyi desteklemek lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_50355)
23 Eylül 2019 Pazartesi 08:47
Bingöl Belediyesinin yaptığı en güzel iş münübüsleri şehir içinden çıksrtılmasıdır. İşi biraz abartıyorlar kim yem veya un alırsa gelip dükandan yine yükleme yapıyor.Verilen karar kesinlikle doğrudur.Bu heryerde böyledir.Yapandan Allah razı olsun.
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın