KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

İnsani yardım kampanyası başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlattı.

İnsani yardım kampanyası başlatıldı
14 OCAK 2020 SALI 16:46
1
1730
0
AA aa

“Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız” kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, tüm vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti.

“Bir mesaj (SMS) ile de olsa yurt içindeki ve dışındaki tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Her zaman asaletini tüm dünyaya gösteren bir milletin evlatları olarak bu yardım kampanyasında da “Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız” diyerek "bu insanlara el uzatıyoruz” dedi.

 “Aralık'tan Beri İdlib'den Sınıra 312 Bin Kişi Geldi”

"Yapılan tespitlere göre İdlib nüfusunun 3.7 milyon olduğunu" ifade eden Bakan Soylu şu verileri paylaştı:

“1 Aralık 2019'dan bu yana 312 bin kişi, İdlib'den Türkiye sınırına geldi. Bunların %76'sı kadın ve çocuktur. Takdir edersiniz ki bu bir taşınma değil, kaçıştır. Sınırımızın 20 km. dışına kadar oluşturduğumuz 9 kamp alanına geliyorlar. Kamp alanlarındaki tüm tedbirlere, insani tedbirlere dair adımları atıyoruz.”

217 Bin Kişiye Yardım

Suriye meselesinin başlamasından itibaren Türkiye'nin elini insani anlamda sahadan çekmediğini belirten İçişleri Bakanımız, Türkiye'nin Dünya'da en fazla yardım yapan ülke olduğunu vurguladı. Bakan Soylu, İdlib'den gelenler için, “Şu ana kadar barınmadan beslenmeye, ısınmadan kışlık ihtiyaçlara kadar 217.320 kişiye yardım ettik” ifadelerini kaydetti.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, yurt içi ve dışındaki herkesi yardım kampanyasına katılmaya davet ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Telefonlarımızdan AFAD için 'İDLİB' yazıp 1866'ya, Kızılay için 'HİLAL' yazıp 2868'e, Türkiye Diyanet Vakfı için 'YARDIM' yazıp 5601'e, HÜDAYİ Vakfı için 'SURİYE' yazıp 4832'ye, BEŞİR Derneği için 'ACIL' yazıp 4032'ye, Deniz Feneri Derneği için 'BAGIS' yazıp 5560'a, Hayrat Vakfı için 'ACİL' yazıp 3674'e, İHH İnsani Yardım Vakfı için 'SURİYE' yazıp 4072'ye, Sadakataşı için 'İDLİB' yazıp 6780'e yardım yapılabilir."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın