KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2026 Perşembe
°C

İnsani yardım kampanyası başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öncülüğünde, sivil toplum kuruluşları İdlib için ortak bir insani yardım kampanyası başlattı.

İnsani yardım kampanyası başlatıldı
14 OCAK 2020 SALI 16:46
1
1696
0
AA aa

“Bir Aradayız, İdlib'in Yanındayız” kampanyasının tanıtım toplantısında konuşan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu, tüm vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti.

“Bir mesaj (SMS) ile de olsa yurt içindeki ve dışındaki tüm vatandaşlarımızı kampanyaya katılmaya davet ediyorum. Her zaman asaletini tüm dünyaya gösteren bir milletin evlatları olarak bu yardım kampanyasında da “Bir Aradayız İdlib'in Yanındayız” diyerek "bu insanlara el uzatıyoruz” dedi.

 “Aralık'tan Beri İdlib'den Sınıra 312 Bin Kişi Geldi”

"Yapılan tespitlere göre İdlib nüfusunun 3.7 milyon olduğunu" ifade eden Bakan Soylu şu verileri paylaştı:

“1 Aralık 2019'dan bu yana 312 bin kişi, İdlib'den Türkiye sınırına geldi. Bunların %76'sı kadın ve çocuktur. Takdir edersiniz ki bu bir taşınma değil, kaçıştır. Sınırımızın 20 km. dışına kadar oluşturduğumuz 9 kamp alanına geliyorlar. Kamp alanlarındaki tüm tedbirlere, insani tedbirlere dair adımları atıyoruz.”

217 Bin Kişiye Yardım

Suriye meselesinin başlamasından itibaren Türkiye'nin elini insani anlamda sahadan çekmediğini belirten İçişleri Bakanımız, Türkiye'nin Dünya'da en fazla yardım yapan ülke olduğunu vurguladı. Bakan Soylu, İdlib'den gelenler için, “Şu ana kadar barınmadan beslenmeye, ısınmadan kışlık ihtiyaçlara kadar 217.320 kişiye yardım ettik” ifadelerini kaydetti.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, yurt içi ve dışındaki herkesi yardım kampanyasına katılmaya davet ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Telefonlarımızdan AFAD için 'İDLİB' yazıp 1866'ya, Kızılay için 'HİLAL' yazıp 2868'e, Türkiye Diyanet Vakfı için 'YARDIM' yazıp 5601'e, HÜDAYİ Vakfı için 'SURİYE' yazıp 4832'ye, BEŞİR Derneği için 'ACIL' yazıp 4032'ye, Deniz Feneri Derneği için 'BAGIS' yazıp 5560'a, Hayrat Vakfı için 'ACİL' yazıp 3674'e, İHH İnsani Yardım Vakfı için 'SURİYE' yazıp 4072'ye, Sadakataşı için 'İDLİB' yazıp 6780'e yardım yapılabilir."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2026
02:02
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, merkez ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6 Mart'a kadar sürecek.
26.02.2026
02:01
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: '2026 Finansa Erişim Açısından Daha Olumlu Olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve faizlerin düşüş seyrine girdiğini belirterek, 2026 yılının finansmana erişim açısından daha olumlu bir dönem olacağını ifade etti.
26.02.2026
01:59
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.
26.02.2026
01:58
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl`de Yapılacak
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak
Bingöl Üniversitesi'nde 11–12 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek program kapsamında; tarım uygulamaları, hayvansal üretim, iklim değişikliği ile tarım ilişkisi, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında yürütülen güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak.
26.02.2026
01:57
Bingöl Üniversitesi`nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi'nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi, ileri analiz sistemiyle teknik kapasitesini artırdı. Yeni cihazla birlikte çok sayıda alanda yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek.
26.02.2026
01:57
BİGED`den Öğrencilere İftar Programı
BİGED'den Öğrencilere İftar Programı
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED) tarafından Genç ilçesinde hafızlık ve Arapça ilimler eğitimi alan öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve gönüllüler de katıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın