KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Iran ve ingiltere yumuşuyor

İran-İngiltere krizinde tansiyon düşüyor ve açıklamalar yumuşuyor. İran'ın Başmüzakerecisi Ali Laricani, askerlerin yargılanmasına gerek olmadığını söyledi.

Iran ve ingiltere yumuşuyor
03 NİSAN 2007 SALI 09:56
0
987
0
AA aa
Tahran'ın önceliğinin "sorunu diplomatik kanallardan çözmek" olduğunu belirten Laricani, askerlerin sınır ihlali yapıp yapmadığını anlamak için, uluslararası bir heyet kurulması gerektiğini söyledi. İngiliz televizyon kanalı Channel 4'a konuşan Larcani, "Biz bu konuyu daha da karmaşık hale getirmek istemiyoruz" dedi.
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı sözcüsü bu açıklama üzerine, "Aramızda hala bazı görüş ayrılıkları var ancak biz de Larcani'nin soruna ikili görüşmelerle diplomatik çözüm bulma tercihine katılıyoruz. Soruna erken bir çözüm bulmak amacıyla İranlı yetkililerle masaya oturacağız" ifadesini kullandı. Bunlar, kriz döneminde yapılan en sağduyulu ve yumuşak açıklamalar olarak değerlendiriliyor.
 
Ancak İran Devlet Başkanı Mahmut Ahmedinecad'ın bugün yapacağı basın toplantısı da esir krizi konusunda kritik bir öneme sahip. İran devlet televizyonu gün içinde, ayrıntı vermemekle birlikte İngiltere'nin tavrında olumlu değişikler olduğunu duyurmuştu.
 
İngiltere'nin askerlerin görüntülerinin yayınlanmasına sert tepki göstermesi nedeniyle, İran devlet televizyonu yeni görüntülerinin yayınlanmayacağını açıkladı. Bu da bir "iyi niyet göstergesi" olarak algılanıyor.
 
Son görüntülerde, iki asker, bir Basra Körfezi haritasında tutuklandıkları yeri gösteriyor İran halkından özür diliyordu.
 
İRAN - İNGİLTERE KRİZİ
 
İran Devrim Muhafızları, 23 Mart Cuma günü, Basra Körfezi'nde 15 İngiliz deniz piyadesini, "sınır ihlali" gerekçesiyle gözaltına almış, İngiltere ise askerlerinin körfezdeki Irak karasularında rutin denetleme sırasında ele geçirildiklerini ileri sürmüştü.
 
İran, sınırlarının ihlal edildiğinin kabul edilmesini ve özür dilenmesini talep ederken, İngiltere askerlerinin bir an önce serbest bırakılmasında ısrar ediyor.

CNN TÜRK
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.07.2026
12:06
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
25 Kovan Kül Oldu, Bingöllü Arıcılar Kenetlendi
Solhan'da Yakup Koçak'a ait 25 arı kovanının kundaklandığı iddiası üzerine başlatılan inceleme sürerken, Bingöl Arı Yetiştiricileri Birliği mağdur üretici için dayanışma kampanyası başlattı. Birlik Başkanı Mehmet Ali Aba, tüm arıcılara 'Bir kovan da sen ver' çağrısında bulundu.
30.07.2026
10:44
Motorine Dev Zam Kapıda!
Motorine Dev Zam Kapıda!
Akaryakıt sektöründen gelen son bilgilere göre motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren 5 TL'ye varan zam bekleniyor. Zam gereksiniminin ÖTV'den karşılanmaması halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 85 TL'ye ulaşacak.
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın