KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Iran'lı örgüt amerika'ya kafa tuttu

İran'da Küresel İslam Hareketi Şehitleri Komitesi adlı örgüt ABD'nin İran'a saldırması halinde, karşılık verileceğini duyurdu. 200 kişi intihar komandosu olmak için adını yazdırdı

Iran`lı örgüt amerika`ya kafa tuttu
16 NİSAN 2006 PAZAR 22:24
0
1201
0
AA aa
İran'da yaklaşık 200 kişi, intihar komandosu olmak için adını yazdırdı. Gönüllüler ismini yazdırırken, ‘ABD ve İngiltere'ye ölüm' sloganları attı.

İngiliz The Sunday Times gazetesi bugünkü sayısında bir saldırı halinde 40 bin İranlı intihar komandosunun ABD ve İngiltere'yi vurmaya hazır olduğunu iddia etti.

The New York Times gazetesi de, bir saldırı halinde, 'İran kökenli terörün tırmanacağını' yazdı. Gazeteye göre, İran'ın komuta edebileceği güçler, El Kaide'nin komuta edebileceğinden çok daha üstün.

The Washington Times gazetesi ise, İran'a saldırı planlarının, 2003'teki Irak işgalinden önce hazırlandığını iddia etti.

Amerikan düşünce kuruluşu Bilim ve Uluslararası Güvenlik Enstitüsü de, İran'daki nükleer tesislere ait olduğunu ileri sürdüğü yeni uydu fotoğrafları yayınlayarak, bunların İran'daki faaliyetlerin arttığının kanıtı olduğunu savundu.

İNTİHAR SALDIRISI İÇİN GÖNÜLLÜ 55 BİN ASKER

İran'da radikal bir grup, ''İsrail ve bazı Batılı ülkelerde intihar saldırısı düzenlemeye hazır 55 bin kişiyi askere aldığını'' duyurdu.

''Dünya İslami Hareketi Şehitlerini Yüceltme Komitesi'' adlı grubun genel sekreteri Firuze Recai, ''bu askere alma olayının tamamen sembolik olduğunu ancak bazı militanların eğitildiğini'' belirtti.

''Sembolik değerinin ötesinde, amacın, gönüllüleri kuramsal ve uygulamalı olarak gerçek bir operasyona hazırlamak olduğunu'' söyleyen Recai, ''yaklaşık bin kişinin siyasi analiz, yabancı dil ve temel askeri operasyonları da içeren kapsamlı bir eğitim gördüklerini'' ifade etti.

Recai, 55 bin gönüllünün arasında 7'den 70'e tüm bireylerin bulunduğu bazı aileler olduğunu da söyledi.

Rafsancani: "ABD saldırırsa kendisi de zarar görür"

İran İslam Cumhuriyeti Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani de İran'a saldırması halinde ABD'nin de zarar göreceğini vurguladı.

Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşen Rafsancani, ABD'nin İran'a yönelik tehditlerini değerlendirdi.

Rafsancani, "ABD'nin bize saldırma ihtimalini gözardı etmiyoruz. Ama bir saldırı sadece bize değil, tüm bölgeye zarar verir. Bundan ABD de zarar görür" dedi.

ABD'nin, BM Sözleşmesi'nin güç kullanılmasını öneren 7'nci bölümünün uygulanmasını önermesine de tepki gösteren Rafsancani, "ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde bu konuda destek bulamaz" dedi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın