KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Irtibat kurulamıyor

Yoğun kar nedeniyle yolları kapanan köylerin il merkeziyle irtibatları kesildi. Karla mücadele çalışmalarını hızlandıran İl Özel İdare Ekipleri, 263 köy yolundan 50'sini açtı. Karla mücadele çalışmalarını yakından takip eden BingolOnline/Kent Haber ekibi, birçok bölgede 2 metreyi aşan kar kalınlıklarını görüntüledi.

Irtibat kurulamıyor
02 ŞUBAT 2008 CUMARTESİ 10:26
0
1532
0
AA aa
Hafta başında etkili olan kar, Bingöl'de günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yolu kapanan köylerdeki vatandaşlar, il merkeziyle irtibat kuramıyor. Birçok hasta yol olmadığından dolayı köylerde mahsur kalırken, acil hastaların bazıları İl özel idare ekiplerince kurtarılıyor. Köylüler, yollarının uzun süre açılmaması durumunda gıda ve benzeri ihtiyaçlardan yoksun kalmaktan korkuyor.
Yoğun kar yağışının ardından harekete geçen Bingöl Valiliği İl Özel İdare Köylere Hizmet Götürme Birimi Yol Şube Müdürlüğü, 2 kar savurma makinesi, 15 greyder, 11 dozer, 6 kepçe, 4 kamyon ve 85 personelden oluşan 10 ayrı ekiple çalışmalarını sürdürüyor.
Yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanan ancak 263 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalarını geceli gündüzlü devam ettiren ve bu kapsamda 50 köy yolunu ulaşıma açan Köylere Hizmet Götürme Birimi Yol Şube Müdürlüğü ekiplerinin, ulaşıma kapalı olan 213 köy yolunun da en kısa zamanda ulaşıma açılacağı belirtildi.
Bingöl merkeze bağlı Üçyaka Köyü yolunu ulaşıma açmak için dün öğle saatlerinde yapılan çalışmalarına katılan BingolOnline/Kent Haber Ekibi, yer yer 2 metreyi aşan kar kalınlığını da görüntüledi.
Yoğun tipi nedeniyle zaman zaman çalışmaların aksadığını aktaran Köylere Hizmet Götürme Birimi Yol Şube Müdürlüğü yetkilileri, çalışmaların aralıksız süreceğini söylediler.
 
 

 

 





BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın