KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Işıkara cami tatbikatlarına başladı

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Cuma namazı için camiye gelen cemaate, deprem tatbikatı yaptırdı. Işıkara namaz öncesi vatandaşlara sinevizyon eşliğinde "Depremden korunma bilinci" konusunda bilgiler verdi.

Işıkara cami tatbikatlarına başladı
06 NİSAN 2007 CUMA 17:42
0
1249
0
AA aa
Prof. Dr: Ahmet Mete Işıkara, Türk Kızılayı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Afet Zararlarını Azaltmada Toplum Liderlerinin Rölü" projesi kapsamında Ataköy 5. Kısım Camii'nde Cuma namazı öncesi "Depremden Korunma Bilinci" konusunde vatandaşlara bilgi verdi. Işıkara, sinevizyon eşliğinde cemaate bilgiler verdikten sonra, namaz anında olası depremde nasıl davranılması gerektiğini anlattı. Cemaat de Işıkara'nın anlattığı şekilde tatbikat yaptı. Camiyi dolduran vatandaşlar, Ahmet Mete Işıkara'nın anlattıklarını büyük bir dikkatle dinledi. Işıkara, depremden korunma yollarını vatandaşlara, "Yapısal bilinç, Yapısal olmayan tehlikeler bilinci, Doğru davranış bilinci ve Deprem sigortası" başlıkları altında aktardı.

Cami avlusunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Işıkara, proje kapsamında din adamları, öğretmenler ve muhtarların eğitilmesinin amaçlandığı belirtti. Daha önce 80 din adamının eğitildiği bilgisini veren Ahmet Mete Işıkara, eğitilen çeşitli dinlere mensup din adamlarını da diğerlerinin bilgilendireceğini söyledi. İstanbul'un bir deprem bölgesi olduğunu, depreme hazırlıklı olunması ve korunma kültürüne sahip olunması gerektiğini vurgulayan Işıkara, depremden korunma bilincinin anlatılması için çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı da, insanları yaşatmak ve korumanın herkesin görevi olduğunu dile getirdi. Çağrıcı, "Keşke 100 yıl önce de Ahmet Mete Işıkara'lar olsaydı da bu sayede depremlerdeki kayıplarımızı azaltsaydık." dedi. Camide Türkiye Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali de hazır bulundu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın