KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ağustos 2026 Pazar
°C

Işkence altında ifade verdi hayatı karardı

İşkence altında verdiği bir ifade onu suçsuz yere müebbet hapse mahkûm etti. İşte Bingöllü o talihsiz kadının yaşadıkları.

Işkence altında ifade verdi hayatı karardı
25 AĞUSTOS 2012 CUMARTESİ 11:24
0
1874
1
AA aa

İşkenceyle alınan bir ifadeye dayanarak banka soymakla suçlandı, o saatte işyerinde olduğuna dair mahkemeye sunduğu kanıtlar kabul görmedi ve 9 yıldır tutuklu bulunan Güllüzar Erman, müebbet hapis cezası aldı. Erman, durumunu Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yazarak yardım istedi.

9 yıldır tutuklu bulunan Güllüzar Erman, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e yazdığı mektupta, daha önce tanımadığı birinin verdiği ifadeye dayanılarak hakkında müebbet hapis cezası verildiğini söyledi. "Bir hukuk cinayeti" olarak adlandırdığı davasını anlatan Erman, hakkındaki bu yanlış karardan dönülmesi için yardım istedi.

Erman, 9 Nisan 2003'te gözaltına alındı, dört gün sonra tutuklandı. O günden beri cezaevinde. İlk duruşmaya çıkmak için 19 Ocak 2004'e kadar bekledi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Erman, 4 Mayıs 2011'de Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 309. maddesi uyarınca, "Anayasa'nın tamamını veya bir kısmını bozmaya ve kaldırmaya cebren teşebbüs etmek" suçlamasıyla müebbet hapis cezası aldı. Yargıtay savcısı, cezanın onanmasını istedi. Dosya şimdi Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde karara bağlanmayı bekliyor.

“DELİL OLARAK İFADELER GÖSTERİLDİ”

Şimdi Gebze Kadın Hapishanesi'nde bulunan 39 yaşındaki Erman, banka soymakla ve silah çalmakla suçlanıyor. Delil olarak da sanıklardan Aligül Alkaya'nın ifadesi gösteriliyor. Alkaya mahkemede, ifadesinin işkenceyle alındığını, söylediklerinin doğru olmadığını söyledi ancak dikkate alınmadı.

Erman, Bakan Ergin'e öyküsünü şöyle anlattı:

 

"Bingöl doğumluyum. Ailemle birlikte İstanbul'un Tuzla ilçesinde göç ettiğimizde 7-8 yaşlarındaydım. Ekonomik nedenlerden dolayı ilkokulu ancak bitirebildim. Çocuk yaşta çalışmaya başladım. 13 yaşında yatılı ev hizmetlerinde, 17 yaşında gündüzleri ev temizliğinde çalıştım. 19 yaşında da Tuzla Organize Sanayi'de bir deri fabrikasında işçi olarak çalışmaya başladım. 9 Nisan 2003'te işten eve dönmüştüm, polis evimizi bastı. Bir dönem çalıştığım deri fabrikasında benden sonra deri teknikeri olarak işe başlayan Ali Rıza Kaplan'ı tanıyıp tanımadığımı sordu. Tanıdığımı söyleyince, ifademi alacağımı söylediler, Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldüm." Ancak şubede Erman'a Kaplan'ı sormadılar. Bana hiç tanımadığım insanlarla ilgili sorular sordular. Kendi hazırladıkları ifadeyi imzalamamı istediler. İmzalamayınca dövdüler. Dört gün sonra tutuklandım ama neyle suçlandığımı ancak aylar sonra hazırlanan iddianamede gördüm."

“HAYATIMI ÇALDILAR”

Polis Erman'la aynı tarihlerde gözaltına alınan Alkaya'ya Erman'ın nüfus cüzdanını gösterip teşhis etmesini sağlıyor. Aklaya, kendisinin de katıldığını kabul ettiği iki eylemde Erman'ın da olduğunu söylüyor.

Aklaya, gözaltında verdiği ifadenin işkenceyle alındığını söyleyerek savcılıkta bu söylediklerini reddetti, "işkenceden kurtulmak için böyle davrandığını" söyledi.

Banka soygunundaki görgü tanıkları mahkemede Erman'ı tanımadıklarını söyledi.

Suçun gerçekleştiği gün ve saatlerde işyerinde çalıştığına dair resmi evraklar mahkemeye sunuldu. İşyeri satış sorumlusu mahkemede, Erman'ın o gün o saatte işyerinde olduğuna dair tanıklık yaptı.

Ancak tüm bunlar Erman'ın diğer iki sanık gibi müebbet ceza almaktan kurtaramadı.

Halen umudunu yitirmediğini gerçeğin ortaya çıkmasını beklediğini söyleyen Erman, Bakan Ergin'e şunları yazdı:

"En ufak ilişkim olmadığı halde tüm bunları yaşamam büyük adaletsizlik. Hayatımdan çalınan yıllar yetmezmiş gibi ömrümün geri kalanı da çalınmak isteniyor." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
aktekin.r (@Misafir_9106)
25 Ağustos 2012 Cumartesi 22:05
Türkiye burasi. Bu sene izine geldigimde Istanbolda Fatih sultan mehmet köprü girisinde benim arabama bulgar tiri carpti.Polisten yardimci olmalarini ve tutanak tutmalari icin ricada bulundum.4saat beklememe ragmen defalarca telefon ve bizzat polise giderek yardimci olmalarini bana verilen cevab kendi isini kendin yap oldu.6 saat sonra bir memuru zorlada olsa olay yerine götürdüm götürmez olaydim.Macara ve kabus yeni basladi benim icin.Siz siz olun hakkimi arayayim demeyin diyeceksende ankarada dayin olmasi lazim. Allah dogrularin yanindadir.
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın