KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Aralık 2025 Pazar
°C

Işkenceciler teşhis edildi

Genç’te mezarlıkta işkence gören ve vücutlarında sigara söndürülen 2 çocuğun, olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 çocuğun teşhis edildikleri açıklandı.

Işkenceciler teşhis edildi
28 AĞUSTOS 2012 SALI 06:29
0
1672
0
AA aa

 Bingöl Valiliği, Genç İlçesi'nde bayramın birinci günü şeker toplamaya gittikleri mezarlıkta işkence gören ve vücutlarında sigara söndürülen 2 çocuğun, olayı gerçekleştirdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 çocuğu teşhis ettikleri açıkladı.

Genç İlçesi'ndeki mezarlıkta Ramazan Bayramı'nın birinci günü olan 10 ağustos'ta 2 çocuğun darp edilmesi ile ilgili Bingöl Valiliği'nin açıklama yaptı. Çocukların ağır işkencelere maruz kalındığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"19.08.2012 Ramazan Bayramının 1'inci günü, Genç İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Belediye Mezarlığı'nda şeker toplamak için giden 2005 doğumlu B.Y. ile 2002 doğumlu A.Y. isimli çocukların, 3 şahıs tarafından mezarlığın üst kısmında ormanlık alanda dövülmeleri, vücutlarına ağır taşlar koymak suretiyle işkence görmeleri, şekerlerinin alınıp, para istenmesi olayı meydana gelmiş, bu olay yerel ve ulusal basında yer almıştı."

Olayın aydınlatılması için Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun bir çaba sarf ettiği ifade edilen valilik açıklamasında, şunlar yer aldı:

"Yapılan çalışmalar sonucu olayı yaptığı değerlendirilen 3 şüpheli şahsın kimliği belirlenmiş, 25.08.2012 günü Genç Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda Genç İlçesi Doğanca Köyü mezralarında ikamet eden 1998 doğumlu Y.T., 1999 doğumlu F.T. ve 2000 doğumlu M.T. yakalanmıştır. Yapılan soruşturma ve incelemede olayı bu şüphelilerin gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Soruşturma aşamasında İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Baro görevlileri birlikte çalışmışlardır. Bu görevliler huzurunda yaptırılan teşhis ile ifade aşamasında şüpheliler olayı yaptıklarını beyan etmişlerdir. Genç İlçe Emniyet Müdürlüğü, Genç Cumhuriyet Savcılığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri titiz bir çalışma yapmış, Genç ilçe halkının da büyük desteği ve yardımı ile olay aydınlatılmıştır."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.12.2025
11:32
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi Standına Yoğun İlgi
Bingöl Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen 'Bingöl Tanıtım Günleri'nde kentin kültürel mirasını, yöresel değerlerini ve belediyecilik vizyonunu güçlü bir sunumla ziyaretçilerle buluşturdu.
14.12.2025
11:13
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 16 Kişi Yakalandı
Polis ekiplerince düzenlenen göçmen kaçakçılığı operasyonunda, Elazığ-Bingöl yolu üzerindeki uygulama noktasında durdurulan bir minibüste 16 düzensiz göçmen yakalanırken, olayla bağlantılı 2 organizatör tutuklandı.
14.12.2025
11:12
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Karlıova beyaza büründü! Kar devam edecek mi?
Bingöl'ün Karlıova ilçesi yağan karla beyaza büründü. Meteoroloji, yeni soğuk hava ve yağış dalgası için uyardı! Bingöl bundan etkilenecek mi? İşte yanıtı…
14.12.2025
11:10
Diyarbakır ve Van`da ‘12.12 Bingöllüler Günü` kutlamaları
Diyarbakır ve Van'da '12.12 Bingöllüler Günü' kutlamaları
'12.12 Bingöllüler Günü' Diyarbakır ve Van'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
14.12.2025
11:07
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye kalıcı huzurun anahtarı olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Tanıtım Günleri'nde yaptığı konuşmada Terörsüz Türkiye hedefinin artık bir devlet politikası olduğunu vurgulayarak, güvenlik ve huzurun hem toplumsal barışı hem de yatırım ortamını kalıcı şekilde güçlendireceğini söyledi.
12.12.2025
05:48
İstanbul`da `Bingöl` rüzgârı başladı
İstanbul'da 'Bingöl' rüzgârı başladı
İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde başlayan ve resmi açılışı Cuma günü (bugün) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katımıyla yapılacak 'Bingöl Tanıtım Günleri', tüm sahip olduğu değerleriyle ziyaretçilerine tanıtılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın