KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

İŞKUR, 40 Milyon TL Ödeme Yaptı

Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020 yılı 3. Olağan toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Fesih Güler, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği hak eden vatandaşlara 40 Milyon 397 bin TL ödeme yapıldığını söyledi.

İŞKUR, 40 Milyon TL Ödeme Yaptı
16 EKİM 2020 CUMA 17:40
7
2353
0
AA aa

Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020 yılı 3. Olağan toplantısı Vali Yardımcı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Vali Yardımcı Fatih Kaya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020/3. Olağan toplantısı için toplanıldığını, Bingöl'de ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

 İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler ise, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanların işgücü ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar ve programlar hakkında bilgi verdi.

2 BİN 460 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

İŞKUR tarafından 2 bin 460 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Güler, “İl Müdürlüğümüzce toplam 2 bin 460 kişi işe yerleştirilmiştir. Çeşitli mesleklerde bin 151 kişi mesleki eğitim kurslarına katılmıştır. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 167 program düzenlenerek 708 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. 5 bin 669 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Bin 12 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 26 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. 533 kişi Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işe başlatılmıştır. Yine Kısa Çalışma Ödeneği hak eden 2 bin 395 kişiye 12.821,243 TL, Nakdi Ücret Desteği hak eden 2 bin 684 kişiye 8.597,016 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 3 bin 220 kişiye 18.979,314 TL ödenirken, Toplamda bu rakam 40.397,573 TL'dir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.07.2026
14:09
Şerafettin Yaylası`nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Şerafettin Yaylası'nda bir gece... Vali Çelik, göçerlerin sofrasına, ateşine ve türküsüne ortak oldu
Bingöl'de yıllar sonra yeniden huzurun sesiyle yankılanan Şerafettin Yaylası, bu kez sıra dışı bir misafiri ağırladı. Vali Cahit Çelik, protokolü geride bırakıp göçerlerin çadırına konuk oldu; ateş başında sohbet etti, dengbejleri dinledi, koyun kırptı, buz gibi dere suyunda yürüdü ve geceyi yaylada geçirdi.
13.07.2026
13:33
Muhtar Dinler;
Muhtar Dinler; 'Mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemeli'
Bingöl'ün Solhan ilçesi Kale Köyü Muhtarı Selim Dinler, ÇED sürecinde sunulmak üzere hazırladığı dilekçede, Yukarı Kaleköy Barajı ve HES Yardımcı Kaynak GES Projesi'ne köy halkı adına itiraz ettiklerini açıkladı. Dinler, önceki projelerden kaynaklanan mağduriyetler giderilmeden yeni projeye onay verilmemesini istedi.
13.07.2026
13:19
Başsavcı Akın görevine başladı
Başsavcı Akın görevine başladı
HSK'nın 2026 Yaz Kararnamesi ile Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Uğur Akın, bugün itibarıyla görevine başladı. Akın'ın göreve başlamasıyla Bingöl Adliyesi'nde yeni dönem resmen başladı.
13.07.2026
13:08
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde ve silah da ele geçirildi.
13.07.2026
01:50
Bingöl`e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'e Yeni Sosyal Hizmet Merkezi İçin İhaleye Çıkılıyor
Bingöl'de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde yapılacak Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) binası için yapım ihalesi gerçekleştirilecek.
13.07.2026
01:49
Bingöl`deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl'deki Spor Tesislerinde Yangın Güvenliği Güçlendirilecek
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağlı tesislerde yangın güvenliğinin güçlendirilmesi amacıyla yangın alarm sistemlerinin bakım, onarım ve kurulum işi için ihaleye çıkıyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın