KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ağustos 2026 Salı
°C

İŞKUR, 40 Milyon TL Ödeme Yaptı

Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020 yılı 3. Olağan toplantısında konuşan İŞKUR İl Müdürü Fesih Güler, Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşsizlik Ödeneği hak eden vatandaşlara 40 Milyon 397 bin TL ödeme yapıldığını söyledi.

İŞKUR, 40 Milyon TL Ödeme Yaptı
16 EKİM 2020 CUMA 17:40
7
2431
0
AA aa

Bingöl'de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020 yılı 3. Olağan toplantısı Vali Yardımcı Fatih Kaya başkanlığında Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Vali Yardımcı Fatih Kaya, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2020/3. Olağan toplantısı için toplanıldığını, Bingöl'de ihtiyaç duyulan meslekler, işverenin arz talep konuları, İstihdam ve İşgücü hakkında planlama, kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alındığını ifade etti.

 İŞKUR İl Müdürü Mehmet Fesih Güler ise, önceki toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar, iş insanların işgücü ihtiyaçlarını, ihtiyaç duyulan meslekler, kayıtlı iş arayan işsizler için yapılan planlamalar ve programlar hakkında bilgi verdi.

2 BİN 460 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ

İŞKUR tarafından 2 bin 460 kişinin istihdam edildiğini söyleyen Güler, “İl Müdürlüğümüzce toplam 2 bin 460 kişi işe yerleştirilmiştir. Çeşitli mesleklerde bin 151 kişi mesleki eğitim kurslarına katılmıştır. İşbaşı Eğitim Programları kapsamında 167 program düzenlenerek 708 kişi bu programlardan faydalandırılmıştır. 5 bin 669 kişiye İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiştir. Bin 12 işyeri yüz yüze ziyaret edilerek kurumsal hizmetlerimiz hakkında bilgi verilmiştir. İşverenlere, Öğrencilere ve İşsizlere yönelik olarak toplam 26 grup çalışması yapılarak kurum hizmetlerimiz, iş arama-işe yerleştirme süreci ve danışmanlık hizmetleri çerçevesinde bilgilendirme yapılmıştır. 533 kişi Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında işe başlatılmıştır. Yine Kısa Çalışma Ödeneği hak eden 2 bin 395 kişiye 12.821,243 TL, Nakdi Ücret Desteği hak eden 2 bin 684 kişiye 8.597,016 TL, İşsizlik Ödeneği hak eden 3 bin 220 kişiye 18.979,314 TL ödenirken, Toplamda bu rakam 40.397,573 TL'dir” dedi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın