KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Işletme çydd'den alındı chp çıldırdı

Antalya Bş.B. Meclisi'nin Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin kiraladığı işletmenin kaldırılarak, oyun alanlarının artırılmasına yönelik kararı, tartışmalara neden oldu.

Işletme çydd`den alındı chp çıldırdı
13 KASIM 2007 SALI 07:10
0
1113
0
AA aa
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında toplandı. Toplantıda Yavuz Özcan Parkı'nda bulunan, ÇYDD tarafından kiralanan işletme ile bazı satış birimlerinin kaldırılarak, parktaki oyun alanlarının artırılmasına yönelik gündem maddesi tartışıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, parka Antalya'yı fetheden Selçuklu Sultanı Gıyaseddin Keyhüsrev'in bronz heykelinin yerleştirildiğini hatırlatarak, ''Gıyaseddin Keyhüsrev heykelinin etrafında bir takım işletmelerin olması büyüklerimize saygının bir ifadesi değildir'' dedi.

Devlet büyüklerine saygının gereği olarak bu tür alanların etrafının seyir terasları ve halkın kullanımına açık yerler olarak düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Türel, ''Nasıl ki Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli etrafında işletmeler ve farklı kullanımlar olması mümkün değilse, Antalya'yı ilk kez fethetmiş Selçuklu sultanının heykelinin yanında da farklı kullanım ve işletmeler olması mümkün değildir'' dedi.

 Türel, ÇYDD'ye ait işletmeye başka bir yer temin edilmesine destek vereceğini söyledi. Türel, kendisine ''Atatürk ile Gıyaseddin Keyhüsrev'in aynı teraziye konulmasını yadırgadım. Bu sözünüzü düzeltmenizi rica ediyorum'' diyen CHP'li Meclis Üyesi Şekip Dinçer'e, ''Bizim için elbette Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk fevkalade önemlidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık yapılması asla kabulümüz değildir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de Gıyaseddin Keyhüsrev de Fatih Sultan Mehmet de bütün devlet büyüklerimizin hepsi başımızın tacıdır. Bu devletin bekası için çalışmışlardır'' karşılığını verdi.

TEPKİLER

 Alt kademe belediyelerden CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, ÇYDD'ye ait işletmelerin kaldırılmasında heykelin bahane edildiğini iddia etti. Türel'in gerekçesini inandırıcı bulmadığını belirten Evcilmen, Türel'in daha önce de burayı boşaltmak için yargıya gittiğini ve davayı kaybedince kira artırımı istediğini belirtti. Evcilmen, şunları söyledi: ''Salt kendi düşüncelerinizle uyuşmayan üyeleri bulunduğu için bu derneği ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Açık olun, yürekli olun, (Oradaki yapılanma bizim düşüncemize uygun değil, o yüzden kaldırıyoruz) deyin. Bu yüreği ortaya koyamıyorsunuz. Bu derneği daha önce oradan çıkarmak için yargıya taşıdığınızda heykel yoktu, kira artırımı isterken de heykel yoktu. Heykel işin bahanesi. Ben sizin açıklamalarınıza hiç inanmıyorum.''

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de seçilmiş belediye başkanlarının görevlerinin kendinden önce yapılanları alkışlamak ve başka projelerle yeni park alanları kazandırmak olduğunu söyledi. Bu parkın, önceki dönem tüm partilerin desteğiyle planlandığını belirten Böcek, ''Bu yanlıştan dönün'' diye konuştu.

CHP Grup Sözcüsü Fahrettin Köken de heykelle, işletme arasında 5 metrelik kot farkı olduğunu, bu nedenle ÇYYD'nin yerinin görsel olarak heykelle uyumsuzluk yaratmasının olanaksız olduğunu vurguladı. Yavuz Özcan Parkı'ndaki alanın 2004 yılında Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla 5 yıllığına ÇYDD'ye verildiğini ifade eden Köken, buradan elde edilen gelirle, çocuklara eğitim bursu verildiğini bildirdi.

ÇYDD'nin işletmesi hakkında önceki yıllarda açılan bir davada yargının ''Burası ticari işletme değil kültürel alandır'' kararı bulunduğunu hatırlatan Köken, Türel'in toplumun her kesiminden oy aldığını belirterek, ''Sayın başkanın bu tür yaklaşımlarda daha duyarlı davranması gerekiyor'' dedi.

CHP'li Meclis Üyesi Mehmet Yönden ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ''siyasi ayrışmaya'' gittiğini ileri sürerek, ''adında çağdaş kelimesi bulunanların kapı dışarı edildiğini'' savundu. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bu kararın onaylanması durumunda ''üzeri kapalı bir ayrışmanın ilk sinyalini vermiş olacağını'' iddia eden Yönden, ''Böylesi tehlikeli işlere bugünlerde yanaşmayın. Bu ülkenin, bu tohumların ekilmesine ihtiyacı yok'' diye konuştu.

''EN BÜYÜK DESTEĞİ BEN VERECEĞİM''

 Başkan Türel ise yürütülecek projenin bir dernek binasının kaldırılması fikrine indirgenemeyeceğine dikkati çekti. ÇYDD'yi yoksul çocukları okutan ve tüm siyasi partilerden üyeleri bulunan bir dernek olarak kabul ettiğini belirten Türel, derneğin karşısında bir eylemde bulunmadıklarını söyledi. Antalya'yı çağdaşlaştırmak için çalışmalar yaptığını dile getiren Türel, ''Antalya'yı dönüştürmeye yönelik girişimlerimiz bu tür siyasileştirme çabalarıyla açıkta kalır. Bu derneğin yeni bir yere kavuşturulmasında en büyük desteği ben vereceğim'' dedi.

Türel, adı ''çağdaş'' ile başlayan bir derneğin, kenti çağdaşlaştırma çabalarına ayak dirememesi gerektiğini söyledi. Türel, ''Çağdaş, antiçağdaş ayrımı hiçbir zaman kabulümüz değildir'' diye konuştu. Yavuz Özcan Parkı ile ilgili karar oy çokluğuyla kabul edildi.

ÇYDD ANTALYA ŞUBE BAŞKANI

 Bu arada meclis toplantısını ÇYDD Antalya Şubesi üyeleri de izledi. ÇYDD Antalya Şube Başkanı Yurdanur Balaban, alınan karar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı ''şaşkınlıkla'' karşıladığını ve çok üzüldüğünü söyledi. ÇYDD'nin Yavuz Özcan Parkı'ndaki alanında öncelikle kültürel faaliyetler yapıldığını ifade eden Balaban, buradan elde edilen gelirle, kız çocukları ve üniversite öğrencilerinin okutulduğunu ifade etti. Bugüne kadar protokole aykırı davranmadıklarını kaydeden Balaban, kararın karşısında kamuoyu oluşturmak için girişimlerde bulunacaklarını ve yasal haklarını arayacaklarını dile getirdi.

Balaban, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile daha önce görüştüklerini ve Türel'in yeni bir yer belirlemede kendilerine yardımcı olamayacağını söylediğini ifade etti.


Haber7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın