KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Israil'in gözü türkiye'de

Alman ordusu Skyshield füze savunma sistemini gelecek hafta Türkiye'de test edecek..

Israil`in gözü türkiye`de
14 OCAK 2008 PAZARTESİ 19:59
0
1360
0
AA aa
Jerusalem Post gazetesi, Lockheed Martin'in ürettiği Skyshield füze savunma sisteminin Türkiye'de yapı- lacak testlerinin İsrail tarafından yakından izlendiğini yazdı. Yapılacak testlerde Skyshield'in Kassam ve Katyuşa roketlerine karşı etkinliği de araştırılacak

Alman ordusunun gelecek hafta Lockheed Martin'in Skyshield füze savunma sistemini Türkiye'de deneyeceği, İsrail Savunma Bakanlığı'nın da bu testleri yakından izleyeceği bildirildi. İsviçre'deki Oerlikon Contraves tarafından geliştirilen ve Lockheed tarafından üretilen sisteme ilişkin teknik bilgi veren Jerusalem Post gazetesi, Hamas'ın Kassam roketleriyle düzenlediği saldırılara çare arayan İsrail'in de sözkonusu sisteme ilgi gösterdiğini yazdı. Bu çerçevede Lockheed Martin'in üst düzey yetkililerinin geçen hafta mevcut projelerle ilgili İsrail'de temaslarda bulundukları ve Almanya'nın Türkiye'de icra edeceği testlerle ilgili İsrail Savunma Baknalığı'nı bilgilendirdiği belirtildi. Yapılacak testlerde Skyshield sisteminin havan topları, kıza menzilli füzeler ve Kassam roketlerine karşı etkinliğinin inceleneceğini kaydetti. Sistem daha önce ABD ve Almanya'da test edilmişti.

İSRAİL DE KULLANACAK

Skyshield sisteminin Kassam füzelerini imha etmekteki etkinliğinin henüz ispatlanamadığını kaydeden gazete, Türkiye'deki testlerin başarılı olması halinde İsrail'in sisteminin yeteneklerini daha yakından inceleyeceklerini belirtti. Post, Lockheed Martin'in sistemin Hizbullah tarafından kullanılan Katyuşa füzelerine karşı etkinliğini de test edileceğini yazdı. Sistemin 2009 yılında faaliyete geçmesini öngörülüyor.

DAKİKADA 1000 MERMİ ATABİLİYOR

İsviçreli Oerlikon Contraves şirketi tarafından geliştirilen ve Amerikan Lockheed Martin şirketi tarafından üretilen Skyshield 35 Hava Savunma Sistemi, küçük hafif ve kullanım kolaylığı nedeniyle saunma kuruluşlarının ilgisini çekiyor. Dakikada 1000 mermi atabilen yüksek etkili savunma sisteminin, düşük, orta ve yüksek irtifadaki hedefler, casus uçaklar, kısa menzilli füzeler, Kassam ve Katyuşa tipi roketler üzerinde etkili olması bekleniyor. Türkiye'nin de ilgilendiği sistemin isabet oranının ise çok yüksek olduğu belirtiliyor.




Yeni Şafak

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın