KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Şubat 2026 Pazar
°C

İşsizlik gerçeği!

Bingöl Belediyesinin, Toplum Yararına Programlar(TYP) kapsamında 6 ay süreyle istihdam edeceği 250 kişilik işçi kontenjanına bin 600 kişi başvuru yaptı. Bu tablo, Bingöl'ün işsizlik gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi!

İşsizlik gerçeği!
29 HAZİRAN 2018 CUMA 00:48
3
2652
7
AA aa

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bingöl'de 950 kişinin Toplum Yararına Programlar(TYP) kapsamında 6 ay süreyle istihdam edileceğini duyurmuştu. 

Çoğunluk belediyeler olmak üzere kamu kurumlarında ayrılan işçi kontenjanlarının alımları, noter huzurunda çekilen kuralar ile tamamlanmış olacak.

Program kapsamında Bingöl Belediyesine ayrılan 250 kişilik işçi kontenjanı için, kültür merkezinde noter huzurunda kuralar çekildi. Belediyeye ayrılan 250 kişilik kontenjan için bin 600 kişi başvuruda bulunurken, başvuranların çoğunluğunu ise kadınlar oluşturdu.

Yine 2018 Mayıs ayı içerisinde TYP kapsamında, çeşitli kamu kurumlarında bin 200 kişilik kontenjan ayrılmış, ayrılan bin 200 kişilik kontenjana 14 bin 793 kişi başvuru yapmıştı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün yaptığı son alımla ilgili yapılan önceki açıklamada; “Müdürlüğümüz ile ekteki listede belirtilen kurum ve kuruluşlar işbirliğinde toplam 950 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için katılımcı başvuruları 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kontenjanlar; Adaklı Belediye Başkanlığı 50, Genç Belediye Başkanlığı 90, Karlıova Belediye Başkanlığı 90, Kiğı Belediye Başkanlığı 30, Bingöl Belediye Başkanlığı 250, Ilıcalar Belediye Başkanlığı 30, Sancak Belediye Başkanlığı 30, Solhan Belediye Başkanlığı 90, Arakonak Belediye Başkanlığı 30, Yayladere Belediye Başkanlığı 30, Yedisu Belediye Başkanlığı 30 Müftülük 70, İl Sağlık Müdürlüğü 110, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 10, Kadastro Müdürlüğü 5,Tapu Müdürlüğü 5 olarak belirlenirken, toplamda 950 çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam edilecek” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29554)
29 Haziran 2018 Cuma 19:17
İnsanları tembelliğee kahve köşelerine mahkum eden zihniyet ve camide en ön safta namaz kılıp işkur da çalştgi işe sadece imza atmak için uğrayan zihniyet elbet bir gün yok olacaktr..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29515)
29 Haziran 2018 Cuma 08:47
Bingölde işsizlik diye bir problem yoktur. Yanlı haber yapmayın kim işsizdir kardeşim herkesin işi var çalışıyor herkes mutlu huzurludur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29667)
03 Temmuz 2018 Salı 07:17
@Misafir Kullanıcı Nerde is var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29609)
01 Temmuz 2018 Pazar 11:13
@Misafir Kullanıcı yalan atma be kardeşim bingölde bir çok işsiz insan var hemde üniversite mezunu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29558)
29 Haziran 2018 Cuma 20:56
@Misafir Kullanıcı Sende işçinin sağlık güvencesini temin et o zaman konuş işçiyi köle gibi gören bir yerde kimsenin çalışmasını bekleme, kişi sadece kendisi için çalışmaz ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29548)
29 Haziran 2018 Cuma 16:35
@Misafir Kullanıcı inşaata 2 haftadır amale bulamıyorum çalışmak zor mu geliyor size dışarda hava 42 derece demirciyiz 55 i buluyor 90 liraya amele bulamıyorum bana işsizlikten bahsetme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29533)
29 Haziran 2018 Cuma 13:48
@Misafir Kullanıcı Ben editörün yerinde olsam yorumunu yayinlamazdim iszizlik problemi yokmus bi is ilani ver varmi yokmu
22.02.2026
04:22
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Feci kaza! Bariyerleri aşıp karşı şeride geçti! 2 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan ve bariyerlere çarpan otomobil, takla atıp karşı şeride geçti. Kazada, sürücü ve yanındaki kişi ağır yaralandı.
22.02.2026
04:20
Baytemur`un Zazaca `Qêriya Bêveng` Kitabı Çıktı
Baytemur'un Zazaca 'Qêriya Bêveng' Kitabı Çıktı
Şair ve yazar İsmail Baytemur'un 'Qêriya Bêveng / Sessiz Çığlık' isimli Zazaca hikâye kitabı yayımlandı.
22.02.2026
04:19
Bingöl`e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Bingöl'e Stadyumu için ödenek çıktı, ihale süreci başladı
Yeri ve kapasitesiyle uzun süredir kamuoyunda tartışılan Bingöl Şehir Stadyumu projesinde beklenen açıklama geldi. Vali Cahit Çelik, yeni stadyum için ödeneğin temin edildiğini ve ihale sürecine geçildiğini duyurdu.
22.02.2026
04:18
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
947 milyonluk vurgun ağı çökertildi!
Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 9 ili kapsayan dolandırıcılık operasyonunda, 'Forex yatırım danışmanlığı' vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı belirlenen 16 şüpheli tutuklandı. Mali incelemelerde yaklaşık 947 milyon TL'lik para trafiği tespit edildi.
22.02.2026
04:16
Bingöl Umut Kervanı`ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl Umut Kervanı'ndan Ramazan Seferberliği
Bingöl'de faaliyet gösteren Umut Kervanı Derneği, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ihtiyaç sahibi, muhtaç ve yetim aileler için yardım çalışmalarını başlattı. Dernek, bu yıl artan başvurulara dikkat çekerek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.
22.02.2026
04:15
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöllü vatandaş sağ salim bulundu
Bingöl'den Elazığ'a giden ve 112'yi arayarak kaybolduğunu bildiren epilepsi hastası 57 yaşındaki vatandaş, jandarma ekiplerinin çalışmasıyla kısa sürede bulunarak ailesine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın