KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

İşsizlik gerçeği!

Bingöl Belediyesinin, Toplum Yararına Programlar(TYP) kapsamında 6 ay süreyle istihdam edeceği 250 kişilik işçi kontenjanına bin 600 kişi başvuru yaptı. Bu tablo, Bingöl'ün işsizlik gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi!

İşsizlik gerçeği!
29 HAZİRAN 2018 CUMA 00:48
3
2810
7
AA aa

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bingöl'de 950 kişinin Toplum Yararına Programlar(TYP) kapsamında 6 ay süreyle istihdam edileceğini duyurmuştu. 

Çoğunluk belediyeler olmak üzere kamu kurumlarında ayrılan işçi kontenjanlarının alımları, noter huzurunda çekilen kuralar ile tamamlanmış olacak.

Program kapsamında Bingöl Belediyesine ayrılan 250 kişilik işçi kontenjanı için, kültür merkezinde noter huzurunda kuralar çekildi. Belediyeye ayrılan 250 kişilik kontenjan için bin 600 kişi başvuruda bulunurken, başvuranların çoğunluğunu ise kadınlar oluşturdu.

Yine 2018 Mayıs ayı içerisinde TYP kapsamında, çeşitli kamu kurumlarında bin 200 kişilik kontenjan ayrılmış, ayrılan bin 200 kişilik kontenjana 14 bin 793 kişi başvuru yapmıştı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün yaptığı son alımla ilgili yapılan önceki açıklamada; “Müdürlüğümüz ile ekteki listede belirtilen kurum ve kuruluşlar işbirliğinde toplam 950 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için katılımcı başvuruları 18-22 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kontenjanlar; Adaklı Belediye Başkanlığı 50, Genç Belediye Başkanlığı 90, Karlıova Belediye Başkanlığı 90, Kiğı Belediye Başkanlığı 30, Bingöl Belediye Başkanlığı 250, Ilıcalar Belediye Başkanlığı 30, Sancak Belediye Başkanlığı 30, Solhan Belediye Başkanlığı 90, Arakonak Belediye Başkanlığı 30, Yayladere Belediye Başkanlığı 30, Yedisu Belediye Başkanlığı 30 Müftülük 70, İl Sağlık Müdürlüğü 110, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 10, Kadastro Müdürlüğü 5,Tapu Müdürlüğü 5 olarak belirlenirken, toplamda 950 çeşitli kurum ve kuruluşlarda istihdam edilecek” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29554)
29 Haziran 2018 Cuma 19:17
İnsanları tembelliğee kahve köşelerine mahkum eden zihniyet ve camide en ön safta namaz kılıp işkur da çalştgi işe sadece imza atmak için uğrayan zihniyet elbet bir gün yok olacaktr..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29515)
29 Haziran 2018 Cuma 08:47
Bingölde işsizlik diye bir problem yoktur. Yanlı haber yapmayın kim işsizdir kardeşim herkesin işi var çalışıyor herkes mutlu huzurludur.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29667)
03 Temmuz 2018 Salı 07:17
@Misafir Kullanıcı Nerde is var
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29609)
01 Temmuz 2018 Pazar 11:13
@Misafir Kullanıcı yalan atma be kardeşim bingölde bir çok işsiz insan var hemde üniversite mezunu
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29558)
29 Haziran 2018 Cuma 20:56
@Misafir Kullanıcı Sende işçinin sağlık güvencesini temin et o zaman konuş işçiyi köle gibi gören bir yerde kimsenin çalışmasını bekleme, kişi sadece kendisi için çalışmaz ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29548)
29 Haziran 2018 Cuma 16:35
@Misafir Kullanıcı inşaata 2 haftadır amale bulamıyorum çalışmak zor mu geliyor size dışarda hava 42 derece demirciyiz 55 i buluyor 90 liraya amele bulamıyorum bana işsizlikten bahsetme
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29533)
29 Haziran 2018 Cuma 13:48
@Misafir Kullanıcı Ben editörün yerinde olsam yorumunu yayinlamazdim iszizlik problemi yokmus bi is ilani ver varmi yokmu
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın