KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ocak 2026 Cumartesi
°C

Istahbul istihbarat şube müdürü görevden alındı

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında Mülkiye başmüfettişlerinin talebi gözönüne alınarak, İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler görevden alındı.

Istahbul istihbarat şube müdürü görevden alındı
06 ŞUBAT 2007 SALI 09:13
0
967
0
AA aa
ANKARA - İçişleri Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından Mülkiye başmüfettişleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırıldı.

Haber elemanı Erhan Tuncel'in Şubat 2006'da Hrant Dink'in öldürülebileceğine ilişkin istihabaratını gerektiği gibi değerlendirmediği gerekçesiyle görevden alındığı öğrenildi.

İstihbarat Şube Müdürü Güler'in, Mülkiye başmüfettişleri tarafından dün ve bugün ifadesi alınmıştı. Başmüfettişler soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi için Güler'in görevden alınmasını talep etti. İstanbul Valiliği bu talebi dikkate alarak, Ahmet İlhan Güler'i görevden uzaklaştırdı.

GÜLER, TRABZON İSTİBARATINI SUÇLADI
Güler ise, müfettişlere verdiği ifadede, Erhan Tuncel'in muhbirliğine son verildiğinin kendilerine bildirilmemesinin bir eksiklik olduğunu söyleyerek, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nü suçladı.

RAMAZAN AKYÜREK DE İFADE VERECEK
Mülkiye başmüfettişleri İstanbul'daki soruşturmalarının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nda da soruşturma yürütecek. Bu çerçevede İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in ifadesine de başvurulacağı belirtiliyor.

Ayrıca soruşturma kapsamında dönemin Trabzon İstihbarat Müdürü, Afyon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç'in de ifadesine başvurulacak. Erhan Tuncel dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek tarafından haber elemanı yapılmıştı, Tuncel'in sorumluluğunu ise, Trabzon İstihbarat Şube Müdürü Engin Dinç üstlenmişti.

Erhan Tuncel'in görevine Akyürek'in ardından Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay döneminde son verilmişti. Reşat Altay da geçen hafta görevinden alınmıştı.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın