KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Işte dünyanın en pahalı 5 maddesi

Alman Bild am Sonntag gazetesi, gramı bir servete bedel olan dünyanın en pahalı maddelerini açıkladı... Gazetede yer alan fiyatlara göre işte dünyanın en pahalı 5 maddesi:

Işte dünyanın en pahalı 5 maddesi
24 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ 10:16
0
1446
0
AA aa
Örümcek zehri: Karadul örümceğine ait 1 gram zehir, 62 bin 500 euro'ya alıcı buluyor. Zehir, örümcekten sağılarak laboratuvarlara satılıyor ve ilaç üretiminde kullanılıyor.

Boğa spermi: Kanada'daki Goldwyn ve Titanic adlı süper boğaların 1 gram ağırlığındaki yoğunlaştırılmış spermi, tam 55 bin euro değerinde.

Kuyrukluyıldız tozu: "Stardust" uydusunun uzayda "Wild II" adlı kuyrukluyıldızdan topladığı tozun gramı 28 milyar euro'ya geliyor. ABD'li gezegenbilimci Amir Alexander, tozun Güneş Sistemi'nin ilk zamanlarına ait olduğunu açıkladı.

Beyaz trüffe mantarı: Bir İngiliz asilzade, geçen ekim ayında açık artırmaya çıkarılan 1.2 kilogram ağırlığındaki beyaz trüffe mantarına 95 bin euro ödedi. Köpekler yardımıyla bulunan mantarın gramı 80 euro'ya geldi.

Yasemin çiçeği esansı: Fransa'nın Grasse kentinde yetiştirilen yasemin çiçeğinin esansı çok değerli. Çünkü yasemin ekili bir tarladan ancak birkaç damla saf yasemin yağı elde edilebiliyor. Bir kilo yasemin esansı piyasada 50 bin euro'ya alıcı buluyor.


(Milliyet)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
13:33
Kar geliyor! Bingöl`de Termometreler –18`i Görecek
Kar geliyor! Bingöl'de Termometreler –18'i Görecek
Meteoroloji, Cuma günü başlayacak yeni kar yağışı ve günlerce sürecek dondurucu soğuklara karşı Bingöl için kritik uyarılarda bulundu.
14.01.2026
13:03
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova'da kar kalınlığı 1 buçuk metreyi bulurken dondurucu soğuk nedeniyle gündüz eksi 10, gece eksi 20'ye kadar düşen sıcaklık ilçeyi sessizliğe bürüdü; cadde ve sokaklar boş kaldı.
14.01.2026
12:55
Bingöl`de karla mücadele sürüyor: 168 köy yolu kapalı
Bingöl'de karla mücadele sürüyor: 168 köy yolu kapalı
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde 168 köy yolu ulaşıma kapanırken, ekiplerin çalışması sürüyor.
14.01.2026
12:34
'Emekliler enflasyon karşısında hayatta kalma mücadelesi veriyor'
'Emeklilerimiz geçim savaşı verirken mevcut ücret ve maaş politikaları toplumsal adalet duygusunu zedelemektedir' diyen Saadet Partisi Bingöl İl Başkanı Tiryaki: 'Bir emeklinin maaşını kim çaldı?'
13.01.2026
15:14
Bingöl Üniversitesi 2026`yı
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi.
13.01.2026
13:43
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın