KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

İşte madde madde Yeni İstihdam Paketi'nin detayları

TBMM'ye sunulan ve çeşitli istihdam desteklerini öngören 43 maddelik torba teklif ile Kurumlar Vergisinde radikal bir düzenlemeye gidiliyor. Teklifin 337. maddesi ile Cumhurbaşkanı'na halen yüzde 20 olan kurumlar vergisini 5 puana kadar indirme yetkisi veriliyor.

İşte madde madde Yeni İstihdam Paketi`nin detayları
17 EKİM 2020 CUMARTESİ 09:28
1
1737
0
AA aa

AK Parti tarafından TBMM'ye sunulan ve çeşitli istihdam desteklerini öngören 43 maddelik torba teklif ile Kurumlar Vergisinde radikal bir düzenlemeye gidiliyor. Teklifin 337. maddesi ile Cumhurbaşkanı'na halen yüzde 20 olan kurumlar vergisini 5 puana kadar indirme yetkisi veriliyor.

Ayrıca, BIST'te ilk defa işlem görmek üzere en az yüzde 20 hissesini halka arz edilen şirketlere (finans kuruluşları, bankalar hariç) 5 dönem boyunca kurumlar vergisi 2 puan indirimli olarak uygulanacak.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırıldıktan sonra 90 gün içinde işe giren ve burada 12 ay çalışanlarım uzun vadeli sigorta primlerinin tamamı İşsizlik Sigortası Fonu'ndan karşılanacak.

Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi bulunanların istihdam edenlere verilen prim desteğinin süresi 31 Aralık 2023'e kadar uzatma konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veriliyor.

İlave istihdam sağlayan işverene yönelik prim desteğinin süresi 31 Aralık 2023'e uzatma konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veriliyor.

Esnaf Ahilik Sandığı uygulaması 31 Aralık 2023'e kadar erteleniyor.

Kısa Çalışma Ödeneği desteği süresinin 30 Haziran 2021'e uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veriliyor.

Kısa çalışmadan normal çalışmaya dönen işyerlerine verilen desteğin 30 Haziran 2021'e kadar uzatılması konusunda Cumhurbaşkanı'na yetki veriliyor.

1 Ocak 2019 ile 17 Nisan 2020 tarihleri arasında işiz kalmış olup, tekrar işe başlayanlar için günlük 44.15 TL, işe başlatılıp da ücretsiz izne çıkarılanlara ise günlük 39.24 lira destek verilecek. Bu şartlarda olup da başvurusu kabul edilmeyenler için ise hane başına 34.34 lira destek sağlanacak.

İşverenlere 2019 yılı Ocak ayı ile 2020 yılı Nisan ayı arasında en az sigortalı bildirimi yapılan aydaki sigortalı sayısına ilave edilecek her istihdam için günlük 44.15 lira, bunları işe alıp ücretsiz izne çıkaranlara ise günlük 39.24 lira nakdi ücret desteği verilecek.

Evde üretilen mal ve hizmetleri internet üzerinden satanlara 220 bin liralık gelire kadar vergi muafiyeti getiriliyor. Bunun için banka hesabı açılması ve esnaf muafiyet belgesi şartı bulunuyor. Bunun üzerindeki tutarlar için ise yüzde 4 gelir vergisi alınacak.

E İHRACATA KADEMELİ VERGİ İNDİRİMİ

Teklifi 11'nci maddesi ile elektronik ticaret gümrük beyannamesiyle gerçekleştirilen ihracattan elde edilen kazancın yüzde 50'sinin beyannamede belirtilen gelirden indirilecek. Burada 2 milyon 400 bin liraya kadar olan ihracatta ihracatçının kendisi dahil 4 kişilik istihdam şartı aranıyor. Geliri 400 bin liraya kadar olan ihracatlarda ise sadece ihracatçının sigortalı olması şartı bulunuyor.

Tam mükellef sermaye şirketlerinin kendi hisselerini geri almaları durumunda vergisiz kâr dağıtımını önleyecek düzenleme yapıldı.

Banka ve aracı kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilen kaldıraçlı alım satım işlemlerinden elde edilen gelirler, gelir vergisi kanunun geçici 67'nci maddesi uyarınca kaynaktan kesinti suretiyle vergilendirecek. Madde 31 Aralık 2025'e kadar uygulanacak. Cumhurbaşkanı bu süreyi 5 yıla kadar uzatabilecek.

Kısmi çalışmayı kabul eden hizmet erbabına gelir vergisi ve damga vergisi istisnası getiriliyor. Bunun için tam süreli çalışanların kısmi çalışmaya geçenlerin ücretleri, yerlerine yeni birisinin istihdam edilmesi(çalışmadıkları gün kadar) şartıyla gelir vergisinden istisna tutulacak. Destek 6 ay süreyle verilecek, Cumhurbaşkanı bu süreyi 4 katına kadar uzatabilecek.

YURT DIŞI ALTIN VE DÖVİZİ GETİRENE VERGİ YOK

Yurt dışında bulunan para, altın, döviz, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçları 30 Haziran 2021'e kadar getirenlerden vergi alınmayacak.

Aynı şekilde Türkiye'de bulunan ancak işletme kayıtları arasında yer almayan para, altı, döviz, menkul kıymet ve sermaye piyasası araçları ve taşınmazlar da vergi incelemesi ve tarhiyatı yapılmaksızın deftere kayıt edilebilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2025
18:17
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye Denizcilik zirvesinde Bakanlıktan Onur Ödülü
Türkiye denizcilik sektöründe önemli katkıları bulunan armatör ve tersaneci Cengiz Kaptanoğlu, 'Denizcilik Sektörünün Duayeni' ödülüne layık görüldü. Kaptanoğlu ödülü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun elinden aldı.
03.07.2025
17:54
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
En düşük SSK ve Bağ-Kur maaşı belli oldu
Temmuz 2025'te uygulanacak en düşük SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı açıklandı. Bu rakam, kök maaşı yüzde 16,67 zamlandığında 16 bin 881 TL'nin altında kalan 4 milyon 11 bin emekliyi kapsıyor.
03.07.2025
17:50
Bingöl`de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'de ruhsatsız silah ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde şüphe üzerine durdurulup üst araması yapılan şahsın üzerinden ruhsatsız silah ele geçirildi.
03.07.2025
17:28
Bingöl Umut Kervanı`ndan 8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 8 milyon TL'lik yardım
Yıldız: 'Yardım, toplumsal eşitsizlikleri azaltmaya ve insan haklarını korumaya yardımcı olur. İyilik yapmak, mutluluğu artırmanın yanı sıra bireylerin depresif duygularını ve anksiyetelerini de azaltmaktadır.'
03.07.2025
17:14
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
ÖTV arttı zam geldi! Hangi ürünlerin fiyatı artacak
Bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamıyla birlikte ÖTV yani Özel Tüketim Vergisi de otomatik olarak güncellendi. İlk 6 aylık Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) doğrultusunda yapılan otomatik artış oranı yüzde 15,71 olarak belirlendi. Peki hangi ürünlere ne kadar zam geldi? İşte detaylar...
03.07.2025
14:58
Yedisu`da altyapı çalışmaları
Yedisu'da altyapı çalışmaları
Bingöl'ün Yedisu Kaymakamlığınca başlatılan alt ve üstyapı çalışmaları devam ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın