KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Istişare toplantısında konuştular!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl İstişare toplantısı, Malatya Milletvekili İhsan Koca Başkanlığı'nda Bingöl Milletvekilleri ve çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Istişare toplantısında konuştular!
10 MART 2008 PAZARTESİ 10:46
0
1489
0
AA aa
AK Parti İl İstişare toplantısı Cumartesi günü saat 11.00'da İl Koordinatörü Malatya Milletvekili İhsan Koca Başkanlığında yapıldı. Toplantıya; AK Parti Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz, Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, İlçe Belediye Başkanları, İl Başkanı, İl ve İlçe teşkilat yöneticileri, belediye ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.  AK Parti İl Başkanlık Binası'nda yapılan istişare toplantısında milletvekilleri birer konuşma yaparak, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Yılmaz: “ Belediyeler, gelişmişliğe göre pay alacak”
İl İstişare Toplantısı'nda ilk olarak kürsüye çıkan Milletvekili Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin başarısının tartışılmaz olduğunu ifade ederek, halkın Çankaya Köşkü'nde bir Gül'ü olduğunu söyledi. AK Partinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok önemli oy aldığını aktaran Yılmaz: “AK Parti Hükümeti olarak bu dönem ciddi anlamda çalışıyoruz. Kanunlar değişiyor, yasalar çıkıyor. Özelikle belediyelerle ilgili olarak çok önemli kararlar aldık. İlk etapta 800'ün üzerinde küçük ölçekli belediyeler kapandı. Ancak, kapanan yerler daha iyi hizmet alacaktır. Bunlar bir takım insanların menfaatini etkilese de biz doğru olanı yaptık ve halkın gerçek anlamda hizmet almasını sağlayacağız. Siyaset kısa vadeli değil, uzun vadeli işler yapmayı gerektirir. Belediyelerle ilgili diğer bir konusu ise, artık belediyeler nüfusa göre değil, gelişmişliğe göre pay alacaktır. Ayrıca son günlerde gündemde olan bir iki konu var. Havaalanı ve üniversite konuları. Havaalanı programdan çıkarıldı, üniversite açılmayacak söylentileri var. Havaalanı zaten programda değildi ki, programdan çıkarılsın. Üniversitemiz açılacak ve öğrenci alımı da yapılacaktır. İlk defa Fırat Üniversitesi tarafından yardımcı Rektör ataması yapıldı. Bu çok önemli bir gelişmedir. Biz Bingöl Milletvekilleri olarak verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Aldığımız oylarında hakkını vereceğiz. Bunda kimsenin bir kuşkusu olmasın” dedi.
Ataoğlu: “Seçimde 12 taahhütte bulunmuştuk”
Yılmaz'ın ardından kürsüye çıkan Milletvekili Kazım Ataoğlu ise, seçimde 12 maddelik taahhütte bulunduklarını hatırlatarak, Bingöl'ün kalkınması bakımından önemli olan 4 konuya ağırlık verdiklerini söyledi. Havaalanı, Bingöl Üniversitesi, Duble Yol ve Doğalgaz için girişimlerin devam ettiğini belirten Ataoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Seçimin ardından 7 ay geçti. Biz daha işin başındayız. Havaalanı, Bingöl Üniversitesi, Duble yol ve Doğalgaz gibi 4 önemli konu ile ilgili olarak işin muhataplarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Bizler taahhütlerimizin arkasındayız, görevimiz süresince verdiğimiz bu sözleri tutup, çalışmaları tamamlayacağız. Bu 4 önemli proje Bingöl'ün kalkınmasıdır. Görevimiz süresince hiçbir yakınımıza, yandaşımıza bir kuruş dahi çıkar sağlamadık ve sağlamayacağız. AK Parti kadroları insanlara hizmet yapmaktan başka bir düşüncesi yoktur”
Coşkun: “Sözümüzü tutmazsak bizi Bingöl'e sokmayın”
Ataoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Milletvekili Yusuf Coşkun ise iddialı açıklamalarda bulundu. AK Parti Hükümeti'nin il, ilçe, belde, köy ve mezra ayırımı yapmadan her yere girip insanların ayaklarına hizmet götürdüğünü söyleyen Coşkun, aldıkları oyların karşılığında halkın isteklerini ilk etapta Cumhurbaşkanı Gül'ü seçmekle başladıklarını ve başörtü sorununa çözüm bulduklarını ifade etti.
Hizmetlerin karların erimesiyle Bingöl'e geleceğini sözlerine ekleyen Coşkun: “ 3 vekil olarak her alanda, her yerde başımız dik, anlımız açık bir şekilde gidip Bingöl'ün haklarını arıyoruz. Sizler bahçenizin çeperlerini dikin, bizlerde Bingöl'ün çeperini dikeceğiz. Önce karın erimesi gerekir. Bingöl için hayati önem arz eden Havaalanı, Üniversite, Duble yol ve Doğal Gaz projelerini hayatta geçirmezsek bizi Bingöl'e sokmayın. Solhan-Muş arasındaki duble yol ihalesi tamamlandı. Bu yıl çalışmalara başlanacak. Tüm köylerin eski enerji hatları değişecek, ilçelerin enerji sorunu bitecek. Düzağaç bölgesinde oturan vatandaşların tapu sorunları çözüldü. Temmuz-Eylül aylarında 10 bin vatandaşımız tapularını alacak. Bizler daha işin başındayız, sizlerden aldığımız helal oyların da hakkını vereceğiz” açıklamasını yaptı.
Ketenalp: “ Bingöl'ün sorunlarını biz var etmedik”
Milletvekillerinin ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Hacı Ketenalp ise, yerel basında kendilerine fazlasıyla eleştiri yapıldığına değinerek, Bingöl'ün sorunlarının yeni değil geçmişten beri var olduğunu savundu. Geçmiş dönemlerde aylarca çukurların doldurulmadığını söyleyen Ketenalp: “Yağışlı havaların ardından yollarda çukurlar oluştu. Bingöl ilimizde ağır bir kış iklimi hakim. Ne yapsak da yollarda yine çukur oluyor. Kış ortasında, yağışlı havada nasıl asfalt yapılır. Biz sanki Bingöl'de yaşamadık, İzmir de yaşadık. Bingöl'ün geçmişten beri sorunları var, bu sorunları biz var etmedik. Bizim dönemimizde yapılan hizmetler hiçbir dönemde yapılmamıştır. Sadece yapılan hizmetleri hazmedemeyenler bizleri karalamaya çalışıyor. Düzağaç bölgesinin tapu sorunu çözüldü. 10 bin vatandaşımız tapusunu alacaktır” diye konuştu.
Koca: “ Partimize katılan 2 başkanımızı kutluyorum”
İl koordinatörü Malatya Milletvekili İhsan Koca ise kısa bir konuşma yaparak, AK Partiyi benimseyen, çalışmalarını takdirle karşılayan Solhan ve Ilıcalar Belediye Başkanlarının AK Parti'ye katılımlarından dolayı mutlu olduklarını söyledi ve kendilerine teşekkür etti.
Başkanlara AK Parti Rozeti
Yapılan konuşmaların ardından daha önce AK Partiye geçtiklerini açıklayan Bingöl'ün Solhan ilçesi Bağımsız Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ve Ilıcalar Beldesi Saadet Partili Belediye Başkanı Maruf Günerigök'ün rozetleri takıldı. Çavuşoğlu'nun rozetini Malatya Milletvekili İhsan Koca, Günerigök'ün rozetini ise İl Başkanı Mehmet Yaşa tarafından takıldı. İl Genel Meclisi İbrahim Sönmez'in yanı sıra Solhan Belediyesi Meclis üyelerinden Abdurrezzak Çiftçi, Muhittin Sevinç, Felemez Tezel, Fuat Ayçeman, Yılmaz Kırım, Nazım Kartal da AK Parti'ye geçtiler.


BingolOnline/Bingöl Kent Haber


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2024
20:00
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bingöl Üniversitesi, ata tohumu sebze fidelerinin satışına başladı
Bu yıl, domates çeşitleri olarak Guldar, Bursa, salkım, pembe ve çeri, biber çeşitleri olarak Elâzığ yerli dolmalık, Keban acı dolma, Arnavut, kırmızı kapya, çarliston, tatlı sivri, acı kıl ve turşuluk süs biber, yeşil fasulye, patlıcan, bamya, kabak, hıyar, reyhan, karpuz ile kavun fideleri bulunuyor.
15.05.2024
15:29
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Hesap kirası pahalıya mal oldu! Dolandırıldı...!
Bingöl'de banka hesabını kiraya veren bir şahıs, dolandırıcıların tuzağına düştü, 600 bin TL borçlandırıldı.
15.05.2024
15:28
Bingöl`den Afrika`ya arıcılık eğitimi
Bingöl'den Afrika'ya arıcılık eğitimi
Bingöl Üniversitesi ile Güney Afrika Venda Üniversitesi Arasında 'Arıcılık Alanında İş Birliği Geliştirme Projesi' Altyapı Çalışmaları Başladı. Bingöl'den giden ve bir dizi incelemelerde de bulunan akademisyenler, 'Arı Yetiştiriciliği', 'Ana Arı Yetiştiriciliği' ve 'Bal Arısı Hastalık ve Zararlıları 'eğitimleri verildiler.
15.05.2024
15:27
Bingöl`de `Aile istikbalimizdir` Yürüyüşü
Bingöl'de 'Aile istikbalimizdir' Yürüyüşü
İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 'Desteğe ihtiyacı bulunan her ailenin yanında olduğumuzu ve aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın aile danışmanlığı hizmetinden ve aile eğitim programlarından ücretsiz olarak faydalanabileceğini vurgulamak isteriz' vurgusunda bulundu.
15.05.2024
15:26
Bingöl Valisi Usta, Genç`te muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Usta, Genç'te muhtarlarla bir araya geldi
Toplantı, özellikle genel güvenlik ve asayiş konularıyla birlikte, deprem sonrası hasar gören binalar, kira yardımları, yatırımlar, yol, elektrik, meralar, ağaçlandırma, eğitim ve sağlık gibi konulardaki ihtiyaç ve sorunlar ele alındı.
15.05.2024
15:25
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Cami kubbesindeki leylek yuvası, yıkım nedeniyle taşındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir caminin kubbesinde bulunan leylek yuvası, yıkım nedeniyle yandaki binaya taşındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın