KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Isviçre'den, türklere 'minare' izni

İsviçre'nin Olten şehrinde Wangen Belediyesi tarafından reddedilen minare yapımına Solothurn Kanton mahkemesi izin verdi.

Isviçre`den, türklere `minare` izni
19 TEMMUZ 2006 ÇARŞAMBA 17:38
0
1171
0
AA aa
Sadece iki tane minareli caminin bulunduğu İsviçre'de Olten kentindeki camiye yapılacak minare ile Türklere ait ilk cami minale iolma özelliğini taşıyacak. Cihan'a konuşan Türk Kültür Ocağı Başkanı Salih Poyraz bir aylık bekleme sürecinden sonra yönetim kurulunun onayıyla minarenin inşaatına hemen başlamak istediklerini söyledi.

Poyraz, halktan gelen "minareye gerek var mı" sorusunu da, onun sadece bir sembol olduğunu söyledi. Başkan Poyraz minareli bir camiyle bir müslümanın kendini daha iyi anlayıp karşı tarafı daha iyi anlayabilme imkanın doğacağını ve bunun entegrasyona büyük katkılar sağlayacağını söylediklerini belirtti. Poyraz, 'İsviçre'deki ilk minareli Türk cami olma özelliğini taşıyacak cami içinde Türk Kültür ocağı olarak halkımızın desteklerini bekliyoruz." dedi.

Belediye'ye verdikleri plan kapsamında yapılacak olan minarenin üzerinde herhangi bir dış süsleme bulunmadığı belirtildi. Önümüzdeki bir ay içinde belediye tarafından bir üst mahkemeye gidildiği taktirde inşaat için bir süre daha beklenecek.

Çatıdan itibaren altı metrelik bir yükseklik planlanan minareye müsaade verilmesi Solothurn Kantonu Halk Partisi (SVP) tarafından hoş karşılanmadı. Kantonun Halk Partisi Teşkilat Başkanı Heinz Müller, "Çıkan karar bizi şok etti", dedi. SVP konuyu 'Halk iradesine karşı gelinmiştir' diye değerlendirdi. SVP tarafından yapılan açıklamada 'Şuanda müsaadeyi nasıl kaldırtabilir onu araştırıyoruz' açıklamasında bulunuldu. Başkent Bern'de de minare talebine ret sonrası itiraz edilmişti ve konuyla ilgili Kilise komiteleri minare karşıtlı kampanyalar başlatmıştı.

CİHAN
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
14.01.2026
14:20
Diyanet 2026 fitre miktarını açıkladı!
Diyanet 2026 fitre miktarını açıkladı!
Belirlenen meblağın, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda vb. maddelerden aynî olarak da verilebileceğine ve bu meblağın, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedeli olduğuna karar verildi
14.01.2026
14:09
Atan, TSYD Bingöl Temsilcisi Oldu
Atan, TSYD Bingöl Temsilcisi Oldu
TRT Haber muhabiri Sinan Atan, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Bingöl temsilciliğine atandı.
14.01.2026
13:33
Kar geliyor! Bingöl`de Termometreler –18`i Görecek
Kar geliyor! Bingöl'de Termometreler –18'i Görecek
Meteoroloji, Cuma günü başlayacak yeni kar yağışı ve günlerce sürecek dondurucu soğuklara karşı Bingöl için kritik uyarılarda bulundu.
14.01.2026
13:03
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova buz kesti! Kar ve buzla kaplı ilçe sessizliğe büründü
Karlıova'da kar kalınlığı 1 buçuk metreyi bulurken dondurucu soğuk nedeniyle gündüz eksi 10, gece eksi 20'ye kadar düşen sıcaklık ilçeyi sessizliğe bürüdü; cadde ve sokaklar boş kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın