KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye GiriÅŸi
GiriÅŸ
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mart 2026 Pazar
°C

Kamuya 8 Bin Kişi Alınacak!

Taşeron düzenlemesi sonrası başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları eleman alımına başladı. Temmuz ortasına kadar 8 bin sözleşmeli işçi alımı yapılacak. En çok aranan eleman ise temizlikçi, şoför ve büro elemanı.

Kamuya 8 Bin Kişi Alınacak!
01 TEMMUZ 2018 PAZAR 23:08
3
3517
0
AA aa

kurum ve kuruluÅŸları ve belediyeler 8 bine yakın iÅŸçi alımı yapacak. Bu yılın başında taÅŸeron düzenlemesi ile kamuda taÅŸeron olarak çalışan iÅŸçiler kadroya alınmış ve düzenleme sonrası merkezi bütçe ile düzenlenen kurum ve kuruluÅŸlarda, özel bütçeli kuruluÅŸlar ve idarelerde, denetleyici düzenleyici kuruluÅŸlarda personel alımına dayalı ihale yapılmayacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine de kamuya iÅŸçi alımları bir süreliÄŸine durmuÅŸtu. Åžimdi ise kamu kurum ve kuruluÅŸları iÅŸçi alımları için ilama çıkmaya baÅŸladı. Alımlar Devlet Personel BaÅŸkanlığı ve İŞKUR üzerinde yürütülüyor.

BELEDİYELERE 5 BİN KİŞİ

Temmuz ayının ortasına kadar da kamuya 8 bine yakın iÅŸçi alınacak. İlköÄŸretim, ortaöÄŸretim, lise ve yüksekokul mezunları baÅŸvurabilecek. En fazla iÅŸçi alımını ise bin 500 kiÅŸi ile Milli Savunma Bakanlığı yapacak. BaÅŸvuracak adayların İŞKUR'da yayımlanan listede bir iÅŸ koluna baÅŸvurabilecek ve İŞKUR tarafından belirtilen bölümlerden mezun olmaları gerekecek. Ayrıca adayların 2016 KPSS sınavına girmiÅŸ olması ve lise mezunları için 94 puan türünden en az 60 puan almış olması da aranan ÅŸartlar arasında. Yapılacak sınavdan sonra baÅŸarılı olan adaylardan saÄŸlık raporu istenecek.

ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜ

Belediyeler ile belediyelere baÄŸlı kuruluÅŸlar da önümüzdeki günlerde en çok iÅŸçi alımını yapacak olan kuruluÅŸlar. BaÅŸta; Adıyaman, Ankara, EskiÅŸehir, Balıkesir, Batman, Bayramiç, Burdur, Denizli, Düzce, İstanbul Beykoz, Antalya olmak üzere birçok belediye ve baÄŸlı iÅŸtirakleri 5 bine yakın iÅŸçi alacak. Ayrıca belediyeler engelli ve eski hükümlü iÅŸçi alımı da yapacaklar. Belediyelerin en çok aradığı elaman ise temizlik iÅŸçisi, büro elemanı ve ÅŸoför. İlköÄŸretim, ortaöÄŸretim ve lise mezunları belediye ve iÅŸtirakleri için baÅŸvurabilecek. Gerek kamu kurumlarına gerekse de belediye ve iÅŸtiraklerine alınacak elemanlar sözleÅŸmeli olacak.

Bununla birlikte Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel MüdürlüÄŸü de Türkiye'nin birçok bölgesinde yapılacak tarihi eser kazı çalışmalarında çalışacak eleman da arıyor. Aranan elemanlar ise temizlikçi, aÅŸçı ve ÅŸoför olarak görev yapacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
DeÄŸiÅŸtir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.02.2026
03:10
'28 Şubat'la tam hesaplaşma sağlanmalı'
28 Şubat'ın 29. yılında açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, askeri unsurların yargı önünde hesap verdiğini ancak sürecin sivil ve bürokratik ayağının bütünüyle ortaya çıkarılamadığını kaydetti.
28.02.2026
03:09
Solhan SYDV`den Ramazan`da Hassasiyet Vurgusu
Solhan SYDV'den Ramazan'da Hassasiyet Vurgusu
Yardımların doğru ve adil şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaşması için titizlikle çalıştıklarını vurgulayan SYDV Müdürü Dumlu, kurumun, Ramazan boyunca gıda, nakdi yardım ve diğer sosyal destek programlarını belirlenen kriterler çerçevesinde sürdürdüğünün altını çizdi.
28.02.2026
03:09
Ortaçanak`ta Zorlu Kurtarma
Ortaçanak'ta Zorlu Kurtarma
Yoğun kar ve tipiye rağmen göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı yaşayan hasta, UMKE ve 112 ekiplerince paletli ambulansla alınarak Bingöl Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı.
28.02.2026
03:07
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
15 yaş altına sosyal medya kısıtlaması
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 yaş altına yönelik sosyal medya düzenlemesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirterek Meclis'in, sundukları yasanın değerlendirilmesini beklediklerini ifade etti.
28.02.2026
03:06
Bingöl`de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 10 şahıs yakalandı
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan 1 haftalık çalışmalarda, çeşitli suçlardan hapis cezası bulunan 10 şahıs yakalandı.
28.02.2026
03:04
Bingöl`de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'de aç tilki ilçe merkezine indi
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kızıl tilki yiyecek bulmak için ilçe merkezine indi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın