KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Kanlı arazi için sınır anlaşması

Bingöl'ün Solhan ilçesinde bir kişinin hayatını kaybettiği arazi için, Solhan ve Karlıova ilçesindeki yetkililer devreye girerek, sınır anlaşması imzalanacağını açıkladı.

Kanlı arazi için sınır anlaşması
16 TEMMUZ 2018 PAZARTESİ 19:45
4
5071
2
AA aa

Solhan ilçesi ile Karlıova ilçesi sınırında iki ay önce bir kişinin ölümüne neden olan sınır anlaşmazlığı için, Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ile Karlıova Kaymakam vekili, bölgede incelemelerde bulundu. Kadastro teknikerlerinin de bulunduğu incelemede, geçici bir sınır belirlenirken, alınan koordinatların incelenmesi ile bir mutabakat olacağı kaydedildi.

Sorunun çözümü için bölgeye giden Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş, iki bölge arasında sınır anlaşması imzalanacağını belirterek, “Solhan ilçesi ile Karlıova ilçesi arasında bulunan Bağlıisa Ulukapı Mezrası, Selekan Yaylası ile Solhan Avmasi Yayla sınırında yaşanan anlaşmazlık için iki ilçeden de yetkililer sınıra gittik. Sınırda yapılan incelemeler sonucunda Selekan yayla sınırı ile ilgili bir veriye rastlanılmadığından Arakonak Kadastro verileri baz alınarak geçici bir sınır belirlendi. Sınırın Doğu'dan Batı'ya Kewz Deresi olduğu görüldü. Arakonak ile Selekan sınırı Kewz Deresi olarak belirlenirken Solhan ile Karlıova Sınırı ise Kurt Tepesi olduğu görüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde Arakonaklılar kendi sınırları olan Kewz Deresi'ne kadar kullanabilecek, orada ot biçip, hayvanlarını götürebilecek ve derenin kullanım hakkı da Arakonaklılarda olacak. Selekan Yaylası için ise Solhan sınırı olan Kurt Tepesi sınır olarak kabul edilip Kurt Tepesi'ne hayvanlar getirilebilecek ve ot biçilebilecek ancak Kewz Deresi'ne inilmeyecek. Kewz Deresi ile Kurt Tepesi arasında kalan yaklaşık 500 metrelik alan ise sınır olarak belirlenmiş olup iki taraf da kullanamayacak. Kadastro teknikerleri tarafından Kurt Tepesi'nden koordinat alındı. Bu koordinatlar Kadastrodaki koordinatlar ile eşleştirilip Kadastro sınırı ortaya çıkarılıp iki ilçe Kaymakamları ve bölgeye giden kurum amirleri ile muhtarlar noter huzurunda imzalayarak sınır anlaşması yapılacak” şeklinde konuştu.

Ne olmuştu?

Solhan ilçesi ile Karlıova ilçesi arasında bulunan Bağlıisa Ulukapı Mezrası Selekan Yaylası ile Avmasi Yaylası sınırında yayla kavgası çıkmış, silahların kullanıldığı kavgada Seyithan Yaşlı hayatını kaybetmişti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30047)
17 Temmuz 2018 Salı 17:34
Toprak icin savasirlar bir karis toprak islah eder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_30029)
16 Temmuz 2018 Pazartesi 21:36
Sınır ne yazık memlekete Barış yapılsın sınır birşey mi değiştirir Allah ıslah etsin..
26.07.2026
19:19
Budan;
Budan; 'İnsan doğduğu toprağı sırtında taşır'
Yıllardır Kazakistan'da yaşayan, uluslararası projelere imza atan, binlerce kişiye istihdam sağlayan iş insanı ve Kazakistan Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ahmet Budan, Bingöl Online'a konuştu. Budan; memleket sevgisinden ailesine, başarı anlayışından eğitime, insana yaptığı yatırımdan Türkiye'nin geleceğine kadar birçok konuda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. İşte o röportajın detayları…
26.07.2026
17:18
TOKİ`den konut değil dert sahibi oldular!
TOKİ'den konut değil dert sahibi oldular!
Bingöl Esentepe Mahallesi Şeyh Ahmet Mevkii'nde inşa edilen 800 TOKİ konutunda anahtar teslim süreci yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 14 aydır hem kira hem taksit ödeyen hak sahipleri; teslim öncesi talep edilen KDV, Halkbank üzerinden sigorta yaptırma zorunluluğu iddiası, ek maliyetler ve dairelerdeki kalite sorunlarına tepki göstererek, 'Sosyal konutun sosyal yönü kalmadı' dedi.
26.07.2026
17:13
Kiğı`da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
Kiğı'da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
Çevre örgütleri ve doğa savunucuları, 6 Ağustos'ta Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde düzenlenecek yürüyüş ve basın açıklamasıyla siyanürlü madenciliğe karşı ses yükseltecek.
26.07.2026
17:01
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Filenin Bingöllü Sultanları Türkiye Finallerinde!
Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) yarı finallerini namağlup lider tamamlayan Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kulübü Kız Voleybol Takımı, kızlar voleybolunda Türkiye Finalleri'ne yükselen ilk takım olarak spor tarihine geçti.
26.07.2026
16:50
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos`ta Başlıyor
İnternetten Alışverişte Yeni Dönem 1 Ağustos'ta Başlıyor
E-ticarette tüketiciyi korumaya yönelik yeni düzenlemeler 1 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Yapay zekâ ile hazırlanan reklamlardan influencer paylaşımlarına, indirim kampanyalarından ürün yorumlarına kadar birçok alanda yeni kurallar uygulanacak.
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın