KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Kansere karşı 'süper fare

Kansere karşı savaşta bir adım daha. Bu buluş tıpta çığır açacak türden..

Kansere karşı `süper fare
29 KASIM 2007 PERŞEMBE 12:17
0
1097
0
AA aa
ABD'li bilimadamları kansere yakalanmayan bir fare türü geliştirdiklerini açıkladı.

'Süperfare'yi kansere karşı koruyan genin, insanlar için de daha güvenli ve etkili tedavi yöntemlerinin yolunu açması umuluyor.

Cancer Research dergisinde yayımlanan araştırmaya göre daha aktif bir "Par-4" geni taşıyan fareler tümör geliştirmiyor, hatta daha uzun yaşıyor.

Araştırmayı yapan Kentucky Üniversitesi ekibi bulgularını insanlara da uyarlayabileceklerini söylüyor.

Ancak İngiltere'de bu alanda en önde gelen araştırma kuruluşu olan Cancer Research UK, kaydedilen ilerlemenin yalnızca farelerde geçerli olmadığını kanıtlamak için daha fazla çalışmaya gerek olduğunu belirtti.

Par-4 geni 1990 yılında, insanlardaki prostat kanseriyle ilgili araştırmalar yapılırken keşfedilmişti.

Bu genin "programlı hücre ölümü" denen, vücudun hasarlı ya da hatalı hücreleri bulup yok etme mekanizmasında rol oynadığı sanılıyor.

Kentucky Üniversitesi ekibi Par-4 geninin kanserle mücadelede işe yarayıp yaramayacağını anlamak için bu hastalığa karşı özellikle hassas olduğu bilinen bir fare türünü kullandı.

Geni dişi farelerin yumurtalarına aşılayan bilimadamları, hem bu farelerden doğan yavrularda hem de onların yavrularında genin aktif kaldığını gözlemledi.

Aktif Par-4 genini taşıyan fareler hiçbir kanser türüne yakalanmadı. Bilimadamları bu tekniğin insanlara da faydalı olması için çok sayıda araştırma yapılması gerektiğini vurguluyor.



internethaber

changeTarget(document.getElementById('news_content'))
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.05.2025
21:38
Bingöl`de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.
30.05.2025
21:30
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Bingöl'de bir evde yapılan aramada ilaç kutuları ile çamaşır makinesindeki çoraplara zulalanmış halde kokain maddesi ele geçirildi.
30.05.2025
21:29
Bingöl`de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 bin 763 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
30.05.2025
14:48
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
'Kiralar fahiş seviyelere ulaşmış, vatandaşlarımız barınma kriziyle boğuşmaktadır' diyen HÜDAPAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Solhan'da 196 konut planlanırken, yapı stoku daha zayıf ve ihtiyacı daha fazla olan Genç'te bu sayı sadece 150 olarak belirlenmiş, o da henüz ihaleye çıkmamıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Artık oyalayıcı açıklamalara değil, net adımlara ihtiyaç vardır.'
30.05.2025
14:20
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Bingöl Kiğı'da dün saat 21.14'te 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı sonrası olumsuz bir gelişme yaşanmazken Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin ne anlam ifade ettiğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Görür, bölgedeki son depremi de hatırlatarak 'Bu deprem stres alanında değişime ve stresin artmasına neden olabilir' ifadelerini kullandı.
30.05.2025
13:27
İBAN ile para gönderme artık değişti!
İBAN ile para gönderme artık değişti!
Mobil bankacılıkta yeni dönem başlıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil bankacılığın kullanımı da arttı. Bankalar hem güvenliği hem de kullanıcı konforunu artırmak için uygulamalarına 'Ödeme İste' gibi yenilikçi bir özellik entegre etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın