KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Kar çilesi bitmiyor

Çok sayıda şehirlerarası yol kardan kapanırken, birçok il ve ilçede okullar bugün de tatil edildi. Gaziantep'te 10 ve 5 yaşlarındaki iki kardeş sobadan zehirlenerek hayatını kaybetti

Kar çilesi bitmiyor
20 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 10:49
0
1066
0
AA aa
Kara kış, yurdun büyük bölümünde etkisini sürdürüyor. Çok sayıda şehirlerarası yol kardan kapanırken binlerce köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Kar ve tipi eğitimi de olumsuz etkiliyor. Dün çok sayıda ilde kar tatili yapılırken, bugün de bazı il ve ilçeler ile bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda tatil sürecek.
Kar, tipi, çığ ve buzlanma gibi nedenlerle Rize-Erzurum, Gümüşhane-Erzincan, Sivas- Giresun, Sivas-Malatya, Sivas-Erzincan, Sivas-Tokat, Ardahan - Artvin, Tunceli-Erzincan, Kayseri-Malatya, Kars-Iğdır, Iğdır-Ağrı, Erzurum-Bingöl, Artvin-Ardahan karayolları ulaşıma kapandı. Yağış nedeniyle 11 bin 701 köye de ulaşılamıyor.

Ulaşım aksadı

Konya, Kayseri, Adıyaman uçak seferleri bu illerdeki alanların karla kaplı olması nedeniyle iptal edildi. Kar yağışı tren yolu ulaşımını da olumsuz etkiledi. Erzurum ve Doğu Ekspresi trenlerindeki yolcular için son durak Erzincan Garı. Söz konusu trenlerdeki yolcular, Erzincan'dan itibaren kara yoluyla ulaşımlarını sürdürmeye çalışıyor.
Sivas'ta kar yağışı nedeniyle 83 köy elektriksiz kaldı. Adana'da yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Tufanbeyli ilçe merkezi ile ilçeye bağlı 31 köy ile Aladağ'da 2, Feke'de 39, Saimbeyli'de 26, Karaisalı'da 5, Pozantı'da 3, Kozan'da da 50 köye elektrik verilemiyor.

Eğitime kar engeli

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, ilk ve orta öğretim okulları Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Yozgat, Tokat, Konya illerinde, Rize'nin tüm köyleri ile İkizdere ve Kalkandere ilçelerinde, Bitlis- Tatvan, Malatya-Darende, Erzurum-Aşkale, Erzincan- Kemaliye, Refahiye, İliç, Çayırlı, Otlukbeli, Tercan, Hakkâri-Yüksekova'da dün tatil edildi.
Tokat, Yozgat, Trabzon- Çaykara, Dernekpazarı, Yomra, Erzurum-Aşkale, Erzincan- Kemaliye, Van-Saray, Konya-Kulu'da da ilk ve orta öğretim okullarında bugün de kar tatili yapılacak.
Hakkâri Yüksekova'da 60 öğrenci taşıyan 3 araç kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Öğrencileri kar temizleme araçları kurtardı. Mersin'in Taşucu'ndan KKTC'ye yapılan feribot seferleri iki gündür yapılamıyor.
Gaziantep'te kömür sobasının bulunduğu odada uyuyan 10 yaşındaki Merve ile kardeşi 5 yaşındaki Mikail Çelik karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitirdi. İl genelinde ayrıca 91 kişi sobadan zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.
Afyonkarahisar'da sobadan sızan gazan zehirlenen Aytaç Şahin öldü.

Yüksekova'da kar 1 metre

Şehir merkezlerinde yapılan ölçümlerde kar kalınlıkları Hakkari Yüksekova ve Sivas Koyulhisar'da 1 metre, Bitlis'te 70, Muş'ta 65, Kayseri'de 51, Kars'ta 47, Ağrı'da 40, Ardahan'da 29, Erzurum'da 24, Erzincan'da 20, Ardahan'da 33, Gümüşhane ve Giresun'da 20, Trabzon ve Rize'de 10 santimetre olarak belirlendi.

Demir yüklü gemi kayboldu

Rusya'dan aldığı demir ve sacı Bartın'a getirmek üzere denize açılan Hindistan bandıralı 'Rezzak' isimli yük gemisi Karadeniz'de kayboldu. 16 personel taşıyan gemiyi arama çalışmaları kötü hava koşulları nedeniyle güçlükle sürüyor.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın