KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Kar kapıda, ekipler hazır

Yeni yağışlı hava, yağmur ve kar yağışını birlikte getirecek, hava sıcaklığı 4–6 derece düşecek. Meteoroloji verilerine göre, Bingöl'de yarın ve Cumartesi günü kar yağışı bekleniyor. Belediye, İl özel İdaresi ve Karayolları'nın karla mücadele için hazır oldukları öğrenildi

Kar kapıda, ekipler hazır
03 OCAK 2008 PERŞEMBE 09:54
0
1129
0
AA aa
Meteoroloji verilerine göre karla mücadele için personel ve ekipman hazırlıklarını tamamlayan kurumlar, karla birlikte çalışmalarına başlayacak.
Özel İdare, 157 iş makinesi ve 16 personelle hazır
Bingöl İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün, kış öncesi 57 iş makinesi ve 116 personelle karla mücadeleye hazır olduğu belirtildi
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bugün başlaması beklenen kar yağışı yaklaşan kış sezonu öncesi karla mücadele hizmetleri için 18 greyder, 6 kepçe, 15 Dozer, 4 Kar bıçaklı kamyon, 2 Kar savurma aracı, 12 Servis aracı ve 116 personelin son hazırlıkları tamamlandı.
Araç ve personel haricinde yine 5 ayrı bölgede bakım evleri bulunduğu ve bu bakım evlerinde de tüm hazırlıkların tamamlandığı açıklandı.
Tüm bu hazırlıkların yanında daha önce topraklı ve stabilize olan bazı köy yollarının dozerlerle açıldığı ve KÖYDES projesi kapsamında asfaltlanan yolların dozerlerle açılması sıkıntı yaratacağından 4 adet kar savurma aracına ihtiyaç olduğu vurgulandı.
Ayrıca bu yıl yapılacak olan karla mücadele çalışmalarında önceliğin taşımalı eğitimin yapıldığı bölgelere verileceği, bu nedenle vatandaşların asılsız ihbarlardan kaçınması istenildi. Karla mücadelede çalışmalarında bir sezonda yaklaşık 800 bin tona yakın yakıt harcandığı da ifade edildi. 
Karla Mücadele çalışmalarında imkanlar dahilinde hiçbir köy yolunun kapalı kalmayacağı,  bu nedenle bu yıl karla mücadele çalışmaları için hazırlıkların erken yapıldı kaydedildi.
Belediye 13 araç, 50 personelle çalışacak
Bugün beklenen kar yağışı için hazırlıklarını tamamlayan Bingöl Belediyesi'nin, karla birlikte çalışmalarına başlayacağı bildirildi.
Kar yağışında görev yapacak araç filosunun kışlık bakımlarının yapıldığı, çalışmalar için hazırlıkların tamamlandığı ifade edildi.
Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Bingöl belediye Başkanı Hacı Ketenalp: “Geçtiğimiz yıllarda karla mücadele çalışmaları esnasında ekiplerimizi zorlayan en önemli faktör, ana arterlere yapılan gelişi güzel araç parkları idi. Bu yıl, araç sürücülerimizin ekiplerimize yardımcı olacak şekilde park yapmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
Ketenalp, bu yıl 4 greyder, 4 kepçe, 5 kamyon ile 50 personelin karla mücadelede görev yapacağını sözlerine ekledi.
Karayolları, 25 iş makinesi ila hazır
Karayolları 84. Şube Şefliği bünyesinde bulunan 739 kilometrelik karayolu ağından sorumlu oldukları belirten Şube Şefi Mahfuz Koşan, 25 iş makinesi ve oluşturdukları 2 ekiple 24 saat hizmette olacaklarını kaydetti. Bu yıl kendi iş makinelerinin yetersiz gelmesi halinde sivil vatandaşlara ait iş makinesi kiralama yolunu da gitmeyi düşündüklerini söyleyen Koşan, Bingöl-Diyarbakır-Muş-Erzurum ve Elazığ karayolu ile 7 ilçe yolunun 24 saat açık kalabilmesi için tüm imkânları seferber edeceklerini belirtti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu bölgelerinde bulunan illerin içerisinde en çok yağışın Bingöl ilinde olduğunu iddia eden Koşan, "İlimizde kış şartları ağırdır. Burada yağan kar özellikle sulu olduğundan tahribata da yol açıyor. Yani yok edici özelliği vardır. Biz kış mevsiminde karla mücadele ederken, yaz mevsiminde tahrip olan bu yolları onarıyoruz. Yani yaz, kış çalışmalarımız durmadan devam etmektedir" dedi.
Her yıl karla mücadelede yaklaşık 90 ton tuz da kullandıklarını belirten Koşan, tüm giderler hesaplandığında kış mevsiminde kurumlarının yaklaşık 250 bin YTL harcama yaptığını vurguladı.
 

 

 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın