KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ekim 2026 Perşembe

Karanlık eller devreye giriyor

Diyarbakır’daki silahlıya ilişkin basın açıklaması yapan Bingöl Barosu Başkanı Alakuş, 90 yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetlere dikkat çekerek, “Bu bölgede karanlık eller tekrar devreye girip 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetler dönemine gideceğimizin sinyali verilmektedir” dedi.

Karanlık eller devreye giriyor
11 HAZİRAN 2015 PERŞEMBE 03:27
0
2230
0
AA aa

Bingöl Barosu Başkanı Abdullah Alakuş, önceki gün Diyarbakır'da gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Saldırılarda, aralarında İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatan Alakuş, “saldırı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz. Bu hain saldırıları gerçekleştirenleri lanetle kınıyoruz” dedi.

“İPUÇLARINI KARLIOVA'DA GÖRDÜK”

“Bu tarz olayların yaşanacağının ipuçlarını Bingöl Karlıova'da gerçekleşen Hamdullah Öğe olayında görmüştük” diyen Alakuş, açıklamasında, “Bu bölgede karanlık eller tekrar devreye girip 1990'lı yıllarda yaşanan faili meçhul cinayetler dönemine gideceğimizin sinyali verilmektedir. Bir kez daha ve bıkmadan usanmadan yetkilileri bir an önce gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz. Devlet bu bölgede bu tarz karanlık olayların gerçekleşmesinin önüne geçmelidir ve yaşanan bu karanlık olayları çok hızlı bir şekilde aydınlatmalıdır. Aksi takdirde bu bölgede karşı karşıya getirilmek istenen iki farklı kesim vardır ve bu kesimlerden birine karşı yapılan her hangi bir olaydan, diğer kesim karşı kesimdekini sorumlu tutacaktır. Bu saldırılar toplumsal barışımıza yapılan saldırılardır. Buradan sabırla bunca provokasyona rağmen beklenen oyuna gelmeyen halkımızı bir kez daha sağduyulu ve sabırlı olmaya davet ediyor, göstermiş oldukları bu sağduyulu yaklaşımdan dolayı da tüm kesimlere teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Alakuş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Yaşanan bu acı olayı gerçekleştirenleri kınıyoruz. Umarız bu olay yaşanan son olay olur. İnsan haklarına ve insan yaşamına yönelik her türlü olayın karşısında olduğumuzu ve insan yaşamına yönelik bu tarz olayların kim veya kimler tarafından ve hangi saikle olursa olsun, kime karşı işlenirse işlensin bu olayların karşısında olduğumuzu ve bu olayların takipçisi olacağımızın kamuoyunun bilmesini isteriz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.10.2026
20:28
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Üniversitelilere proje eğitimi! Kim, nasıl destek alacak?
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen eğitim programında öğrencilere TÜBİTAK 2209-A Araştırma Projeleri Destekleme Programı'nın başvuru şartları, bütçe sınırı ve değerlendirme süreçleri anlatıldı. Eğitimle öğrencilerin araştırma fikirlerini bilimsel projelere dönüştürmeleri hedefleniyor.
22.10.2026
19:09
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gıda Dedektifi' projesi başlıyor
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü kapsamında öğrencilerle etkinlik düzenledi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle, 2026-2027 eğitim öğretim yılında 6 pilot okulda öğrencilere gıda güvenliği eğitimi verilecek.
22.10.2026
18:02
Sonbahar meyvesi Bingöl`de ilgi odağı oldu
Sonbahar meyvesi Bingöl'de ilgi odağı oldu
Sonbaharın sevilen meyvelerinden alıç, Bingöl'de tezgahlardaki yerini almaya başladı. Özellikle iri taneli alıçlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.
22.10.2026
13:33
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Burma Kadayıfı için yeni hedef: Kalite, ustalık ve markalaşma
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası, coğrafi işaret tescilli Burma Kadayıfı'nın üretim kalitesini korumak, genç ustalar yetiştirmek ve sektörde iş birliğini güçlendirmek amacıyla üreticilerle bir araya geldi. Toplantıda kooperatifleşme, mesleki eğitim ve yeni pazarlara açılma konuları ele alındı.
22.10.2026
13:07
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl Bal Şenliği! Bal yarışması, tadım ve türkü gecesi…
Bingöl'ün arıcılık kültürünü ve meşhur balını tanıtmak amacıyla düzenlenen 9. Bingöl Bal Yarışması ve Bal Şenliği, 23 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. Saat 09.00'da başlayıp 20.00'ye kadar sürecek etkinlikte bal yarışmasından arıcılık fuarına, bal yeme yarışmasından türkü gecesine kadar birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak.
22.10.2026
12:09
AK Gençlik`ten liseler arası futbol turnuvası
AK Gençlik'ten liseler arası futbol turnuvası
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Liseler Arası Futbol Turnuvası, Murat Halı Saha'da oynanan açılış maçıyla başladı. Turnuvada gençlerin sportif faaliyetlere katılımının artırılması, dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın