KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

'Kararın arkasında egemen güçler var'

Mustazaf-Der'in kapatılmasına ve kızını başörtülü olarak okula göndermek istediği için bir anneye verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına tepki gösteren Has Parti Bingöl İl Başkanı Ulukan, Mustazaf Der'in kapatılması kararının arkasında egemen güçlerin olduğunu sezdiklerini söyledi.

`Kararın arkasında egemen güçler var`
28 MAYIS 2012 PAZARTESİ 10:38
0
1665
0
AA aa

Has Parti Bingöl İl Başkanı Cezayir Ulukan Mustazaf Der'in kapatılmasına ve Gaziantep'te kızının başörtülü olarak okumasına destek verdiği için yargılandığı mahkeme tarafından Güllü Çevik'e verilen hapis cezasına tepki gösterdiler.

Mustazaf-Der'in kapatılması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ulukan, Mustazaf Der'in kapatılmasının haksız ve hukuksuz bir uygulama olduğuna inandıklarını belirterek, Mustazaf Der'in kapatılması kararının Türkiye ile sınırlı olmadığını, kararın arkasında egemen güçlerin olduğunu sezdiklerini ifade etti.

Güllü Çevik'e verilen hapis cezasını kınadığını belirten Ulukan: “Bu bir demokrasi ayıbıdır." dedi.

Bu tür haksız olayların ülkemizde vuku bulmaması AK Parti hükümetinin uygulamaları gözden geçirmesi gerektiğinin altını çizen Ulukan, hukukun yanlış bir algı içerisinde olduğunu, bu durumun barolar birliği tarafından tekrar müzakereye açılmasını teklif ettiğini söyledi.

Ulukan: “Özelikle şunu belirtmek isterim ki, derneğin adı ne olursa olsun faaliyetlerinde suç unsuru oluşturmadığı sürece hiçbir şekilde kapatılması doğru değildir” dedi.

‘Başbakan'a ordu evlerinde son yaptığı uygulamaları, yani özel günlerde başörtülü ve ona benzer kıyafetle girilmesini serbest kılan uygulamalarından dolayı teşekkür ediyorum' diyen Ulukan: “Ancak bunun karşılığında derneklerin kapanması ile kızının başörtüsünden dolayı bir anneye 2 yıl 10 ay ceza verilmesi izah dışı olduğu gibi, 21. asrın ayıbıdır” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.07.2026
18:15
`NATO, Barışa Hizmet Edemez!`
'NATO, Barışa Hizmet Edemez!'
NATO'nun küresel barış ve güvenliği sağlama iddiasına rağmen bugüne kadar müdahil olduğu savaşlarda barış yerine yıkım ve istikrarsızlık ürettiği vurgulayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Afganistan, Irak ve Libya'nın ardından Gazze, Suriye, Lübnan ve İran'da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, NATO'nun temel misyonunun barış değil savaş üretmek olduğunun altını çizdi.
08.07.2026
14:00
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sahte yedek parça ilanıyla 203 milyon liralık vurgun
Sakarya merkezli Bingöl dahil 14 ilde düzenlenen operasyonda, internet üzerinden sahte yedek oto parça ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı öne sürülen 25 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin hesaplarında 203 milyon liralık işlem hacmi tespit edilirken, 13 zanlı tutuklandı.
08.07.2026
12:34
Bingöl`de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de beton santralleri ve hurdacılar taşınıyor
Bingöl'de kent estetiğini güçlendirmek, görüntü kirliliğini azaltmak ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla beton santralleri ile hurdacılık işyerlerinin şehir merkezinden Kervansaray bölgesine taşınması kararlaştırıldı. Taşınma sürecinin inşaat sezonunun ardından başlaması planlanıyor.
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın