KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Karayolları kışa hazır

Bingöl Karayolları 84. Şube Şefi Mahfuz Koşan, kurum olarak kış mevsimine hazır olduklarını söyledi.

Karayolları kışa hazır
07 ARALIK 2007 CUMA 09:59
0
1300
0
AA aa
Şube Şefliği bünyesinde bulunan 739 kilometrelik karayolu ağından sorumlu oldukları belirten Mahfuz Koşan, kış mevsiminde 25 iş makinesi ve oluşturdukları 2 ekiple 24 saat hizmette olacaklarını kaydetti. Bu yıl kendi iş makinelerinin yetersiz gelmesi halinde sivil vatandaşlara ait iş makinesi kiralama yolunu da gitmeyi düşündüklerini söyleyen Koşan, Bingöl-Diyarbakır-Muş-Erzurum ve Elazığ karayolu ile 7 ilçe yolunun 24 saat açık kalabilmesi için tüm imkanları seferber edeceklerini belirtti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İç Anadolu bölgelerinde bulunan illerin içerisinde en çok yağışın Bingöl ilinde olduğunu iddia eden Koşan, "İlimizde kış şartları ağırdır. Burada yağan kar özellikle sulu olduğundan tahribata da yol açıyor. Yani yok edici özelliği vardır. Biz kış mevsiminde karla mücadele ederken, yaz mevsiminde tahrip olan bu yolları onarıyoruz. Yani yaz, kış çalışmalarımız durmadan devam etmektedir" dedi.
Her yıl karla mücadelede yaklaşık 90 ton tuz da kullandıklarını belirten Koşan, tüm giderler hesaplandığında kış mevsiminde kurumlarının yaklaşık 250 bin YTL harcama yaptığını vurguladı.
Ekiplerin beklemede bulundukları nokta, araç, personel sayıları şöyle: "Kiğı ilçesi: 1 greyder, 1 dozer, 1 servis ve 5 personel. Yayladere: 1 greyder, 1 dozer, 1 servis ve 5 personel. Adaklı: 1 greyder, 1 dozer, 1 kepçe, 1 kar bıçağı, 1 savurma, 1 servis. Yedisu: 1 greyder, 1 dozer, 1 kepçe, 1 kar bıçağı, 1 savurma, 1 servis. Karlıova: 2 dozer, 2 greyder, 1 kepçe, 1 kar savurma, 1 servis. Solhan: 2 greyder, 1 dozer, 1 kepçe, 1 servis. Genç: 2 dozer, 2 greyder, 1 kepçe, 2 servis. Servi: 1 dozer, 1 greyder, 1 servis. Sancak: 1 dozer, 1 greyder, 1 kepçe, 1 kar savurma, 1 servis. Merkez:2 greyder, 2 dozer, 1 kepçe, 3 kar bıçağı, 1 kar savurma 1 servis."
 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın