KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2024 Perşembe
°C

Karlıova'da evler 4 metre kara gömüldü

Karlıova İlçesi'nde üç gündür Yağan ve dünden beri tipiye dönen kar, ilçenin köylerle bağlantısını kesti. İlçedeki tek katlı evler 4 metreyi bulan kara gömüldü. Karayollarında mahsur kalanlar ise ekipler tarafından kurtarılıp, ilçedeki evlerde ve yatılı okullarda misafir ediliyor.

Karlıova`da evler 4 metre kara gömüldü
06 MART 2012 SALI 00:20
0
1596
0
AA aa

8 bin nüfuslu Karlıova İlçesi 4 gündür aralıksız Yağan kara teslim oldu. Önceki günden itibaren tipiye dönüşen yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 4 metreyi buldu. İlçedeki tek katlı evlerin çatılarını bile kapatan kar nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkamadı. Vatandaşlar kar altındaki evlerinde gündüz vakti bile aydınlanmak için ışıkları açtı. İlçe merkezindeki esnaftan bazıları kar yağışı ve tipi nedeniyle kimsenin evinden dışarı çıkamadığı için iş yapamadıkları ve bu nedenle kepenklerini açmadıklarını söyledi. 

47 KÖY YOLU KAPALI 

Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçenin 47 köyle olan bağlantısı kesildi. Bingöl-Karlıova, Karlıova-Erzurum karayolu da ulaşıma kapalı. Kapanan yollarda araçlarında mahsur kalan vatandaşlar Karayolları ekipleri tarafından kurtarılarak ilçe merkezine getirildi. Karlıova Kaymakamı Selim Çomaklı'nın girişimiyle yolculardan bazıları evlerde misafir edilirken, bazısı ise yatılı okullara yerleştirildi. 

YÜZLERCE KİŞİ YOLLARDA MAHSUR KALDI

Önceki gün akşam saatlerine doğru etkisini arttıran tipi, Karlıova ilçe merkezi ile bağlı köylerde ulaşımı tamamen durdurdu. Karlıova'dan Erzurum yönüne giden ve içinde 45'er yolcusu bulunan 2 otobüs, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Çukurtepe Köyü mevkiinde mahsur kaldı. 

KAZA YAPAN ÖĞRETMENLERDEN HABER ALINAMIYOR 

Erzurum'dan, Karlıova'ya gelen ve öğretmenleri taşıyan, Mehmet Emin Sever yönetimindeki taksi, tipi ve kar yüzünden yolda kalan TIR'a arkadan çarptı. Meydana gelen kazada araç sürücüsü Mehmet Emin Sever'in yaralandığı öğrenildi. Kaza sonrası aynı araçla birlikte konvoy halinde gelen ve içinde öğretmenlerin olduğu bir taksinin daha olduğu belirtilerek, hem yolcu otobüsleri hem de bu 2 takside bulunan öğretmenlerle iletişimin kesildiği kaydedildi. 2 otobüs ve 2 takside bulunan mahsur kalan yaklaşık 100 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor. 

DOĞUM SANCISI TUTAN HAMİLE KADIN DA MAHSUR 

Bu arada Karlıova ile Bingöl arasında bulunan Cilli Göl Köyü mevkinde de her iki yönden gelen yaklaşık 20 aracın mahsur kaldığı öğrenildi. Araçlar arasında bulunan Kenan Kaval yönetimindeki 12 D 0070 plakalı minibüs içerisinde 11 kişinin bulunduğu, bu yolculardan bir kadının hamile olduğu sancılarrının bulunduğu öğrenildi. 4 saatten beri mahsur kalan araçlarda bulunan yüzlerce kişinin içerisinde bulunduğu araçlar, görüş mesafesinin sıfıra düşmesi yüzünden hareket edemiyor. 

İLÇE MERKEZİNDE HAYAT DURDU 

Öte yandan Karlıova İlçe merkezinde, tipiyle birlikte elektirikler kesilirken, akşam saatlerine doğru herkes evlerine çekildi. Dışarda tek bir kişinin kalmadığı Karlıova üzerinden Erzurum'a gitmek isteyen onlarca araç da ilçe merkezinden çıkamadı. Otel olmadığı için Erzurum yönüne gitmek isteyen araçlardaki yolcular, Karlıovalılar tarafından misafir edildi. Bir çok Karlıovalı, yolda kalanları alarak evlerine götürdü.

Kaymakam Çomaklı, kapalı yolların açılması için özel idareye bağlı ekiplerin 24 saat görev yaptığını, ilçede bekleyen vatandaşları misafir ettiklerini ve her türlü ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın