KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

Karlıova'ya yarım metre kar yağdı

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde bir gecede yoğun olarak etkisini gösteren kar yer yer yarım metreye ulaştı, 25 köy yolu kapandı.

Karlıova`ya yarım metre kar yağdı
17 MART 2020 SALI 16:57
0
1993
0
AA aa

Türkiye genelinde en çok kar yağışı alan yerlerden Bingöl'ün Karlıova ilçesinde önceki güne kadar bahar havası etkili olurken, bir günde kış tekrar geldi. İlçe dün sabah ara ara etkili olmaya başlayan gece ise etkisini arttıran kar yağışı, Karlıova'yı tamamen beyaza bürüdü.

İlçede kar kalınlığı yer yer yarım metreye ulaştı. Araçların neredeyse kar altında kaybolduğu ilçeye bağlı 25 köy yolu ulaşıma kapandı. Karlıova Belediyesi "Karla Mücadele" ekipleri, kapanan ana cadde ve sokaklarda çalışma başlattı.

İlçede belediye olarak bahar hazırlıklarını başladıklarını ancak kar yağışıyla güne uyandıklarını belirten Belediye Zabıta Amiri Metin Bingöl; “Biz düne kadar ilçede bahar hazırlıklarını yapıyorduk ve başlamıştık. Bu sabah yarım metre karla uyandık. Sabah itibariyle bütün caddelerimiz kapalı ve biz de sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Vatandaşlardan Oğuzhan Türkoğlu ise; “Mart ayındayız ve yarım metreden fazla kar yağmış durumda. Şuan da belediyemiz karla mücadele çalışmalarını yapıyor. Bakalım ne yapacağız, Allah büyüktür” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ilçeye bağlı bulunan ve kar nedeniyle kapanan köy yollarında Özel İdare Genel Sekreterliğine bağlı ekiplerin çalışma başlattığı bildirildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın