KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Kartal dan buruk veda

Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Dragao Stadı'nda Porto'ya konuk olan temsilcimiz Beşiktaş, gruptan çıkma umutlarını bağladığı maçta Portekiz temsilcisine 2-0 mağlup oldu. Beşiktaş, elinden geleni yaptığı ve zaman zaman gol pozisyonları bulduğu maçta çok şanssız ve bireysel hatalardan dolayı iki gol yiyip grubu son sırada tamamladı. Porto'nun gollerini ise 43. dakikada Lucho Gonzalez ve 62. dakikada Quaresma kaydetti. Grupta Porto ile Liverpool ilk iki sırada ikinci tur vizesi alırken, Beşiktaş içinde bir burukluk ile Avrupa'ya veda etti.

Kartal dan buruk veda
11 ARALIK 2007 SALI 23:50
0
1052
0
AA aa
SAĞLAM'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Avrupa Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda FC Porto karşısında Bursaspor karşısındaki ilk 11'i 1 oyuncu dışında bozmadı. Ertuğrul Sağlam, FC Porto ile yapılan kader maçında, Bursaspor karşısındaki kadroda tek değişiklik yaptı.

Genç teknik adam, bu akşamki kader karşılaşmasında, Bursaspor karşısında ilk 11'de sahada olan Arjantinli oyuncu Higuain'i yedeğe çekip, bu oyuncunun yerine Burak'a ilk 11'de görev verdi. Ligde en son Fenerbahçe maçında ilk 11'de görev yapan Burak, Avrupa maçlarında ise fazla şans bulamadı. Avrupa Şampiyonlar Ligi grup maçlarında hiç forma giymeyen genç oyuncu, Avrupa'da yalnızca 2. ön eleme turu maçında İsviçre'nin FC Zürih takımıyla yapılan karşılaşmada sonradan oyuna girip 12 dakika görev almıştı. Siyah-beyazlı takımın mutlak kazanması gereken karşılaşmada Burak, gol noktalarında Brezilyalı oyuncu Bobo ile birlikte görev yaptı.

Bu arada sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı kalan İbrahim Kaş ve Serdar Kurtuluş da maç kadrosunda kendilerine yer bulurken, kaleci Hakan'ın yanısıra Mehmet Sedef, Higuain, Koray ve İbrahim Akın da FC Porto maçında yedek soyundu.

Beşiktaş'ta, sakatlıkları bulunan Gökhan Zan, Mehmet Yozgatlı, Nobre, Diatta ve Ricardinho, Porto'daki maç kafilesinde yer almayıp
İstanbul'da kalmışlardı.

43. DAKİKAYA KADAR HERŞEY GÜZEL...

Dragao Stadı'ndaki karşılaşmanın ilk 10 dakikası Porto'nun istekli hücum futbolu ile başladı. Mavi-Beyazlılar sağlı sollu ortalarla Beşiktaş kalesine gelmeyi tercih ederken, Beşiktaş rakibini kendi yarı sahasında karşılamayı tercih etti. Beşiktaş adına bu dakikaya kadar en önemli gol pozisyonu 8. dakikada Delgado'nun bireysel yetenekleriyle öne çıkıp çektiği şuttu. Maçın 12. dakikasında ise Porto taraftarları ayağa kalktı, bizim ise yüreğimiz ağzımıza geldi. Sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında Lisandro'nun kafa vuruşu ağlara gitti ancak gol olarak değer kazanmadı. Bu dakikadan sonra oyunun temposu düştü ve Beşiktaş rakibini orta sahada karşılayıp pres yapmaya başladı. Bu pres Portekiz temsilcisi üzerinde olumsuz etki yaptı ve Beşiktaş'ın da oyuna ortak olmaya başlamasını sağladı. Ancak özellikle ortadan Delgado ile gelişen Beşiktaş ataklarında forvette Bobo çok yalnız kaldı, topla buluşamadı. İki takımın da etkili gol pozisyonları yakalayamaması, oyunun orta sahada kitlenmesine neden oldu. Porto'ya gruptan çıkması için yetecek olan 1 puan, ev sahibi ekibi de temkinli oynamaya itiyordu. İlk yarının son 15 dakikalık periyoduna girilirken Porto'nun gol için oyuna daha fazla ağırlığını koyuşunu izledik. Beşiktaş ise kontraatak futboluna döndü. Ataklarını genellikle sağ kanadından  Quaresma ve Bosingwa ile yapmaya çalışan Porto'ya, siyah-beyazlı temsilcimiz İbrahim Üzülmez'in etkili savunması ve Tello'nun da defansına yardımcı olmasıyla hiç fırsat vermedi.

AMA YA SONRA?

40. dakikada ise maçın en tehlikeli atağı gerçekleşti. Bosingwa Beşiktaş savunmasının hatalarından yararlanıp ceza sahası içine girdi. Sol ayağı ile yaptığı vuruşta Rüştü mükemmel uzandı ve gole izin vermedi. Ancak Porto atakları kesilmedi. İyice kapanmamızın ardından Porto akın akın gelmeye başladı. Önce bir kornerden netice alamadılar, ardından ise istedikleri oldu. 43. dakikada Beşiktaş ceza sahasına gelen topta Rüştü'nün ofsayt diye durmasının ardından Lucho Gonzalez bomboş durumda kaldı ve topu ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda gol olmayınca ilk yarı 1-0 ev sahibi lehine sonuçlandı.

BURAK ÇIKTI İBRAHİM AKIN GİRDİ...

İkinci yarıya Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, ilk yarıda hücumda etkisiz kalan Burak'ı çıkarıp İbrahim Akın'ı alarak başladı. Ve Beşiktaş bu yarıya çok hızlı başladı. Önce Serdar Özkan'ın 47. dakikada kaleci Helton'la karşı karşıya kalıp değerlendiremediği pozisyon, ardından da kornerden gelen topta Cisse'nin topa düzgün vuramaması Beşiktaş'ı beraberlik golünden etti. Temsilcimizin bu pozisyonları kaçırmasının ardından oyundaki tempo yeniden düştü.

PORTO UYUTTU VE...

Porto yavaştan oyunu uyutmaya başlamıştı. Kalemize tehlikeli gelmenin sinyallerini verdiler ve sonrasında 62. dakikada inanılmaz bir defans hatası sonucu kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Quaresma, top ikinci kez ağlara yolladı. Golün ardından Beşiktaş oyun disiplininden yine de kopmadı. Defansta İbrahim Toraman savaşmaya devam etti, hücumda da Tello etkinliklerini sürdürdü. Ancak Porto'nun hakimiyeti çoktan eline almış olması, temsilcimizin gol pozisyonu bulmasını engelledi. 2-0'dan sonra daha da rahatlamış bir görünüm çizen Portekiz ekibi, çok fazla üzerimize gelmiyor, ani ataklarla gol arıyordu. Karşılaşmanın son 10 dakikalık kısmına girilirken Porto grup birinciliğini elde etmenin psikolojisine çoktan bürünmüştü. Ev sahibinin 'Artık maç bitse de, gruptan çıksak' tarzı oyununa temsilcimiz Beşiktaş yılmadan ataklar yapmaya çalışarak cevap verse de, olmadı. Hakemin son düdüğü ile birlikte Dragao Stadı Portekizliler'in sevinç çığlıkları ile inlerken, temsilcimiz Beşiktaş'ta hüzün vardı.


 

Kaynak : Sporx.com

Şampiyonlar Ligi'nde A, B, ve C Grupları'nda Salı günü yapılan karşılaşmaların ardından, grup maçları tamamlandı.

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş, deplasmanda FC Porto'ya 2-0 yenilerek elenirken, A Grubu'nda FC Porto lider, Marsilya'yı deplasmanda 4-0 mağlup eden Liverpool ise, 2. sırada çıktı.

Marsilya, UEFA Kupası'nda Avrupa macerasını sürdürecek.

B Grubu'nda yapılan karşılaşmada Chelsea FC, kendi sahasında konuk etiği Valencia CF ile golsüz berabere kalarak rakibini elerken, Chelsea gruptan lider çıktı.

Yapılan diğer karşılaşmada Schalke 04, sahasında konuk ettiği Rosenborg'u 3-1 yenerek, 2. sırada çıkarken, Rosenborg, UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

C Grubu'nda Real Madrid, konuk ettiği SS.Lazio'yu 3-1 yenerek lider çıkarken, Werder Bremen'i konuk eden Olympiakos, mücadeleden 3-0 galip ayrılarak, 1998-99 sezonundan sonra ilk kez gruplardan çıkmayı başardı.

Lazio elenirken, Werder Bremen ise UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Şampiyonlar Ligi'nde 6. Maç Günü'nün programı:

E GRUBU
FC Barcelona - Stuttgart 21:45
Rangers - Lyon 21:45

F GRUBU
AS Roma - Manchester Utd 21:45
Sporting - Dynamo K. 21:45

G GRUBU
PSV - Inter 21:45
Fenerbahçe - CSKA 21:45

H GRUBU
Arsenal - Steaua 21:45
Slavia - Sevilla 21:45
11.12.2007  

Kaynak : Sporx.com
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın